"Pane sitä, jätä se!" - Mitä Jodelissa tapahtuu?

Löydä supersuosittu anonyymisovellus ja sen ykköskanavat.

Jodelin värikäs pääfiidi tarjoilee niin asia-aloituksia kuin trollauksiakin.
Jodelin värikäs pääfiidi tarjoilee niin asia-aloituksia kuin trollauksiakin. Kuva: Riikka Möhkölä

Alun perin korkeakouluopiskelijoille tarkoitettu Jodel on on saavuttanut valtavan suosion varsinkin isommissa kaupungeissa ja nuorten aikuisten joukossa. Keskustelua on herättänyt muun muassa Jodelin julkkisjuorut-kanava, jossa keskustelu käy kuumana milloin mistäkin julkimosta tai b-luokan tähdestä. Jutut ovat nimenomaan huhuja, jos edes niitä ja aidot ja mehukkaat juorut ovat harvassa. Sen sijaan kiusaamismentaliteettia löytyy sitäkin enemmän.

Mutta Jodelissa on paljon muutakin. Sovelluksen vannoutuneet käyttäjät puolustavat Jodelia, ja sanovat, että keskustelu pystytään pitämään asiallisena miinusäänten avulla. Jodelissa äänestetetään aloituksia ja viestejä joko ylös tai alas. Jos viesti saa viisi ääntä alas, katoaa se näkyvistä syötteessä. Lisäksi sovelluksen moderoijat voivat poistaa asiatonta sisältöä.

Ota tästä haltuun Jodelin ykköskanavat!

@overheardhki

Tiedäthän sen tunteen, kun vaikkapa julkisessa kulkuneuvossa sattuu kuulemaan jonkin mehukkaan keskustelunpätkän, mikä pistää hymyilyttämään? Nyt sen voi jakaa @overheardhki-kanavalla. Baarien vessajonot, bussit, kaupan hyllyjen edustat ja kahvilat ovat oivia sivusta kuuntelun lokaatioita.

@kallio

Kallio-kanavalla tiedetään, ennen kuin poliisi ehtii paikalle. Gentrifikaatio ja rappioelämä ottavat silloin tällöin yhteen, kun jodlaaja1 etsii parasta kahvilaa tehdä etätöitä ja nauttia vegaanista raakakakkua ja jodlaaja2 taas ilmoittaa törmänneensä prostituutioon ja piikittämiseen Katri Valan puistoa ylittäessään.

@seksi-kanavalla miehet ovat Marsista ja naiset Venuksesta.
@seksi-kanavalla miehet ovat Marsista ja naiset Venuksesta. Kuva: Kuvakaaappaus Jodel

@seksi

Ah @seksi! Jodelin oma fantasianurkkaus, jossa jutut ovat limaisia ja seura vaihtuu. Joku on matkalla kiihkeään ryhmäpanoon ja lupaa päivittää likaiset yksityiskohdat villistä kohtaamisesta, toinen on juuri selvinnyt triplapenetraatiosta vahingoitta…

@main channel

Sekalainen seinä, jossa hulluus ja trollaus rehottaa. Aloitukseen kuin aloitukseen voi odottaa ilmestyvän kommentit “pane sitä” ja “jätä se”. Arkiaamuisin jengi heräilee masentuneena oravanpyörään tai vastavuoroisesti postailee kuvia idyllisestä aamupalastaan.

@tunnustuksia

Tunnustuksia-kanava on tirkistelijän unelma. Jengi paljastaa mielensä mehukkaat syöverit tai mitä on tullut toilailtua. Mikä hienointa - tunnustuksia-kanava vähentää myös fiilistä siitä, että olisi jotenkin yksin oman outoutensa kanssa.

Tunnustamalla mieli kevenee.
Tunnustamalla mieli kevenee. Kuva: Screenshot Jodel

@parisuhteet

Täällä kuulet, kuinka huonosti muilla menee ja kappas, kuin taikaiskusta oma kumppani ei enää vitutakkaan aivan niin huolella. Vitsailun sijasta kanavalla vaihdetaan aidosti vinkkejä ja käydään varsin syväluotaavaakin keskustelua parisuhteiden kipukohdista.

@selfies

Tänne tungetaan sitä omaa lättyä anonyymin massan ihasteltavaksi tai vastaavasti kauhisteltavaksi. Siis taas yksi areena lisää nyky-yhteiskuntaa riivaavalle egoismille.

@aasiakas

Jokainen, joka on joskus ollut asiakaspalveluduunissa, tietää sen tuskan, jonka vain läpimätä aasiakas voi aiheuttaa. Kanavalla jaetaan kokemuksia ja kerrotaan aasiakkaiden, lyhyemmin aasien, toilailuista sekä silmittömistä asiakaspalvelijoiden kaltoinkohteluista.

@erotukiryhmän tuki on tehnyt tehtävänsä ja elämä jatkuu.
@erotukiryhmän tuki on tehnyt tehtävänsä ja elämä jatkuu. Kuva: Screenshot Jodel

@erotukiryhmä

Kun sydän on murtunut ja ystäväsi olkapää on jo kyynelistä vettynyt, on aika kääntyä @erotukiryhmän puoleen. Kanavan vertaistuki on vailla vertaa!

@naiset ja @miehet

Naiset-kanavalla jodlaa noin 50 000 naista ja naisenmielistä. Aiheet vaihtelevat menkkaveren koostumuksesta persoonallisuushäiriöiden kautta jälkiehkäisyn välttämättömyyteen.

Pienemmällä sisarkanavalla miehet keskustelevat nuuskasta ja kuinka sheivataan kikkelin alue oikein. Stondikset, hiusvahat, bodaaminen, turvaseksi, runkkaaminen, Tinderin tarjonta ja kosinnat ja niiden toteutukset ovat vain jäävuoren huippuja kanavan teematarjonnasta.

Muita mahtavia ja tutustumisen arvoisia kanavia: @julkkisjuorut (mikäli loka kiinnostaa), @jonneteimuista, @bileet, @kauneusvinkit, @unpopularopinions, @tinderjämät, @sinkut, @ravintolavinkit, @rahvaat, @musiikki sekä televisio-ohjelmien kanavat.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi