Vaarallinen loma

  • Mirja Wuokko

Jos et ole vielä lomaillut uuden kumppanisi kanssa, varo. Brittilehti Independent kirjoitti lomasaitin (sunshine.co.uk) kyselystä, jonka mukaan eka loma sisältää isoja riskejä. Noin 25 prosenttia brittipareista eroaa ensimmäisen yhteisen loman aikana tai pian sen jälkeen.

Tässä tiedoksi kymmenen yleisintä syytä:
Lähes 70 prosenttia dumppasi parin, koska tämä tuijotteli liikaa muita ihmisiä rannalla.
Epäsopiva lomavaatetus sai melkein 50 prosenttia vastaajista kärsimään niin paljon, ettei kestä ajatusta tyylittömästä kumppanista enää lomaakaan.
43 prosenttia oli joutunut lomalle liian pihin kanssa. Kaikista loukkaavimpana oli koettu halvimman mahdollisen ruokapaikan etsiskelyä.
Liika kännäily ei ole kivaa sille toiselle.
Epäkohteliaisuus muita lomailijoita kohtaan ei nosta parisuhdestatusta.
Epäaktiivisuus ja pysyttely hotellialueella on mälsää.
Englantilaisbaarien preferointi, kun kumppani olisi halunnut tutustua paikalliseen anniskeluyksikköön ei oo kivaa. (Älä siis vie kysymättä rakastasi sinne suomibaariin.)
Kuumuudesta valittaminen on niin tyhmää.
Huonot käytöstavat henkilökuntaa tai paikallisia kohtaan nolostuttavat kumppania.
Yksin retkille osallistuminen ei sovi. Pitää olla vähän sosiaalisempi, hei.

Minulla on vain hyviä lomakokemuksia. Mites muilla?

5 kommenttia

licence27

25.12.2011 12:39

(70+50+43) x 0,25. Suomennettuna yli 100% summa
163% x eronneet = 40,75%
Eli jokaista eronnutta kohti on jo 1,63 syytä erota tai oikeasti eroja on 40,75%

Eiköhän oikeat eron syyt ole muualla kuin rantaleijonien tuijottamisessa, vaatetuksessa tai rahankäytössä.

Siis jos itsetunto on niin heikko ettei rannalla loikoillessa kumppani saa pitää silmiään auki niin en yhtään ihmettele jotta Lappiinin riittää turisteja.

Sama juttu vaatetuksesta- tervemenoa vaan nudistirannoille niin ei tarvi tapella vaatteista. On ainakin vaikeampi löytää ketään paremmin pukeutunutta tuijotettavaksi.

Mut tuo rahakysymys. Nyt kun koko Eurooppa painii velkaongelmien keskellä, samoin USA- ne harvat jotka lomallakin yrittää pitää menot kurissa vaihdetaan tuhlareihin.

Jos loman onnistuminen on kiinni siitä kuinka hyvät vaatteet on, kuinka hyvin pystyy olemaan nauttimatta maisemista ja kuinka paljon kylvää rahaa lomakohteeseen- Ei kumppani ole lähtökohtaisesti ollut lomalle viemisen arvoinen tai suhde ei ole koskaan ollutkaan terveellä pohjalla.

Jos molemmat käy töissä niin nuo kaikki on korjattavissa paitsi oma heikko itsetunto. Toki jos kansantautina on ylipaino niin pitäisikö suositella että ensin laihdutus tavoitepainoon ja sit vasta lomalle.

Sit jos molemmilla on rahaa niin mitä haittaa jos joka toinen ruokapaikka on halpa ja joka toinen kallis? Ken kallista haluaa niin maksakoon sen myös. Esimerkiksi Prahassa maultaan parhaat ateriat jätti varjoonsa monta kertaa kalliimmat. Sama päti Singaporeen ja pätee muuten osittain Helsinkiinkin kun vaan tietää mitä haluaa.

Ei yöunet viiden tähden hotellissa Skopjessa olleet yhtään sen paremmat kuin Valtatie 3:ssa tai Revontulessa, eikä ruokakaan kovin kummoista. Parempaa sai katukeittiöstä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Heiskane_

25.12.2011 13:41

Yllättävää jos parit eivät olisi jo tietoisia "kumppaninsa" ikävimmistä puolista etenkin jos ollaan jo yhteiselle lomalle menossa :))
Ja koska kyseessä on todellakin brittien tekemä "tutkimus", voinemme jo valmiiksi suhtautua hyvin jouluisin ja kevein mielin heidän tuloksiinsa:)

Itselläni on ollut matkaseuran suhteen aina sitten hyvä "tuuri" :) vai voisiko sanoa paremminkin "luonnon valinta " on osunut melko kohdilleen? Itseäni häiritsisi jonkin verran jos sattuisi sitten käymäänkin niin, että naispuolinen kumppanini olisi aivan pleksit joka ilta...(kuulostaa melko mahdottomalle, etteikö tuollainen asia olisi jo selvinnyt ennen lomamatkaa =kenties mahdollinen alkoholismi :))

Parisuhteellinen lomailukin on paljolti kompromissien tekemistä, jos toinen pitää Barcelonassa fudismatsia tärkeänä ja toinen Ooppera-iltaa niin kompromissinä olisi sitten härkätaistelu karaokebaarista katseltuna??? :X

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

25.12.2011 20:47

Kun katselee perusteluja, voisi arvioida kyselyyn vastanneen vain naisten + pakollisen kiintiömiehen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.12.2011 11:08

Piheily, pysyminen vain hotellialueella ja pelkissä suomibaareissa käyminen sais mun hermot menemään. Se että ei pihistele ei tarkoita sitä, että pitäisi aina olla kalleimmissa paikoissa. Kerran olen ollut lomalla kaverini kanssa, jonka lempipuuhaa oli vertailla paljonko säästi rahaa missäkin asiassa ;/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.12.2011 22:06

Loma on raadollista aikaa parisuhteelle, mutta hyvä testi. Ja yleensä kahdestaan on hyvä ja rento lomailla (jos parisuhde on kutakuinkin kunnossa...), mutta koko perheellä se on usein yhtä piinaa. Joten lapset kotiin ja kahdestaan kutemaan vaikka halvempaankin hotelliin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi