Instagram 101: Näin saat lisää seuraajia

Instagramissa parasta on, jos saa tykkäyksiä tägittömään kuvaan.

Kuva: © nenetus / Fotolia.com

Juttu on toteutettu yhteistyössä DNA Appisen kanssa.


Monelle on käynyt kuvanjakopalvelu Instagramin suhteen sama temppu, joka usein liittyy uusiin sosiaalisen median sovelluksiin. Ensin se ärsytti. Sitten se ärsytti vielä enemmän. Sitten sitä kokeili ja siihen ihastui. Sitten siihen jäi koukkuun, eikä yhtäkkiä enää tiedä, millaista elämä oli ennen sitä. 

"Liityin Instagramiin uteliaisuudesta", kertoo puolisen vuotta sovellusta käyttänyt 31-vuotias mies. Nyt hän päivittää tiliään säännöllisen epäsäännöllisesti vähintään kerran viikossa. 

"En mieti, mistä otan kuvia. Lataan kuvan, jos minulle tulee jotain mieleen", mies kertoo. 


#love on Instagramin käytetyin hashtag.


Instagram on maailman nopeimmin kasvava sosiaalinen media, ja slllä on yli 200 miljoonaa aktiivista kuukausittaista käyttäjää. Se on palveluna vielä melko nuori, kuten sosiaalisen median sovellukset yleensäkin: se perustettiin vuonna 2010. Huhtikuussa 2012 somejätti Facebook osti sen miljardilla dollarilla. 

Instagram viehättää ihmisiä visuaalisen luonteensa vuoksi. Kuvien ottaminen, julkaiseminen ja niistä tykkääminen on helppoa ja nopeaa. Lisäksi Instagramin käyttö on hauskempaa kuin sisällöllisesti monipuolisemman Facebookin tai tekstiin, uutisointiin ja ajankohtaisuuteen keskittyvän Twitterin selaaminen. 

Kun katsoo pitkään Instagramissa aktiivisena olleen ihmisen kuvavirtaa, huomaa sen muuttaneen suuntaa siinä missä muutkin trendit.

"On aika hurjaa, miten paljon Instagram on muuttunut pelkästään puolentoista vuoden aikana. Itse sovellushan ei ole muuttunut juuri miksikään, mutta kuvat, jotka olivat cooleja silloin, kun liityin instagramiin, ovat nyt ihan juntteja", sanoo 28-vuotias nainen.

Palvelussa jaetaan päivittäin keskimäärin 60 miljoonaa kuvaa, ja tykkäysnappia painellaan 1,6 miljardia kertaa päivässä. Se on paljon.

"Tärkeintä Instagramissa on tietenkin se, että kuvat ovat kauniita", kertoo 31-vuotias nainen. Hän arvioi Instagramin arvon piilevän siinä, missä useiden blogienkin. 

"Se on pakoa arjesta ja itsen ympäröimistä kivoilla asioilla. Kyllä mä haen sieltä visuaalisesti miellyttävää ympäristöä itselleni."

Seuraajia Instagramissa saa, jos ottaa paitsi kauniita kuvia, käyttää myös oikeita geo- ja hashtageja. Geotagilla kuvan voi merkitä otetuksi tietyssä paikassa ja hashtagilla sen voi liittää kokoelmaan muiden käyttäjien kuvia, joilla on sama tagi. 

"Hashtagilla #yogapants saa aina jonkun tykkäyksen tai kommentin. Käytän sitä läpällä kaikenlaisiin kuviin katsoakseni, mitä tapahtuu", kertoo 31-vuotias mies.

"Jos haluaa lisää tykkääjiä ja seuraajia, kannattaa käyttää perustageja kuten #boy, #finnishboy, #blondeboy, #brunette ja niin edelleen. Itse raiskaan kaikki kuvani tageilla - ja läppäsyistä hashtagien käyttöni onkin karannut täysin käsistä", sanoo 25-vuotias mies.

"Jos on tarpeeksi seuraajia, hashtag-huoraus ei ole enää tarkoituksenmukaista. Parasta onkin se, jos saa tykkäyksiä kuvaan, jossa ei ole yhtään tagia", vinkkaa 31-vuotias nainen.

Kuvien pitää siis olla kauniita ja hashtagien oikeanlaisia. Mitä muuta onnistunut instagramaus vaatii?

"Postaustahti on oleellinen. Kaikkein tärkeintä on se, ettei julkaise liikaa kuvia samasta tilaisuudesta tai samana päivänä, mutta säännöllisyydestä täytyy myös pitää huoli. Kuvien välillä on hyvä olla myös jonkinlainen johdonmukaisuus, että näkee, että ne noudattavat samaa linjaa", 31-vuotias nainen kertoo. Hänellä on yli 700 seuraajaa Instagramissa.

"Minun mielestäni tuntemattomien ihmisten kuvien pitää olla oivaltavia tai hauskoja, tai niihin pitää liittyä joku naurettava juttu", lisää 28-vuotias nainen. "Saatan tykätä joskus hyvännäköisten poikien kuvista vain siksi, että pojat ovat hyvännäköisiä. Tuttujen ja kavereiden kuvilta en vaadi mitään."

Joidenkin arvioiden mukaan noin 90 prosenttia Instagramin käyttäjäkunnasta on alle 35-vuotiasta väestöä. Käyttäjistä noin kaksi kolmannesta on naisia, joten heitä kannattaa kuunnella. 

Nopea Instagram-selaus osoittaa, että suosituimmat kuvat Instagramissa esittävät kauniita kasvoja ja vartaloita sekä seksuaalisesti vihjailevia kuvia. Kestosuosikkeja Instagramissa ovat myös kukat, leivokset, juomat ja aamupalat - unohtamatta eläinvauvoja. 

Seuraa näitä:

@sarasieppi

Vuoden 2011 Miss Suomi Sara Sieppi julkaisee Instagram-tilillään paitsi henkeäsalpaavan kauniita kuvia itsestään, myös huvittavia kommelluksiaan maustettuina hauskoilla hashtageilla.

@apartmenttherapy

Kauniita koteja, sisustusinspiraatiota - myös oikeiden ihmisten asunnoista. Tililtä voi bongata myös suomalaisia koteja!

@tipsforjesus

Nimetön käyttäjä jättää tuhansien dollarien tippejä tarjoilijoille amerikkalaisissa ravintoloissa. Tähän jää koukkuun.

@biddythehedgehog

Söpöilyvaroitus! Kolmevuotias pygmisiili Biddy seikkailee Amerikassa ja sulattaa jäisimmänkin sydämen nappisilmillään.

@mustabarbaari

Stadin revityimmän lakun IG-tilillä on paitsi lihaksia, proteiinia ja treenivinkkejä, myös koskettavia koulukiusaamisen vastaisia ja maidonjuontia puolustavia viestejä.

@mistercap

Räppäri Wiz Khalifan tilillä on kaikkea: naiskauneutta, biletystä, söpöjä lapsia ja kurkistuksia räppilaiffiin. Arvostamme.

@satiregram 

Jos instagram ei kiinnosta.


Ota oikea Instastartti!

Appinen kertoo kuinka aloitat Instagramin käytön ja millä sovelluksilla otat paremmat instakuvat.

5 kommenttia

DIRECTIONER

7.6.2016 10:03

Käykää tsekkaamassa mun intagram tili
@One.direction_317

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Matti Nyk

11.6.2016 13:42

Täällä jokainen saa 100 instagram seuraajat ilmaiseksi

http:www.buycheapestfollowers.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ibra

20.10.2016 22:08

Vihje kaikille. On paras Instagram seuraajat & tykkäykset https://buycheapestfollowers.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Insta-mummo

26.10.2017 13:36

Tunnen tosi paljon yli 35-vuotiaita Instagram-käyttäjiä, vanhin yli 80-vuotias. En oikein usko, että niitä olisi alle 10%

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Iidauz

29.4.2018 03:22

Käykää seuraamaan iidauz

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi