• Danielsa

Luottokortti opiskelijalle

Luottokortti on tärkeä ja hyödyllinen työkalu, jos sitä käyttää oikein ja vastuullisesti. Sen avulla saat käyttöösi oman (usein myös korottoman) luottolimiitin ja voit tehdä hankintoja jouheammin. Toisaalta useat luottokortit tarjoavat käyttäjilleen myös muita ominaisuuksia, kuten ilmaisen matkavakuutuksen, bonusjärjestelmän, alennuksia tai muuta vastaavaa. Yhdessä nämä asiat tekevät luottokortista järkevän vaihtoehdon myös opiskelijalle tietyissä tapauksissa.

Milloin luottokortti on opiskelijalle järkevä hankinta?

Luottokortti opiskelijalle voi olla perusteltu hankinta. Erityisen kannattavaa luottokortin hankkiminen on silloin, jos sinulla on säännöllisiä tuloja. Tulot takaavat sen, että pystyt lyhentämään käytettyä luottoa ajallaan, kävi mitä kävi. Toisaalta kortin hankkiminen voi olla järkevää myös ilman säännöllistä tuloa, jos vaikka matkustelet enemmän.

Luottokortin avulla pääset hyötymään esimerkiksi näistä asioista:

• Ilmainen matkavakuutus
• Bonusjärjestelmä (jopa 0.1% Cashback-ohjelmia)
• Alennuksia tietyistä liikkeistä tai lentolipuista
• 30-45 päivää korotonta maksuaikaa ostoksille

Kortin saamisen edellytykset

Lähes kaikki luottoyhtiöt ja pankit vaativat säännöllisiä tuloja, mutta on olemassa myös poikkeuksia. Esimerkiksi Norwegian, OP ja Aktia tarjoavat luottokortteja, jos opiskelija on suorittanut riittävästi opintopisteitä kasaan (yleensä vaatimus min 90 opintopistettä). Säännölliseksi tuloksi lasketaan mikä tahansa tulo, eli tähän lukeutuvat myös tuet. Opiskelijalle myönnettävät kortit löydät esimerkiksi luottokorttiheti.fi -sivustolta.

Luottokortin käyttö vaatii itsekuria

Valitettavan usein luottokortin käyttö ei kuitenkaan suju kuten hakija on ehkä alunperin ajatellut. Monet pankit tarjoavat kortille jopa 1 - 1,5 kuukautta korotonta maksuaikaa, mutta mikäli lainaa jää roikkumaan, niin siitä alkavat juoksemaan korot. Tyypillisesti nimelliskorko vaihtelee 7 – 10% välillä ja todellinen vuosikorko voi olla jopa lähemmäs 25%.

Luottokortti opiskelijalle on siis hyödyllinen, mutta samaan aikaan vaarallinen väline, jota pitää todellakin osata käyttää oikein ja vastuullisesti.

Älä vertaile pelkästään todellista vuosikorkoa

Valitsitpa minkä kortin tahansa, niin sen käyttö vaatii itsekuria. Korteissa ei kannata vertailla pelkkää todellista vuosikorkoa, koska koko ajatushan on maksaa laskut takaisin korottoman maksuajan puitteissa, eikö niin?

Itse suosittelisinkin valitsemaan sellaisen kortin, jonka avulla saat korotonta maksuaikaa mahdollisimman paljon ja lisäksi joitakin muita etuja. Jos aiot tehdä kaikki ostoksesi kortilla, niin kannattaa ehdottomasti valita sellainen, johon saat jonkinlaisen Cashback- tai bonusohjelman. Jos taas matkustelet usein, niin valitse sellainen, johon saat ilmaisen matkavakuutuksen.

Yhteenveto

Tietyissä tapauksissa luottokortti opiskelijalle on fiksu hankinta, jos sitä osaa käyttää oikein. Luottokortti ei ikinä ole halvin tapa ottaa lainaa, joten laskut kannattaa hoitaa aina ajallaan pois.

Muista nämä asiat ennen luottokorttihakemuksen lähettämistä:

• Luottokortin käyttö vaatii itsekuria (maksa laskut aina ajallaan)
• Älä vertaile ainoastaan todellista vuosikorkoa
• Hyödynnä edut (matkavakuutus, bonusohjelma, jne.)

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus