• mqasimbutt

Mikä motivoi ihmisiä osallistumaan kansalaisyhteiskuntaan?

Joka vuosi kymmenet miljoonat amerikkalaiset uhraavat henkilökohtaista aikaa ja voimavarojaan osallistumaan kansalaisyhteiskuntaan jollakin tavalla. Miksi he tekevät sen? Vastaukset ovat moninaisia ​​ja toisiinsa sidottuja, mutta se voi heikentyä tähän: kansalaislähtöisyys alkaa varhain, syksyllä ja päämäärillä.

Miksi yhdistyisimme muiden kanssa ja tarjoamme aikaa ja rahaa, jotta maailma olisi parempi paikka? Osallistuminen kansalaisyhteiskunnan instituutioihin vapaaehtoistyössä ja resursseja auttamisessa on yksi suurista vastaväitteistä liian kapealle, darwinistiselle itsekiän käsitykselle, joka hallitsi niin paljon yhteiskunnallista ja taloudellista ajattelua 1900-luvulla. Jos tyytyväisyys riippuu ensisijaisesti rahan ja voimankulujen keräämisestä, miksi niin monet ihmiset vähentävät toisten puolesta?

Tuloksena on, että henkilökohtaisten intressiemme kudos on yhdistetty voimakkaisiin anteliaisuuksiin. Tutkimukset ovat osoittaneet, että vauvat ja pikkulapset tunnistavat anteliaisuutta ja sosiaalisuutta ja reagoivat negatiivisesti vastaaviin käyttäytymistään. Prosocialin taipumuksemme jatkuvat aikuisuuteen, mutta he tarvitsevat johdonmukaista rohkaisua ja vahvistamista. Koska julkisen politiikan tutkija Arthur Brooks kertoi kirjansa, joka todella välittää, annamme ja vapaaehtoiselta, kun tunnemme vastuuntuntoa muille. Vastuuta hoidetaan kotitalouden ja yhteisön tasolla, usein uskonnollisen sitoutumisen kautta. Kuten Brooks kirjoittaa, ihmiset auttavat muita kansalaisyhteiskunnan kautta ei siksi, että he haluavat verotaukon, vaan koska heillä on tunne velvollisuudesta ja tuntevat velvollisuutensa palauttaa heidän yhteisöjään.

Lisäksi useammat ihmiset tuntevat velvollisuutensa palvella toisia kansalaisyhteiskunnan kautta, sitä onnellisempia he ovat, mikä on tärkeää ymmärtää, jos toivomme, että saamme paremman käsityksen siitä, miten kansalaisyhteiskunta toimii. Se on klisee sanoa, että raha ei tee sinusta onnelliseksi, ja vaikka monet meistä yrittävät todistaa, että klisee on väärä, pian löydämme paradoksaalisesti, että elämämme ovat "täydellisempää", kun päästämme aikamme, rahan, ja energiaa ihmisille ja syille ulkopuolelle.

Täyttäminen: Ensimmäinen ja perustavanlaatuisin vastaus kysymykseen siitä, mikä motivoi meitä osallistumaan kansalaisyhteiskuntaan, on vain onnellisuuden tavoittelua. Tai tarkemmin sanottuna onnellisuus ymmärretään täyttymykseksi. Onnellisuus, joka on hyvin ymmärretty, on vähemmän tekemistä materiaalisen voiton kuin teleologisen voiton kanssa. Ihmiset on kytketty etsimään tarkoitusta ja merkitystä täydellisyyden ja parannuksen toteuttamisessa. Parannus ja täyttäminen ovat mahdollisuuksien toteutumisessa. Tarjoaminen tarvitseville ihmisille, ongelmien korjaaminen, jotka vahingoittavat tai estävät toisia, sekä etsiminen sellaisten yhteisöjen hyvästä, joissa me kaikki elämme, ovat enemmän tekemisissä jonkin pienestä tai paremmasta tai täydellisemmästä tilasta. Tavoitellessamme löytää täyttö, me yleensä teemme niin paitsi yrittämällä täyttää omat mahdollisuutemme, myös auttamalla muita ja heidän yhteisöjään täyttämään omat.

Empatia: Moral-tunne-teoria, kuten skotlantilaiset filosofit David Hume ja Adam Smith ovat esittäneet, väittivät, että moraaliset tuomiot ja toimet ovat juurtuneet sympaattisiin kokemuksiin. Pidämme aina enemmän huolta läheisyydestä kuin joku kaukaa, tai joku, jonka kanssa voimme tunnistaa, verrattuna johonkin, jolle emme voi. Eräs tutkimus osoitti, että pienituloiset ihmiset olivat todennäköisemmin kuin korkean tulotason ihmisiä antamaan rahaa hyväntekeväisyyteen perustarpeiden tyydyttämiseksi ja auttamaan "köyhiä ihmisiä auttamaan itseään". Muut tutkimukset ovat osoittaneet, että enemmän empatiaa ihmiset tuntevat kipu tai ahdistuneisuus , sitä enemmän he tekevät auttaakseen, vaikka he tietäisivät, että kipu tai ahdistus päättyy pian.

Tietoisuus: Korkeammat koulutustasot ennustavat korkeamman tarjonnan ja vapaaehtoistyön tasoa. Korkeampaa koulutusta saaneet ihmiset ovat enemmän alttiina syyksiin sosioekonomisten ongelmien olemassaololle ja organisaatioille ja verkostoille, jotka voivat auttaa ratkaisemaan nämä ongelmat. Sekä ongelmien että mahdollisten ratkaisujen tiedostaminen yhdistää kansalaisyhteiskunnan sitoutumisen. Korkeakouluopetuksella on suurempi vaikutus vapaaehtoistyöhön sellaisten opiskelijoiden keskuudessa, jotka ovat sosioekonomisesti vähiten todennäköisiä, mikä viittaa siihen, että korkeakoulutuksen tarjoamat laajennetut horisontit tekevät kansalaisista entistä enemmän kansalaiskasvatuksen.

Tunne tarvitaan: Ihmiset, jotka tuntevat olevansa jotain antamaan ja uskovat, että heidän erityiset taidot ja kyvyt voivat tehdä eron, todennäköisemmin osallistuvat kansalaisyhteiskuntaan kuin ne, jotka eivät. Ihmiset, jotka haluavat opettaa muita, tuntevat muiden tarpeellisilta, ovat pyytäneet heitä neuvomaan ja uskovat, että he ovat edistäneet muiden hyvinvointia, ovat todennäköisemmin vapaaehtoisia kuin ihmiset, joilla ei ole näitä ominaisuuksia. Näistä syistä ei pitäisi olla yllättävää, että yksi tapa kasvattaa todennäköisyyttä, että ihmiset vapaaehtoisesti pyytävät heitä tekemään niin. Mielenkiintoista, että tarvitaan tuntemusta liittyy erityisesti vahvojen järjestöjen antamiseen. Uskonnollisten järjestöjen antajat ovat yleensä motivoituneita muista syistä.

3 kommenttia

Ayesha

6.8.2018 13:58

;';'

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ayesha

6.8.2018 13:59

[link:http://www.google.com]your link text[/link]

[link="http://www.google.com"] google [/link]

google

<a href="https://www.Google.com">; google </a>

[google](http://www.google.com)

[[http://www.google.com|google ]]

[http://www.google.com google ]

[a=http://www.google.com] google[/a]

[Google](https://www.google.com/)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ayesha

6.8.2018 14:06

I have expressed a few of the articles Anker coupon Code on your website now, and I really like your style of blogging. I added it to my favorite’s blog site list and will be checking back soon…

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus