Taalaliigojen ensimmäinen julkihomo

NBA-koripallotähti Jason Collins sai valtavasti kiitosta kerrottuaan seksuaalisesta suuntautumisestaan julkisesti.

Yhdysvaltojen taalaliigoissa homoseksuaalisuus on edelleen tabu, samoin kuin valitettavasti lähes kaikissa miesten pelaamissa joukkuelajeissa. Collinsilta vaadittiin todella pioneerimaista rohkeutta, sillä hänestä tuli ensimmäinen edelleen uraansa jatkava pelaaja, joka on julkisesti kertonut homoudestaan.

”Aika on kypsä. Maksimaalinen kunnioitus”, twiittasi kanadalaiskoripalloilija Steve Nash
 
”Toivoin, etten olisi luokassa se oppilas, joka nostaa kätensä ja sanoo olevansa erilainen. Jos oma toiveeni olisi toteutunut, joku muu olisi jo tehnyt sen. Mutta kun kukaan ei ole, minä nostan käteni”, Collins avautui Sports Illustrated -lehdelle.
Myös legendaarinen Kobe Bryant yhtyi twiittaajien tukikuoroon. Omat kannustussanansa Twitterissä antoivat myös Bill Clinton ja lukuisat muut.
Suomessa joukkuelajien homopelaajat ja homofobisuus tulivat esiin viimeksi maaliskuun alussa, kun nimettömänä pysytellyt Veikkausliiga-futaaja kertoi omasta homoseksuaalisuudestaan.
”Suomalainen jalkapalloyhteisö ei ole vielä valmis kohtaamaan avointa homoseksuaalisuutta”, hän sanoi Urheilulehdelle.
 
”Perheeni ja lähimmät ystäväni tietävät totuuden asiasta, mutta eivät ne ihmiset, joiden kanssa työskentelen jalkapallon parissa päivittäin: pelikaverit, valmentajat ja muut. Kerään koko ajan rohkeutta, jotta voisin tulla asian kanssa julkisesti esiin, omalla nimelläni ja kasvoillani. Välillä olen miettinyt surullisena, että olisi vain helpompaa lopettaa koko jalkapallo.”

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi