D.R.E.A.M toteuttaa unelmia

Mistä on unelmien tytöt tehty? Räpistä, r’n’b:stä, ystävyydestä ja kovasta työstä.

Unelmien tytöt Lina Schiffer (vas.) ja Taika Mannila.
Unelmien tytöt Lina Schiffer (vas.) ja Taika Mannila.

Aikuisten naisten tytöttely on aina kyseenalaista. Siksi kysymme siihen tällä kertaa luvan.

“Siitä vaan”, vastaa Taika Mannila, joka muodostaa puolet D.R.E.A.M.-dj-duosta. Toinen puolisko on Lina Schiffer.

Näitä 28-vuotiaita naisia tuntuu oikealta kutsua tytöiksi, sillä he uhkuvat girl poweria ja kaikkea mahtavaa, mitä tyttöyteen liittyy. D.R.E.A.M:in tytöt eivät kuitenkaan ole pelkkä dj-duo. He ovat fiilistelykollektiivi, klubi, radio-ohjelma ja jopa instituutio, ja toistensa täydelliset puoliskot. 

“Olemme löytäneet oman juttumme. Se on niin kivaa”, Mannila sanoo.

Kovassa nousussa oleva kaksikko emännöi D.R.E.A.M -ohjelmaa Radio Helsingissä keskiviikkoiltaisin. Lsäksi duon voi bongata kaupungin kuumimmista yksityistilaisuuksista, bileistä, festareilta ja myös omalta klubilta noin joka toinen kuukausi. Missä tahansa tytöt kulkevatkaan, soi siellä hyväntuulinen räppi ja herkkä r’n’b.

Kaikki alkoi toissavuonna, kun Mannila tarvitsi tuuraajaa silloiseen Wino 4ever -radio-ohjelmaansa. Apu löytyi lapsuudentutusta Schifferistä, jolla oli somen perusteella samanlainen musiikkimaku.

“Emme oikeastaan olleet edes ystäviä silloin, enemmänkin tuttavia. Ja nyt olemme ihan symbioosissa”, Mannila sanoo.

Tammikuussa 2015 ystävyys tiivistyi ja ajatus radio-ohjelmasta syntyi. Kaikki kävi nopeasti, sillä tytöillä oli selkeä visio ja yhteinen unelma. Schiffer ja Mannila halusivat heti toimia dj-duona myös radion ulkopuolella keikoilla ja klubeilla.

"Klubijefet eivät aluksi pitäneet meitä tarpeeksi valmiina festarikeikoille, joten päätimme näyttää, mihin pystymme”, Schiffer sanoo.

Tytöt ottivat vastaan kaikki mahdolliset työt, soittivat erilaisia keikkoja ja oppivat paljon nopeasti. Ahkeruus kannatti, sillä vuosi radio-ohjelman alkamisen jälkeen järjestettiin ensimmäinen oma D.R.E.A.M-klubi.

“Omassa klubissa on ihan erilainen panos. Teemme tätä siksi, että haluamme tarjota ihmisille hyvän meiningin ja kivan illan. Olemme oppineet rakentamaan hyvän illan kaaren aivan helvetin hyvin”, Schiffer selittää.

Unelmien tytöt ovat tietysti muutakin kuin D.R.E.A.M. Schiffer on stand up -koomikko, ääninäyttelijä ja töissä mainostoimistossa, Mannila taas radiotoimittaja ja kuvittaja. Molemmat ovat kunnianhimoisia, esiintymisestä tykkääviä tyyppejä, joita yhdistää aito ystävyys ja kyltymätön musafiilistely. Se näkyy keikoilla ja klubeilla, kun tytöt tekevät sitä, mistä nauttivat ja tanssilattiat ovat täynnä. Palaute keikoilta on pääasiassa hyvää, mutta se keskittyy välillä liiaksi soittajien sukupuoleen.

“On tylsää, että vuonna 2016 naisdj:t ovat ihmettelyn arvoisia”, Schiffer sanoo.

Tytöt ovat paitsi tyttöjä, myös lahjakkaita, hauskoja ja teräviä tyyppejä. Kaiken pohjana on kuitenkin rakkaus musiikkiin, kova työ ja kunnianhimo. D.R.E.A.M toivookin rohkaisevansa nuoria naisia tuomaan itseään enemmän esiin musiikkimaailmassa.

Schiffer ja Mannila tietävät, että määrätietoisuus kannattaa: Helsingistä on nykyisin vaikea löytää avajaisia, yksityistilaisuuksia tai baareja, jossa D.R.E.A.M ei soittaisi. Oma klubi on tytöille toivottavasti ensimmäinen askel eteenpäin kohti suurempia saaliita. Se tarkoitttaa tulevaisuudessa esimerkiksi tuotantopuolen hommia.

“Haluamme monipuolisempia bileitä Helsinkiin. Hyvälle musiikille on täällä paljon tilaa”, Mannila sanoo.

“Olisi hienoa myös viedä suomalaisia artisteja ulkomaille”, Schiffer jatkaa.

Ei ole mitään syytä uskoa, miksei D.R.E.A.M pääsisi unelmiensa tavoitteisiin. Kumpikin on kuitenkin sitä mieltä, ettei pystyisi hommaan yksin. Tai pystyisi ehkä, mutta työ olisi takuulla pitkäveteisempää ja raskaampaa.

“En tiedä mitä tekisin ilman Linaa. En ehtisi ainakaan ikinä vessaan”, Mannila sanoo ja nauraa.

Seuraava D.R.E.A.M -klubi perjantaina 20. toukokuuta Kuudennella Linjalla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi