Angry Birdsiä pelataan jo Pohjois-Koreassakin

Vihaiset linnut seikkailevat diktaattorivaltion omassa tabletissa. Nettiin laitteella ei kuitenkaan pääse.

Tutun näköisiä tipuja.
Tutun näköisiä tipuja.

Kommunistipuolueen johtama Pohjois-Korea on maailman eristyneimpiä valtioita. Ei siis liene ihme, että maan omasta taulutietokoneesta puuttuu länsimaisesta näkökulmasta katsottuna yksi keskeinen ominaisuus - nimittäin verkkoyhteys.

Pohjoiskorealainen Samjiyon -merkkinen tabletti esiteltiin yleisölle jo viime vuonna, eikä se ainakaan päällisin puolin eroa muista taulutietokoneista. Washington Post -lehden mukaan vain valtion eliitillä on mahdollisuus saada käsiinsä tämä alle 200 euroa maksava ihmelaite. Tabletissa on 4 GB sisäinen muisti ja seitsemän tuuman kokoinen näyttö, mikä tekee siitä Applen uutuutta Ipad Airia pienemmän.

North Korea Tech -sivuston haastattelema tekniikkaharrastajan mukaan Samjiyon valtteja ovat laitteen nopeus ja reagointikyky:

"Kosketusnäytön ja sovellusten hallinta tuntuu helpolta, eikä laite hidastele silloin kun pelaan tuttuja pelejä, kuten Angry Birdsiä."

Vaikka tabletilla ei pääse internetiin, pystyy sillä luomaan yhteyden Pohjois-Korean omaan lähiverkkoon, josta löytyy käytännössä pelkkää valtion propagandamateriaalia. Lisäksi laitteen mukana tulee valmiiksi asennettuja ohjelmia, kuten sanakirja, e-kirjasto, musiikkisoitin ja pelejä. Yksi tabletin peleistä on suomalaisen Rovion kehittämä Angry Birds Rio.

Washington Postin haastattelema pelijätti ei ole pohjoiskorealaisten toimista mielissään.

"Rovio Entertainmentilla ei ole mitään tekemistä Samjiyon -tabletin peliversion kanssa", yhtiöstä tiedotetaan.

Lähde: Washington Post, North Korea Tech

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi