Koronan vaikutus verkkokauppaan

  • Verkkokauppias

Kun korona levisi koko maailmaan vuoden 2020 alkupuolella, muuttui lähes kaikki. Ihmiset jäivät tekemään töitä kotiin, lapset kävivät koulua kotoa käsin, kaupoissa ei uskallettu enää liikkua turhan takia ja jopa ulkoilua vähennettiin alkuaikoina. Mikään aikaisemmin normaali ei siis tullut enää kysymykseen.

Arjen muuttumisen myötä myös esimerkiksi ruoan ostaminen kaupasta muuttui. Toki jo ennen koronaa oli olemassa mahdollisuus tilata päivittäistavaroita suoraan kotiin. Sitä ei kuitenkaan käytetty läheskään niin usein kuin nykyään. Koronan pahimpana aikana jonot ruokakauppojen tilauksiin olivat pitkät. Ruokaa saatettiin tilata niin paljon, että seuraavat vapaat toimitusajat löytyivät vasta viikkojen päästä. Niinpä ruokakaupat joutuivat uudistamaan käytäntöjään ja tarjoamaan yhä enemmän tilauspalvelua.

Ruoan verkkokaupan kasvaminen korona-aikaan

Kun verrataan vuoden 2019 vilkkainta aikaa ostaa ruokaa verkkokaupasta vuoden 2020 vastaavaan aikaan, on ruoan myynnissä tapahtunut 800 %:n kasvu. Se on niin huima, että yksikään ruokaa myyvä verkkokauppa ei varmasti osannut varautua kyseiseen kasvuun. Kasvu ei myöskään jäänyt pahimman korona-ajan ilmiöksi, vaan ruokatilausten määrä on pysynyt korkealla myös koronatilanteen tasaantumisen myötä. Koko vuoden 2020 kasvu on keskimääräisesti ollut 500 % suurempaa kuin vuotta aikaisemmin.

Kuluttajat ovat siis huomanneet, kuinka kätevää ruoan tilaaminen netistä onkaan. Ruoka toimitetaan kotiin haluamana päivämääränä ja itselle sopivaan kellonaikaan. Lisäksi ruokakaupasta voi tilata kerralla isompia eriä esimerkiksi vessa- ja talouspaperia.

Muista verkkokaupoista ostaminen ja muutokset

Myös muut kuin ruokaa myyvät verkkokaupat ovat onnistuneet nostamaan omaa osuuttaan. Esimerkiksi vaateliikkeet olivat jopa täysin suljettuja koronan pahimpaan aikaan, mikä lisäsi ihmisten ostamista netistä. Vaatteiden myynti on siis noussut huomattavasti verkosta, eikä tähän ole tulossa muutosta. Samoin myös kuntosalitarvikkeiden myynti, esim meidän Gorillasportsissa nousi koronan ensimmäisinä päivinä keväällä jopa 10 kertaiseksi. Siitä myynnit laskivat vähitellen normaalia kohden. Sen sijaan nyt syksyllä taas myynnit ovat lähteneet selvään nousuun. Meillä on tuotteet aika pitkälti loppu, joten emme tarkkaan osaa sanoa tällä hetkellä mikä olisi myynti jos tuotteita olisi varastossa hyvin.

Myös muut palvelut ovat rantautuneet verkkoon. Esimerkiksi lähes kaikki pankkiasiat hoidetaan nykyisin virtuaalisesti ja jopa koulut ovat halunneet säilyttää mahdollisuuden opiskella netissä ja käydä luennoilla omaa kotoa käsin. Maailma on siis muuttunut monin paikoin koronan myötä. Yleisiä koronan vaikutuksia kannattaa katsoa täältä.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:27

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus