Taloussankari

Tiukemmat lait ja fiksujen oppien ajo nuorille jo kouluikäisenä kunniaan. Pikalainan voi saada oikeasti yhä 0 %:n korolla, mutta kulutusluotto tulee halvemmaksi. Tulevalla sääntelyllä pitäisi olla positiivinen vaikutus talouteen Suomessa.

Kulutusluotto on parempi ratkaisu

Niin, jos pikalainaan verrataan ja tätä itse asiassa tämä kirjoitus koskee. Pikalainat olivat kalliita ennen korkokattomuutosta ja ne ovat edelleen kalliita, vaikka edullisempia kuin silloin.

Myös kulutusluotto voi tulla kalliiksi, otit sen mistä vaan, erityisesti pikavippifirmalta. Jos maksat 50 % korkoa muutaman tonnin kulutusluotosta, sitten päälle lyödään satasien avauskulu ja tilinhoitolisä, joka veloitetaan sekin kk-laskussa, voit joutua maksamaan todellista vuosikorkoa tästäkin "pienestä" lainasta yli 60 %. Vertailu kuitenkin osoittaa, että edes pikalainankin voi saada pienellä korolla, jos se valikoidaan oikein. Mutta vielä parempaa on luvassa, sillä sääntelyä ollaan luultavasti tiukentamassa mahdollisesti jo 2019 vuonna. Sama pätee vastaavasti kulutusluottoon, joka sekin voi tulla edulliseksi, kun et säntää ensimmäisen pikavippimainoksen perään rahan kiilto silmissä. Tämä on ensimmäinen suuri virhe, jonka moni tekee - ihmiset eivät katso ympärilleen, eivätkä osaa vieläkään kilpailuttaa tuotteita, kuten kuuluu ja taloudenhallintaa koskevat asiat ovat pahasti pielessä.

Lakien sääntelyllä hommaa voidaan saada parempaan suuntaan, vaikka nuorilla alkaa olla jotain talouden peruselementtejä kohdillaan, joka on erittäin positiivinen asia
Lakien sääntelyllä hommaa voidaan saada parempaan suuntaan, vaikka nuorilla alkaa olla jotain talouden peruselementtejä kohdillaan, joka on erittäin positiivinen asia

Nuorien osalta tässä tilanne näyttää kuitenkin valoisammalta ja yhä useampi on oivaltanut sijoittamisen, josta pääkiitos menee Nordnetille. Tässä saattaa olla taustalla tutkimus, josta käy ilmi nuorien olevan pääsääntöisesti huolestuneita tulevaisuudestaan, mitä tulee palkkaan ja työpaikkaan. Tämä voi olla tuulesta temmattua, mutta näillä asioilla voi olla yhteyttä tai sitten ei. Suurempi osa "syytä" on kuitenkin sijoittamisen helppous netissä ja fakta, että kaikki tapahtuu netissä. Ylivelkaantumisessa on silti ongelmansa ja mitään konkreettista muutosta ei ainakaan julkisissa tilastoissa vielä ole, mutta sano ei ylivelkaantumiselle näillä vinkeillä tai älä ainakaan lainatilanteessa unohda hyödyntää näitä. Vinkit pätevät teoriassa mihin tahansa lainatyyppiin, yksityishenkilöille suunnattuja lainoja on monen eri tyyppistä. Me kannatamme kulutusluottoja, pankin lainoja ja luottokorttia, mutta pikalaina ei ole paha, jos sen saa ilmaiseksi. Niin kuin vielä toistaiseksi saa joidenkin paikkojen toimesta. "Tämä markkinointikikka on fiksun kuluttajan onni", sanotaan. Fiksulla kuluttajalla tässä vedotaan siihen, että laina myös maksetaan pois ennen kuin se lähtee kasvamaan korkoa. Kyseessä on vanha kunnon pikavippi, mutta siinä ei ole ollenkaan korkoa.

Mitä merkitystä on lainan nimellä, kun niitä markkinoidaan ristiin rastiin kaikilla nimillä?

Tätä kysymystä pohtiessa voi sanoa hyvinkin, että ei mitään. Asia on niin kauan ok, kun pikavippifirmat lähtevät myymään pikalainojaan pankkilaina -nimikkeellä, sillä tässä ylitetään hyvän maun rajat jo melkoisen raskaalla kädellä.

Kulutusluotto voi olla periaatteessa mitä vaan, se voi olla nopea, summaltaan pieni (500 euron lainojakin nimitetään kulutusluotoiksi) ja sen ei tarvitse olla edes kiinteä summa, joka maksetaan tilille, ei ainakaan, jos tarkastellaan joitakin nimeltä mainitsemattomia tämän hetken lainayrityksiä. Niitä yhdistää kuitenkin aina:

- Vakuudettomuus
- Ei takaajia - voitte hakea lainaa yksin
- Alkaen yli 1 v. maksuaika (kattona 15 vuotta)
- Korko käsitellään riskin mukaan eli sinun antamien tietojen
- Mitään kulutusluottoa tai edes pikalainaa ei myönnetä luottotiedottomille

Tulevaisuuden lakisääntely toivottavasti parantaa tilannetta asteen verran
Tällä hetkellä maksuhäiriömerkintätilastot ovat huolestuttavia, mutta työpaikkojen määrä näyttää olevan nousussa ja koska nuoret ovat löytäneet sijoittamisen, ovat raiteen kiskot asetettu ihan toiseen suuntaan, kun verrataan aikaisempiin aikoihin. Tämä on uusi Suomi ja muutos on positiivinen, sillä talousasioista ja sijoittamisesta pitäisi puhua jo peruskoulussa - ja tiedä häntä, vaikka puhuttaisiinkin jo 5 vuoden sisällä.

Suomi on menossa parempaan suuntaan. Ylivelkantuuminen ja kalliit kulutusluotot kuriin sekä enemmän säästämiseen sekä sijoittamiseen painottuvaa opetusta jo pienestä pitäen saattaa olla "se avain", joka kääntää kaiken.
Suomi on menossa parempaan suuntaan. Ylivelkantuuminen ja kalliit kulutusluotot kuriin sekä enemmän säästämiseen sekä sijoittamiseen painottuvaa opetusta jo pienestä pitäen saattaa olla "se avain", joka kääntää kaiken.

Vain tällä tavalla ja pienillä fiksauksilla lakeihin sekä sääntelyihin saadaan asetettua Suomi parempaan kuntoon sekä suomalaisten talous plussan puolelle. Matkaa on vielä, mutta asioita tehdään oikein, vielä kun Markka otettaisiin takaisin, niin meillä olisi uusi Norja taskussa. Tosin, ilman öljyä, mutta sen tilalle voi keksiä jotain uutta, kun se loppuu kuitenkin joskus vuosikymmenten päästä. Vuonna 2100 muistellaan vaan, että mikä öljy ja sitten joku 100-vuotias muistaa, että "niin, sellaista oli joskus käytössä ja joku sillä vaurastuikin, mutta toista se on nyt..


Pikalainaa sellaiseen hintaan, että hymyilyttää.

Pikalainan ei tarvitse olla ylikallis, vaikka se lähes jokaisen suomalaisen korvaan siltä aina sävähtääkin. Pikavipit ovat kohtuullisesti maton alle lakaistuja monien lakimuuttujien kautta, mutta niitä saa yhä ja tiedätkö mitä, pikalaina voi olla oikeasti ilmainenkin. Pikalainoja vertaileva www.pikalainaa.org on listannut palveluita, jotka todella myöntävät edullista lainaa pikavauhdilla ja jopa ihan ilmaiseksi. Ensilainaaja voi saada nyt monesta palvelusta 0 % koron pikalainan ilman, että piilokuluja tai mitään koiria on haudattuna.

Pikavippi on aina kallis - NO EI OLE, tämän väitteen voi kumota, koska onko ilmainen kallista? Niinpä, ei missään nimessä.
Tämän kaiken voit saada ihan ilmaiseksi. Huomioi kuitenkin pikalainojen lyhyt maksuaika!
Tämän kaiken voit saada ihan ilmaiseksi. Huomioi kuitenkin pikalainojen lyhyt maksuaika!

Pikalainaa netistä 24 tuntia vuorokaudessa.

Voiko pikalainaa sitten hakea kellon ympäri ja maksetaanko luottoa todella silloin tilille? Vastaus on, että kyllä, pikalainaa voit hakea kellon ympäri ja lainapäätöksenkin voi saada heti. Mutta lain mukaan on kuitenkin kiellettyä maksaa lainoja kello 23 - 07 välisenä aikana.

Miksi sitten luin, että pikavippiä saisi yölläkin?
Tämä on teoriassa mahdollista, mutta usein se on kuitenkin mainoskikka. Jos sinulle on myönnetty luottotili tai vastaava, josta pystyt nostamaan rahaa käyttöön kellon ympäri, niin tässä tapauksessa voit saada pikalainaa käyttöösi 24h / 7.

Useiden palveluiden kuten www.rahakorneri.com mukaan näitä "24h lainapalveluita" on vain kourallinen ja useimmat tililuottomyöntäjät hoitavat rahatransaktioita vain niiden aukioloaikoina, jotka ovat tyypillisesti alkaen 07:00 eteenpäin aina kello 22 tai 23 asti.

Eräpäivänsiirto ominaisuus - kannattaako se?
Ei. Tai tässä on tietenkin monta katselukulmaa, mutta eräpäivän siirto lisää pikalainan hintaa aina. Se ei välttämättä kustanna lisäeuroja suoraan, mutta mitä pidempi luottoaika on, sen suurempi euromääräinen lyhennys kokonaisuudessan loppuviimein on. Kannattaa siis todella harkita tarkkaan, ottaako lisää maksuaikaa vai nipistääkö yhden ravintolaillallisen tai ne viikonlopun Stockman konvehdit, suklaat ym.

Lyhennä vippi viisaasti ja mahdollisimman nopeasti!

Mikä on suurin mahdollinen ilmaisvipin maksuaika?
Tyypillisesti ilmaislainat maksetaan takaisin 14 - 30 vuorokaudessa, mutta yksi on ylitse muiden ja sen maksuaika on mahdollista venyttää jopa aina seuraavan kuun loppuun. Teoriassa siis hakiessasi lainaa kuun 1. päivä saat noin 60 vrk täysin ilmaista laina-aikaa. Tämä koskee kuitenkin vain ensilainaajaa, mutta tuhat euroa luottoa on todellakin mahdollista saada 0 e kuluilla pariksi kuukaudeksi. Artikkelin pikalainaa.org linkin kautta löydät palvelut, jotka tarjoavat tätä mahdollisuutta.

Tarvitseeko lainan hakijalla on vakuuksia tai tuloja?
Vastaus tähän on hyvin yksinkertainen. Jos haet lainaa pankista tarvitset vähintäänkin säännölliset tulot, jotta luoton saaminen olisi mahdollista. Vakuuksia saatetaan pankkien toimesta vaatia, mutta tämä riippuu hyvin pitkälti lainasummasta. Tuloton voi saada pikalainaa helpostikin, mutta summat ovat hyvin rajoittuneita ja esimerkiksi yli 2000 euron pikalainat tai toisin sanoen kulutusluotot ovat varmasti miltei sula mahdottomuus. Poikkeuksia saattaa yhä 2017 vuoden luottomaailmassa olla kuitenkin kourallinen tai puolikas sellainen.

Korkoystävälliset suuremmat lainat
Jos haluat halpaa kulutusluottoa ja yli 2000 euron kulutusluottoa, niin sellaista on tarjolla monen firman kautta ja hinta on hyvin taloutensa hoitaneelle pankkilainoja vastaava. Korko saattaa olla nimittäin alhaisimmillaan vain 4 % (viitekorko) ja todellinen vuosikorko 8 %:sta ylöspäin. Suurikin pikalaina voi olla siis halpa.