Kerro pomo popista Ding Yi

  • Staminamedia

Pomo pop. Espoolaisen sienimetsän kylkeen rihmastoaan pari vuotta kiertänyt Ding Yi kertoo kirjoittajalle, tässä nimettömäksi jäävälle toimittajalle siitä.

Yi myöntää auliisti, että ei pomo pop nimen keksiessään ajatellut pomo-sanalla olevan Suomessa erityisempää merkitystä. Kuulosti vain hyvältä.

Pomo pop -sarjaan kuuluvassa “Pomo pop No.2″ -taulussa näyttäytyy Suomen edesmennyt presidentti Urho Kaleva Kekkonen. Hän kurkistaa musteläiskien takaa.

Urkki kurkkii
Urkki kurkkii

*Ilmiselvä urkki, vai onko sittenkään?*

Kunpa voisin syyttää taidetta, mutta joudun syyttämään itseäni. Toimittajan kyvyttömyys tehdä oikeutta pop artia ja kiinalaista maalaustekniikkaa yhdistävälle pomo popille vältetään vain antamalla puheenvuoro suoraan Yille:

‒ Olen kuullut lukuisia tarinoita Kekkosesta, joka on eräänlainen ikoni Suomessa. Kunnioitan häntä, ja haluan tuoda hänet lähemmäksi suomalaisia taulullani, Yi sanailee taulun taustoista.

Kiinalaistunutta Urkkia voi ihmetellä Ding Yin taidenäyttelyssä 16.-27.4.2014 Galleria Espoonsillassa, Virastopiha 3. Avoinna ti-pe klo 11-16 ja la-su klo 12-15 (maksuton)

Niin, pomo pop siis yhdistää kiinalaiset musteläiskät ja länsimaisen pop artin.

Näyttelyssä on esillä myös itsetehtyjä luomudesign-vaatteita, joissa huovutettu taide kohtaa kierrätysmateriaalit. Huovutuksen salat Ding oppi melkein Urkkiakin suomalaisemmassa instituutiossa, Työväenopistossa. (Sitä ennen tutuksi ovat tulleet mm. Central St Martins Lontoossa, tunnettu muodin ja taiteen maailman Mr. Bigeistä).

Työväenopistoon keretessään, Yi on ihastuttanut ja myös hämmentänyt taidoillaan suomalaisnaisia opettajista oppilaisiin, opiskelijoista isoäiteihin (toimittaja todistanut paikan päällä).

"Onpa kekseliästä", on kuultu useampaan kertaan.

Näyttelyssä on myös lähempänä Kiinaa olevia töitä kuin Urkin sauna Tamminiemessä.

“Opera trashion wearable art3″ -teoksessa esimerkiksi näyttäytyy kiinalaisen oopperan maailma.

*Näin syntyy pomo pop*

Maalausprosessin alussa Ding Yi levittää mustetta eri puolille paperia spontaanisti. Sen jälkeen hän kaataa paperille vettä ja antaa sen muodostaa vapaasti musteläiskiä. Kun aika on taiteilijan mielestä kypsä, hän antaa teoksen kuivua.

Yi viimeistelee työn maalaamalla mustekynällä yksityiskohtaisia kuvioita. Lopputuloksena on eläväisiä ja runsaita taideteoksia.

‒ Haluan erottua perinteisestä kiinalaisesta maalaamisesta, jossa luodaan selkeitä muotoja. Kun alitajuntani ohjaa musteläiskillä maalaamista, taideteokset syntyvät kuin itsestään, Yi sanoo.

Mutta ei liikaa spoilereita. Tule paikalle. Ja jos epäröit nimettömän toimittajan hölinöitä, tsekkaa vähän lisää itse:

studiodingyi.com

Kirjoitettaessa soi This is...

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus