Oras Tynkkynen

Sateenkaaripoika ja deejii nousee Arkadianmäelle. Mitä hän siellä aikoo?

Sateenkaaripoika ja deejii nousee Arkadianmäelle. Mitä hän siellä aikoo?
Sateenkaaripoika ja deejii nousee Arkadianmäelle. Mitä hän siellä aikoo?
Te ehkä tiedätte, että 26-vuotias Vihreiden Oras Tynkkynen on Suomen nuorin kansanedustaja ja julkihomo. Mutta tiesittekö, että hänellä on ura myös tiskijukkana, nimellä Dj Muna. Toimittaja Jaana Rinne sukeltaa pinnan alle, niin kuin aina.

Pitkänhuiskea nuori mies seisoo tarjotin kädessä Uudenmaankadun Vege ravintolassa. Oras Tynkkynen juo ruoan kanssa maitoa. Uusi kansanedustajamme, joka nousee Satu Hassin tilalle Arkadianmäelle.

Hei Oras. Oliko nimi enne?

”Ensimmäinen etunimeni on Topi, mutta mua on aina kutsuttu Oraaksi. Enne? Kyllä.”

Olet lakto-ovo-vegetaristi. Ovatko nuo kengät nahkaa?

”Nämä ovat ainoa itse ostamani pari. Etsin varmaan puoli vuotta sekä kenkäkaupoista ja kyselin internetistä siistejä mustia asiallisia nahattomia kenkiä. Niitä ei löytynyt mistään, ja totesin ettei aikaa ja energiaa kannattaa haaskata loputtomaan etsimiseen, yksiin kenkiin juuttumiseen ja hirttäytymiseen. Tein kompromissin ja ostin nahkakengät.”

Tunnetko syyllisyyttä kävellessäsi kuolleilla elukoilla?

”En mä koe sitä noin voimakkaasti. Kyllä sen kanssa voi elää. Juonhan mä maitoakin. Siihenkin liittyy monenlaisia ongelmia. On epäjohdonmukaista kieltäytyä syömästä lihaa, mutta juoda maitoa, koska lehmille kumminkin tapahtuu jotain epämiellyttävää niiden elämänkaaren loppupuolella. Ja kun juo maitoa, miksi ei voisi syödä lehmien lihaa, kun ne kuitenkin teurastetaan. Tämä ei ole maailman loogisin asia. Mitään ehdotonta, lopullista ja absoluuttista ratkaisua ei ole. Täytyy tehdä se minkä voi, ja joskus kompromisseja.”

Miten Jyväskylässä kasvaneelta tamperelaiselta sujuu Helsinki?

”Mulla on tosi huonot suunnistustaidot enkä edelleenkään löydä minnekään ilman karttaa, mutta olen ollut Helsingissä vuoden sivarissa sekä viime kesänä töissä. On täällä tullut muutenkin rampattua pari kertaa viikossa. Olen yhä innoissani Tampereesta. En halua lähteä sieltä, paitsi sinkkiarkussa. Tampereen vesijohtovedessä on ehkä jotain, koska ihmiset ja ilmapiiri ovat toisenlaisia. Siellä ei törmää minkäänlaiseen snobeiluun tai turhantärkeilyyn.”

Stadilaiset kadehtivat tai vihaavat Turkua, mutta Tamperetta pidetään puhdasoppisena junttikaupunkina. Millaista on Tampereen kaupunkimaisuus?

”Hirveän vähän urbaania elämää siellä on verrattuna Helsinkiin… Kohtuullisen vireää klubielämää ja kulttuuritarjontaa, elokuvia ja konsertteja. 90-luvun aikana kahvilakulttuuri ja etniset ravintolat ovat pikkuhiljaa levinneet Tampereelle. Tampere avautuu!”

Olet 26, Eduskunnan nuorin. Miksi nuoret eivät äänestä nuoria?

”Nuorilla ei ole hirveästi rahaa vaalikampanjoihin. Ongelmana on myös tuntemattomuus. Pitäisi hankkia vähän nimeä, sen verran että äänestäjät tietäisivät tuollaisen ihmisen olevan ylipäätään olemassa.”

Sloganisi on Musta vyö maailmanmuuttamisessa. Olet kuulunut pitkään Maan ystäviin ja ollut mukana heidän ilmastokampanjassaan. Politiikkasi on siis vihreää kansalaisaktivismia, taistelua ilman väkivaltaa?

”Pasifismi ja pyrkimys välttää tarpeettomia vastakkainasetteluja ja viholliskuvia näkyvät tuossa sloganissa. Olenko ollut mukana kansainvälisissä globalisaation vastaisissa mielenosoituksissa? En, koska pienen vähemmistön harjoittama väkivalta riepoo. En ole myöskään koskaan kauheasti viehättynyt turkisiskuista ja muista. Voi olla, että olen niihin liian vanha. Tulin kansalaistoimintaan mukaan ennen kuin se aalto lähti liikkeelle.”

Miten aktivismisi toimii käytännössä kun pelkkä huomatuksi tuleminen vaatii yhä rankempia toimenpiteitä?

”Banderollin kanssa savupiipusta roikkuminen ei tosiaan enää riitä. Yksi osa aktivismista on pyrkimystä vaikuttaa yhteiskunnan silmäätekeviin, mutta paljon tärkeämpää on hakeutua ihmisten luo ja pyrkiä välittämään tietoa. Jaoimme Day After Tomorrow -elokuvan ensi-illoissa esitteitä ilmastonmuutoksen etenemisestä. Tällaista tulee tehtyä joka päivä.”

Mustan Vyön maailmanparantaja on myös Mustan Vyön feministi. Tämä on jotain ihan uutta ja viehättävää.

”Olen ollut kiinnostunut tasa-arvoasioista pitkään, mutta todellinen innostus lähti niistä naistutkimuksen tunneilta säteilevinä saapuvista ystävistä, jotka kehuivat kurssien olleen parasta mihin Yliopistossa on, antaneen eniten uutta ajateltavaa. Pitää paikkansa, sieltä saa ihan uudenlaiset silmälasit, joiden kanssa katsella maailmaa.

Etenkään miehet eivät hirveästi mieti miten sukupuoli vaikuttaa kulttuurissa ja yhteiskunnassa. Huomaan monissa tilanteissa olevani feministisempi kuin useat sukupolveni naiset. He pyrkivät häivyttämään sukupuolen taustalle, vahvistamaan illuusiota siitä että kaikki on hyvin, että elämme jo tasa-arvoisessa yhteiskunnassa. Hyvään jätkyyteen ei kuulu puhua kohtelusta, jota on saanut osakseen vain siksi kun on nainen, vaan että se kohtelu ihan oikeasti vaikuttaa siihen miten pärjää yhteiskunnassa.

Olen löytänyt itseni aika hassunkurisista tilanteista selittäessäni ikäiselleni naiselle kuinka paljon yhteiskunnassa on tekemistä tasa-arvon eteen. Mistä johtuu, että suurin osa johtavista poliitikoista on miehiä, tai että yritysjohtajista vain kymmenen prosenttia on naisia, ettei samasta työstä saada samaa palkkaa?”

Kiusallisia kysymyksiä. Sorron tajuaminen velvoittaa taistelemaan niillä aseilla joita sattuu olemaan. Harrastin itse sun ikäisenä aktivismia ilman järjestöä. Olin mukana väsäämässä undergroundhomo Kain Käärmeenpojan levyä ja Esa Saarisen Poikarakkautta. Silloin homoseksuaalisuus oli rikos. Nyt sä olet eduskunnan ensimmäinen julkihomo. Ajat muuttuvat.

”Onneksi.”

Minkälainen on tamperelainen gayscene?

”Onhan siellä Seta ja baari ja pieni scene ja erilaisia bileitä, mutta Helsinki imee koko maan seksuaalivähemmistöt. Seksuaalipakolaiset ympäri Suomen ovat tähän asti hakeutuneet tänne. En tiedä onko ilmapiirin pikkuhiljainen muuttuminen vaikuttaa, ehkä vastedes on helpompi jäädä omille kotikonnuille ja olla sitä mitä on.”

Toivottavasti. Stadissa näkee jo transseksuaaleja asiakaspalvelutehtävissä. Se on tosi hienoa.

”Helsingin kaltaisen aika ison kaupungin etu on juuri se, että täällä voi aika vapaasti olla sitä mitä haluaa. Ketään ei kiinnosta, kukaan ei välitä. Parhaimmillaan suvaitsevaisuus lähtee siitä ajatuksesta että kuka tahansa saa olla mitä tahansa, koska se on oikein, koska ihmisten pitäisi olla vapaita olemaan sitä mitä haluavat. Kunpa välittämisen ja suvaitsevaisuuden voisi yhdistää!”

Homojenkin oikeuksissa on vielä parantamista.

”Adoptiokysymys on lainsäädäntöpuolella se isoin este ja ongelma… Mä melkein väittäisin että lainsäädäntötyö alkaa tulla tiensä päähän, ettei laeilla voida enää hirveästi muuttaa yhteiskuntaa suvaitsevaisemmaksi ja sallivammaksi. Muutoksen pitää tapahtua jossain muualla. Se vaatii hidasta ja hiljaista kansanvalistustyötä. Millään lailla ei voida muuttaa sitä, että nuoren homopojan on todennäköisesti ahdistavaa kasvaa jossain Kainuun perukoilla. Siihen tarvitaan jotain muuta. Parisuhdelaki on kuitenkin ihan selvästi muuttanut ilmapiiriä. Aaa, homoja ja muihin seksuaalivähemmistöihin kuuluvia on oikeasti olemassa, ja bee, nehän ovat oikeastaan ihan tavallisia ihmisiä, ja nyt kun lakikin antaa niille mahdollisuuden rekisteröidä suhteensa niin ehkä ne saisivat ihan oikeasti olla tässä yhteiskunnassa olemassa. Loppupeleissä se mikä tapahtuu kulttuurin ilmapiirissä on kaikkein olennaisinta.”

On kumma, että heteroita pidetään aivan yleisesti esiintyvästä perheväkivallasta huolimatta automaattisesti parempina vanhempina.

”Välittävä, tukeva ja rakastava koti on paljon olennaisempi kuin se, että siellä sattuu olemaan mies ja nainen.”

Media riemuitsee ensimmäisestä julkihomosta, mutta miltä myllytys susta tuntuu?

”Se on kiusallista, koska en koe homouteni vaikuttavan kauhean dramaattisesti politiikan tekoon. Suhtautumisesta verotusta koskeviin kysymyksiin ei hirveästi määrää se, että satun pitämään miehistä.”

Onko valtaapitävä normiheteromies haastava este maailman muuttamisen reitillä?

”Joo, ilman muuta. Pitäisi löytää joku tapa puhutella sitä ryhmää. Se, että olen itse mies on varmaankin etu, miehillä kuten naisillakin on yhteinen puhekulttuuri. Pohjimmiltaan kysymys on tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta, seksuaalinen suuntautuminen tai etnisyys on toisarvoista. Kantava teema on tasa-arvo. Se, että kaikilla pitää olla yhtäläiset oikeudet mistään muista tekijöistä riippumatta.”

Synnyit samoihin aikoihin kun nuoruuden kapinaansa elävä kompromissiton Sex Pistols käännytettiin Suomineidon helmoista. Onko elämäntapasi streittarius kapinaa vai absolutismia?

”Streittarius on lähtenyt punk-liikkeestä. Siihen kuuluu paitsi absolutismi myös veganismi ja pidättäytyminen irtoseksistä. Ehkä minusta olisi korrektimpaa puhua absolutistina, sillä en osta koko streittariuspakettia, mutta, tosiaan, en ole käyttänyt mitään päihteitä koskaan, enkä ole aikonut muuttaa tapojani yhtäkkiä.”

Ihan reipasta ettet ottanut sitä boksia, jonka mukaan ei saisi harrastaa irtoseksiä.

”Joo. Miten mä pidän hauskaa? Käyn baareissa, tykkään musiikista ja tanssimisesta. En tarvitse tanssimiseen mitään ainetta. Ystävät ovat ympäri maata, ja maailmaa. Pitäisi löytää joku joka sattuisi samaan kaupunkiin samaan aikaan… Voisi mennä tanssimaan.”

Tykkäsit nuorena varsinkin laittomista bileistä. Miksi?

”Hallibileiden muistelemisessa on erityistä tunnelmaa. Kun kosteus alkaa tiivistyä, vesi valua noroina ikkunoista alas. Kun ovivahti huomaa poliisin musiikki hiljennetään istutaan hiljaa ja odotetaan tuleeko se sisälle, jännitetään bustataanko nämäkin bileet vai meneekö se ohi huomaamatta mitään. Sitten kun musiikki räjähtää uudelleen soimaan tunnelma on aika fantastinen.”

Musiikkimakusi on omien sanojesi mukaan eklektinen.

”En oikein tiedä onko se eklektinen vai eksentrinen, koska kuuntelen hirveän erilaisia musiikkeja. Monet ihmiset väittävät olevansa musiikin suhteen kaikkiruokaisia, mutta testatessa se ei pidä paikkaansa. Bluffi pitää purkaa välittömästi sanomalla, että näitä, näitä ja näitä et pysty kuitenkaan kuuntelemaan. Eivät pysty!”

Musamaun snobismi kuuluu teini-ikään. Rakastuessaan korviaan myöten tajuaa typeriltä kuulostavien iskelmien koskettavan myös planeetan cooleinta hyypiötä.

”Say no more. Tuttu tunne. On vähän nolo tilanne kun alkaa yhtäkkiä pitämään Britney Spearsista ja Backstreet Boysista ihan vaan sanojen takia, mutta mikäs siinä. Musiikki on hyvää silloin, kun se aiheuttaa kuuntelijalleen mielihyvää. Se on vapauttavaa. On käsittämätöntä elitismiä huudella pilvistä muiden kuuntelevan huonoa musiikkia.”

Sulla on myös ura DJ Munana. Missä kaikkialla Muna on keikkaillut?

”Dj Muna ei ole kauheasti keikkaillut. Kaverien häissä, Maan ystävien bileissä. Se on kyllä ollut ihan huippupuuhaa. Musiikki on fantastinen asia. Siitä saa hirveän paljon voimaa.”

Tai kauhunväreitä. Ystäväni ei voi syödä jos The Beatles soi ravintolassa…

”Tullintorin Kauppakeskuksessa Tampereella soitetaan jatkuvasti The Eaglesin kokoelmalevyä. Olen jättänyt varmaan kolme kertaa palautetta, että lopettakaa, olen kuullut levyn varmaan kolmekymmentä kertaa, säälikää asiakkaita! Toisaalta Eagles on pannut mut raahautumaan Hartwall Areenan konserttiin vaan sen takia, että silloinen armas kihlattuni oli armoton Eagles fani. Kaikkea sitä tekeekin rakkauden takia…”

FILE: Oras Tynkkynen

  • Ikä: 26
  • Pituus: 181 cm
  • Paino: 70 kg
  • Juoma: Luomumaito
  • Tuoksu: Body Shopin Activist
  • Kello: Kännykässä
  • Palkka: Pian 4970 e/kk
  • Siviilisääty: Sinkku

29 kommenttia

-Mandi

20.7.2004 08:47

GREAT!! Siis lähinnä se, että armas Suomi osoittaa moista suvaitsevaisuutta. Meidän hallituksessamme on siis näiden kunnon poliitikkojen lisäksi myös julkihomo, vaimonhakkaaja, huumeidenkäyttäjä ja iki- ihana Ben... Kaikki vaan ulos kaapista kipin kapin! =)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kukaedustaamua

20.7.2004 11:07

Kuka puollustaa ihan tavallista hetskumiestä, joka kuuntelee Kari Tapiota, juo keskikaljaa ja tykkää missikisoista? Nää hemmot pitää maan pystyssä työllään, että Orakset ja muut "taivaanrannanmaalarit" voivat harrastaa erikoisuuksien tavoittelua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SamiHKi

20.7.2004 11:29

Teille kahdelle idiootille sanoisin että vetäkää kuivat: Kukaan tuskin on homo pelkästään erikoisuuden tavoittelun vuoksi. Toiseksi: Heteromiehet eivät pidä tätä maata pystyssä sen enempää tai vähempää kuin muutkaan ryhmät.
En myöskään menisi luokittelemaan Oras Tynkkystä samaan sarjaan minkään "vaimon hakkaajan" kanssa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JSS_99

20.7.2004 13:08

Tsemppiä Oras eduskuntatyöhön!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

saataja

21.7.2004 04:22

aivan tosi,me perusjuntti duunarit tätä maata pidetään pystyssä.Meille riittää että saa juoda kaljaa ja joskus(lue joka lauantai)saa pullon kossua.taitaa olla ensimmäinen kerta kun tämäki jätkä menee oikeen palkaatöihin josta maksetaan verot.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pjharvey

21.7.2004 15:52

[LAINAUS]kukaedustaamua kirjoitti 20.07.2004 klo 11:07:

Ihan tavallista hetskumiestä puolustaa ainakin 60% kansanedustajista (ne loput heteromiehet), joten ei huolta. Hetskumiehet ei pidä tätä maata yhtään sen enempää pystyssä kuin hetskunaiset, binaiset-ja miehet tai homotkaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jeagle

21.7.2004 17:35

Vai etta on Stadissakin nykyaan transut esilla noinkin paljon. No yks syy vahemman olla muuttamatta takas Suomeen. Jee! Ylos suvaitsevainen Suomi ja kaikkea sellaista teille!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rotta_

21.7.2004 17:50

Mitäs väliä sillä on, että onko ihminen homo- tai heteroseksuaali.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Gladis

24.7.2004 20:33

Voi vittu, tuollainen sivarihomo edustaa kansaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Janne-Petteri

25.7.2004 09:40

[LAINAUS]Jeagle kirjoitti 21.07.2004 klo 17:35:

Vai etta on Stadissakin nykyaan transut esilla noinkin paljon. No yks syy vahemman olla muuttamatta takas Suomeen. Jee! Ylos suvaitsevainen Suomi ja kaikkea sellaista teille![/LAINAUS]

Joo älä pidä mitää kiirettä sen takaisin muuttamisen kanssa. Suosittelen myös, että harkitset jouluvierailujen loppettamista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NicolasK

25.7.2004 11:49

[LAINAUS]Gladis kirjoitti 24.07.2004 klo 20:33:

Voi vittu, tuollainen sivarihomo edustaa kansaa.[/LAINAUS]

Parempi sekin kuin sinun kaltaisesi taliaivo.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JappoK

25.7.2004 14:13

Kylläpä olisikin hienoa, jos kaikki ihmiset olisivat aina olleet homoja. Ei olisi tätäkään ihmiskuntaa tuhoamassa maailmaa. Että se siitä normaaliudesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lysse

25.7.2004 16:05

Aika naiveja nakemyksia kansanedustajalta tasa-arvoasioista. Taitaa olla niin, etta kaikki hyva on sukupuoleen sidottua, ja huono.

Miksi miehet tekevat enemman itsemurhia Suomessakin, miksi paihdeongelmat kasautuvat miehille, asunnottomuus, syrjaytyminen, kaksoisdiagnoosit jne.

Pitaako tassa hakea jotain hyvaksyntaa, vai mista on kyse. Nuori ihminen on ostanut monta kyseenalaista stereotypiaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

maakmak

25.7.2004 18:27

"Voi vittu, tuollainen sivarihomo edustaa kansaa"

No tossahan sitten asiallinen kommentti olikin
edelliseltä :/

Itse toistakymmentä vuotta armeijassa
työskennelleenä ja sen jälkeen oikeisiin
ja normaalityöelämään palanneena, voin
vakuuttaa ettei armeija todellakaan edusta
minkäänlaisia arvoja tänäpäivänä.
Suomen kallein leikkikoti kaikenkaikkeaan.

Hetero tahi homoseksuaalisuus taasen ei kerro
kenestäkään ihmisestä sinällänsä yhtikäs mitään.

Vain teoistaan ihminen tunnetaan.

Voikaamme kaikki hyvin ja otetaan rauhallisesti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

a_r_kadia

26.7.2004 14:35

Tynkkynen on puhdasverinen poliitikko. Heti kun alkoi olla selvää, että eduskunta häämöttää, niin herra poisti turhan räväkät hamppukommentit sivuiltaan. Homoushan on vaan trendikästä. Sillä saa emansipoituneiden keski-ikäisten naisten äänet. Katsokaapa vaikka Sillanpään ja Bjurstromin suosiota. Juuri nämä naiset valitsevat kansanedustajat hyvällä äänestysaktiivisuudellaan.
Siitä voi sitten olla monta mieltä, mitä Tynkkysellä on sanottavaa, mutta harvemmalla 26-vuotiaalla mitään konkreettisen älykästä sanottavaa on. Juu ja tiedän, että suurin osa maailman suurista matemaattisista keksinnöistä on tehty parikymppisinä. Lähinnä noin yhteiskunnaliselta kannalta.
Herran kotisivuihin kannattaa kyllä tutustua. Harvempi kundi vaivautuu tekemään itsestään yhtä kattavaa kuvaa. lähinnä tulee mieleen poliitikoista Reino Paasilinna tai Erkki Tuomioja. Näyttää siltä, että Tynkkysellä on edessään loistava tulevaisuus.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Uzka3va

28.7.2004 04:05

...homoilu on kuitenki pohjimmiltaan miesten hommaa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kainuu_rules

29.7.2004 13:57

[LAINAUS]saataja kirjoitti 21.07.2004 klo 04:22:

aivan tosi,me perusjuntti duunarit tätä maata pidetään pystyssä.Meille riittää että saa juoda kaljaa ja joskus(lue joka lauantai)saa pullon kossua.taitaa olla ensimmäinen kerta kun tämäki jätkä menee oikeen palkaatöihin josta maksetaan verot.[/LAINAUS]

Vaikka en Oraksen kanssa monista asioista olekaan samaa mieltä, täytyy hänen puolustuksekseen sanoa että hän on kyllä töitäkin tehnyt. Taitaa oheisen kommentin kirjoittajalla olla stereotyyppinen näkemys "aktivistihomoista"..?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

akuli

30.7.2004 22:15

Vihreät nostaa äyrillä hesan veroäyriä, hassi pääsi bryssään ja vuosaari kaatuu ja rahat menee kankkulan kaivoon.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

qaaz

1.8.2004 16:02

huh huh...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

raccoon_

22.8.2004 19:27

[LAINAUS]saataja kirjoitti 21.07.2004 klo 04:22:
taitaa olla ensimmäinen kerta kun tämäki jätkä menee oikeen palkaatöihin josta maksetaan verot.[/LAINAUS]

heh, katsohan huviksesi oras.net-sivuja.. väittäisin että oras on tehnyt enemmän niin palkkatöitä kuin muitakin töitä, ollut aktiivisempi monella eri alalla ja saanut aikaan paljon enemmän kuin keskivertojuntti.

ja ketä kiinnostaa onko homo vai hetero, plaahplaah.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

likA

30.8.2004 16:05

"ketä kiinnostaa onko homo vai hetero"

Homoja näyttää kiinnostavan. Miksi muuten kaikki omat homobaarit homolehdet homokirjat homokansanedustajat homofestarit homoleffat homotutkijat "homojen peruspalvelua turvattava" "homoille adoptio-oikeus", "lesbot ja lääketiede", "queer diskurssi kunniaan" jne jne jne.
Homoja ei kiinnosta MIKÄÄN MUU niin paljon.
Aika nähty jo.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Meininkimies

30.8.2004 20:15

Onhan se hyvä että eduskunnassa on yski homokin, mutta ....

Ei homoille pidä adoptio-oikeutta antaa.

Jokaisella tulee olla oikeus isään ja äitiin,
luonnon tarkoittamaan tilanteeseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Heppo

6.9.2004 20:28

Onpa säälittävää, että edelleen löytyy runsaasti tuollaisia "vitun homosivari"- asenteen omaavia urpoja, jotka tosiaan kuvittelevat pitävänsä tätä yhteiskuntaa pystyssä..Mikä olikaan se kansanryhmä, joka esim. alkoholismillaan kuluttaa hoitoihinsa suuret määrät Suomen kansan verorahoista? Pelottaa tollanen surkea suvaitsemattomuus. Joo olishan se ihan mahtavaa kun eduskunnassa olis pelkästään Halmeen kaltaisia körmyniskoja, eihän sinne nyt mitään akkoja ja homoja pidä päästää!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Gristofer

30.3.2005 12:04

Kaunista päivää sinulle mies isolla M:llä
On se hyvä ,että eduskunnassa on kunnon miehiä töissä ja hoitamassa meidän yhteistä asiaa ja saamme asiamme kuluuviin sillä yksin ei oikein kuulu asian ydintä good..
Kun näin sinut Z-lehdessä ajattelin että onpa komee mies olisko hän varattu, mutta ajattelin myös sellaista ,että onkohan sinulla aikaa parisuhteelle.
Kyllä varmaan on ,mutta mistä päin?

Lähetän sinulle suukkoja huulillesi ja kaulaan
Täältä Hämeestä ¤

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dinja

30.5.2005 14:39

Jokaisella lapsella on oikeus vanhempiin, mutta ei se tarkoita että pitää olla äiti ja isä...ihan oikeus lapsella on kahteen äitiin ja kahteen isään, kun äitiin ja isään. Se on vaan heteroiden hömpötystä, että pitää olla kahta sukupuolta, koska ne pelkää niin paljon kaikkea uutta.
Mä olen lesbo ja mä aijon hankkia lapsen/lapsia mun tyttöystävän kanssa. Meillä on oikeus siihen. Ja miksi ei olisi???? Onhan heteroillakin, jopa niillä jotka pieksevät lapsia, ryyppäävät, laiminlöy oikeus...meille vaikea tie, mutta silti...se lapsi/lapset ovat haluttuja.
Hienoa, että on julkihomoja, niin heterot ehkä tulevat vielä joskus pikkusen suvaitsevaisemmaksi, joudutaanhan mekin suvaitsemaan niitä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Venomette

10.8.2005 12:26

Nyt vähän ihmetyttää. Mitä ihmettä Tynkkysen yksityiselämällä on tekemistä hänen työelämänsä kanssa? Tuskin tätä artikkelia olisi koskaan kirjoitettu jos Tynkkänen olisi hetero. On toki hyvä tiedottaa kasalle että myös homot, lesbot , ym. vähemmistöt kantavat kortensa kekoon siinä missä muutkin, mutta miksi tässäkin artikkelissa käsiteltiin enemmän Tynkkäsen homoutta kuin muita poliittisia näkemyksiä? Ei meitä se vapaa-aika kiinnosta, vaan se mitä siellä eduskunnassa saa aikaiseksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jepjuujep

24.4.2010 19:01

"mies" joka ei ymmärrä maailman menosta hevon v...... sählää joka paikassa.tyrkky!!!! ei hyvältä näytä tämän maan kohtalo jos tollasia rupee eduskunnassa olemaan.menis h.baariin tankotanssijaks ja pitäis lärvin kiinni eikä puuttus miesten asioihin

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

homonaama

5.7.2011 12:33

oras tynkkynen on ruskeanreiänritari joka pitäs heittää ulos eduskunnasta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nillan

9.5.2012 09:35

Jos helsingissäkään ei vielä osata sanoa transsukupuolista transsukupuoliseksi vaan kuvitellaan sillä olevan jotain tekemistä seksuaalisuuden kanssa niin ei hyvin mene.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi