Raha-asioista aloitetaan

  • Hymykuoppia

Olen aina ollut sen tyyppinen ihminen, että saan itseni parempiin suorituksiin silloin, kun kerron tavoitteista ja asioista, jotka haluan saavuttaa. Varmaan taustalla on perinteinen häpeän pelko, jos on vaan päättänyt itsekseeen saavuttaa jonkun asian - vaikka vähentää alkoholin käyttöä, niin ei siihen tule niin helposti panostettua. Huomattavasti enemmän panostusta tulee sitten, jos on riski, että joku jolle on kertonut haluavansa vähentää alkoholin käyttöä vai nähdä tuoppi kädessä baarissa. Tai tänä päivänä varmaan todennäköisimmin somessa.

Näistä lähtökohdista päädyin perustamaan tämän blogin. Toivon, että tänne kirjoittaminen autttaa korjaamaan näitä tiettyjä asioita elämästäni.

Kuten otsikosta voi päätellä, niin ensimmäinen tehtävä on saada raha-asiat edes vähän parempaan järjestykseen. Hävettää myöntää, mutta olen esimerkiksi viime aikoina ottanut aika paljon pikavippejä. Lainaa on monilta näistä tunnetuista firmoista on Lainastoa on Ferratumia ja on Credigoa. En edes oikein tiedä miksi sorruin näihin pikavippeihin, kun rahaa olisi saanut muualtakin, varmaan. Ehkä se on se helppous, kun lainaa saa vaikka yöllä, niin ei tule vaivauduttua käyttämään niitä järkevämpiä keinoja, jotka vaativat vähän enemmän vaivaa.

Näiden raha-asioiden hoitamisen suhteen ensimmäinen tehtävä onkin selvittää, voisiko näitä pikavippejä korvata jollain halvemmalla lainalla. Lainasummahan siinä ei suorilta vähene, mutta ainakaan korot eivät juokse samaan tahtiin.

Samaan aikaan tämän kanssa pitää tieysti yrittää saada joku entistä syvempi järki rahan käyttöön. Kyllähän tässä kieltämättä on tullut porsasteltua liikaa.

Jos näillä kahdella keinolla pääsisi alkuun raha-asioiden hoitamiseen suhteen ja velkaa voisi lyhentää hiljalleen, sitten voisi keskittyä seuraavaan tehtävään.

Kirjoitettaessa soi Soil - Halo

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.