Kun pahalta ei saa tuntua.

  • creamice

Olen huomannut viime aikoina ikävähkön trendin. Internet-keskusteluista ei saisi loukkaantua. Mitä helvettiä? Kuka niin sanoo? Aina jos joku osoittaa jonkinlaista hetkeä kun herne lähentelee nenänpieliä joku huomauttaa että ”trolli oli.” Miksi trollaus ja trollikin ei voisi tuntua pahalta?

Heräsin tähän ajatukseen muutama viikko sitten erään ystäväni jaettua statuspäivityksen, jossa parjattiin aika vahvasti entisiä Lottia. Kaverini esitti kysymyksen, ”ei kai tää tyyppi ole tosissaan?” Niinpä, sellaista panettelevaa ja ilkeää tekstiä voi kirjoittaa helposti, olematta tosissaan. Mitä helvettiä? Miksi? Sitten kun joku osoittaa pahoittavansa mielensä toisen kirjoituksesta, loukkaantujaa pidetään tunteellisena hölmönä.

Kyllä, itsekin tulin pahalle tuulelle kirjoituksesta. Vähän myös loukkaannuin. Vaikka minulla ei läheisempää tunnesidettä lottiin olekaan, tuntui pahalta kun yhtä ihmisryhmää huoritellaan ja nimitellään. Miksi minusta ei olisi saanut tuntua tältä?

Mikseivät asiat saa enää satuttaa? Mikseivät ne saa tuntua miltään? Onko se tavoiteltavaa, että omistaa paksuimman nahkan ja loukkaukset ja ilkeilyt eivät kosketa sinua? Onko tärkeää olla tunnekylmä?

Henkilökohtaisesti arvostan suuresti ihmisiä, jotka ovat rehellisiä tunteissaan. Kun sattuu, siitä kerrotaan. Kun joku loukkaa, se selvitetään rakentavasti. Kun itkettää, itketään. Ja kun naurattaa, nauretaan vedet silmissä.

Vieläkö joku kysyy mistä kaikki se sisäinen paha olo tulee? Miksi ihmiset ovat uupuneita ja kärsivät erilaisista henkisistä ja joskus jopa fyysisistä oireista? Mihin tässä maailmassa nykyään tulee laittaa tunteet?

3 kommenttia

Franny_Berry

30.5.2014 19:28

http://www.hs.fi/tiede/a1357891412428 Prof. Susanna Paasonen: Tunne ruokkii nettikeskustelua.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

creamice

30.5.2014 19:36

Kiitos, professori puhuu kyllä viisaita.

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus