Seksivalheet

  • Mirja Wuokko

Sukupuoliroolit ovat väljentyneet monessa asiassa. Naiset ajavat ylinopeutta. Miehet laittavat ruokaa.

Yksi ero pysyy. Naiset eivät harrasta seksiä, eivät ainakaan nuorena, tai monen kanssa, jos heiltä kysytään. Paitsi jos nainen kytketään valheenpaljastuskoneeseen.

Sama seksistä valehtelu vaivaa myös miehiä, mutta toiseen suuntaan. Miehet keksivät itselleen lisää seksikokemuksia ja partnereita. Pseudokumppanit katoavat, kun miehet joutuvat valheenpaljastuskoneeseen.

Ohion yliopiston psykologian professorin johtamassa tutkimuksessa nuoret hetero-naiset ja -miehet vastailivat laajaan kyselyyn, jossa heidän piti kertoa, minkä tyyppiseen toimintaan he olivat osallistuneet aiemmin.

Kyselyssä udeltiin vastaajan seksielämästä ja erilaisista toiminnoista ja harrastuksista, joita yleensä pidetään joko miehisinä tai naismaisina.

Sekä naiset että miehet paljastivat aika estottomasti harrastaneensa (ihmisten mielestä) toiselle sukupuolelle tyypillisempää toimintaa, kuten runoja ja painosta valehtelua (”naismaista”) tai renkaidenvaihtoa ja likaisten vaatteiden pitämistä (”miesmäistä”).

Sen sijaan seksistä valehtelivat kaikki.

Tutkittavia ei tosiasiassa kytketty oikeaan valheenpaljastuskoneeseen, mutta luulo valheen paljastumisesta sai miehet ja naiset korjaamaan seksihistoriaansa ja kumppanilukemaa. Keskimäärin miehet olivat lisänneet elämäänsä yhden seksipartnerin ja naiset ”unohtaneet” yhden.

Tutkimuksen johtaja professori Terri Fisher kehottaa suhtautumaan seksitutkimusten tuloksiin kriittisesti. Jostakin syystä seksi näyttää olevan sinnikkäimpiä vanhoillisuuden linnakkeita. Jonkunhan kanssa ne heteromiehet ovat sitä seksiä harrastaneet.

Ovatko suomalaiset vapaamielisempiä, vai pitääkö naisen esittää kainoa?

IS:n jutussa on aiheesta ihan mielenkiintoista spekulaatiota: http://www.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/art-1288374265974.html

Oma juttuni kumppaneista ja muusta seksiin liittyvästä: http://www.city.fi/suhteet/seksin+numerologia/3329

http://www.science20.com/news_articles/psychology_students_lie_about_sex_match_gender_expectations-113255

Monte Morin, Chicago Tribune/ Los Angeles Times 29.5.2013

4 kommenttia

shiwan8

1.9.2013 13:17

Tämä saattaa johtua siitä, että edelleen "jakorasiaa" pidetään pienemmässä arvossa kuin naista joka panee vain sen yhden miehen kanssa elämässään, samoin kuin kokematonta miestä pidetään automaationa taitamattomana tai muuten vaan "viallisena" eikä juuri kukaan nainen halua lähteä opettamaan sellaista miestä. Sinänsä ironista, että eniten seksin laadusta valittavat yleensä he joilla on kaikki avaimet sen laadun parantamiseen ja vähiten motivaatiota tehdä asian eteen yhtään mitään. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Puumatar

2.9.2013 12:43

Itseasiassa - itse preferoin kokemattomia miehiä. Kun on tarpeeksi peittoa heilutellut, se vähän haparoiva mutta tunteella mukana oleva tuntuu sata kertaa paremmalta kuin joku oman elämänsä pornokeisari, jonka eleistä ja ilmeistä huomaa heti, että rutiiniksi on mennyt jo muutama kymmenen kaatoa sitten.

Plus että sitä kokematonta voi sitten "kouluttaa" juuri siihen, mikä itsestä tuntuu parhaalta. ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

1 + 1 = 1 + 1

2.9.2013 16:13

Oletetaan että maailmassa on tasan n kappaletta heteromiehiä ja n kappaletta heteronaisia.

Aina kun uusi pari harrastaa seksiä, niin siitä tulee merkintä sekä miehelle että naiselle.

Jos maailman miehillä on yhteensä ollut y kumppania, niin maailman naisilla ollut myös y kumppania. Keskimäärin yhdellä miehellä ollut y/n kumppania ja yhdellä naisella y/n kumppania - SIIS: miehillä on keskimäärin kumppaneita tasan saman verran kuin naisilla.

Jos tutkimuksissa miehillä on kumppaneita esim 20 ja naisilla 7, niin se kertoo vain siitä etteivät nämä kyselyt tarjoa tarkkaa tutkimustietoa. Miehet eivät voi olla naisia "aktiivisempia" koska "it takes 2 to tango".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

5.9.2013 14:48

Otitko huomioon sen, että tarjolla oleva pipari tuppaa pakkautumaan pienen miesväestön saataville samalla kun loput ukot päätyvät temmittelemään itsekseen? Tämä siis siksi, että ne asiat jotka ovat naisten prioriteettilistan kärjessä kumppanin ominaisuuksista ovat pääosalle naisista samat, joskin lopullinen tärkeysjärjestys saattaa vaihdella yksilötasolla. Seuraus on se, että kun otetaan ne suosituimmat miehet paletista tarkasteltaviksi ja naiset randomilla (niin kuin tällaisissa on tapana tehdä) niin luvut ovat sitten sen näköiset. Valitettava seuraus on taas se klisee mitä kuulee varsinkin naisten suusta usein, että kyllä kunnollinen mies aina naisen saa. Kliseen ongelma on vain se, ettei siitä ilmene tuon "kunnollisen miehen" tarkoittavan noin 10%-15% osaa miehistä. Sitä samaista osaa joka kiinnostaa lähes kaikkia naisia.

Väärinhän tämä ei ole jos sanoja ymmärtää mitä sanoo...

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi