Lainojen koroissa järkyttävät hintaerot

  • Blokkari

Suomen talous on nyt kovassa kasvussa ja monilla aloilla on uutisoitu jopa työntekijöiden puutteesta ja työttömyys on laskussa. Tästä huolimatta sekä valtio että Suomen kansalaisille kertyy velkaa ennätystahtia.

Ollaanko tässä rakentamassa korttitaloa, joka vääjäämättä tulee romahtamaan, kun korot lähtevät nousuun?

Suurin osa suomalaisten velasta on asuntolainaa, mutta vakuudettomat kulutusluotot ovat kovassa kasvussa. Korkojen ollessa alhaalla, moni ottaa silti kallista lainaa netistä.

Suosittu lainavertailu selvitti kulutusluottojen hintaeroja Suomessa ja vertailun mukaan lainojen kuluissa on jopa tuhansien eurojen hintaerot eri pankkien ja luotontarjoajien välillä.

Vertailun mukaan esimerkiksi 10 000 euron luotto maksaa kokonaisuudessaan jotain väliltä 11 000 - 15 000 euroa, kun laina-aika on 36 kuukautta.
Kymppitonnin lainassa voi siis olla jopa 4000 euroa hintaeroa riippuen luoton tarjoajasta, mutta toki myös asiakkaan taloudellisesta tilanteesta.

Vakuudettomien lainojen koroissa on isot hintaerot, joten luoton kustannukset kannattaa aina vertailla ennen lainan ottamista tai jättää laina kokonaan ottamatta ja sen sijaan säästää kiireettömiä hankintoja varten.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus