Taiteilijat tekevät väkivaltatarinoita näkyviksi

Naisten Linjan kampanja kehottaa naisia jakamaan salaisuutensa parisuhdeväkivallasta.

Yllättävän monella naisella on sama salaisuus. He ovat olleet kumppaninsa tekemän väkivallan kohteena. Suomessa naisiin kohdistuva väkivalta on yleistä ja salaista. Joka kolmas ei kerro väkivallasta kenellekään.

Jaa salaisuus on Naisten Linjan kampanja, jolla pyritään tekemään parisuhdeväkivallasta ja sen salailusta loppu ja levittämään tietoa avun kanavista. Kampanjassa on mukana joukko tunnettuja taiteilijoita, jotka tekevät salaisista tarinoista näkyviä. Tarinoista ei voi tykätä, mutta taiteesta voi, ja molempia voi myös jakaa. Jaetut salaisuudet eivät ole enää salaisuuksia.

Kampanjassa ovat mukana muun muassa kirjailija Anja Snellman, valokuvaajat Meeri Koutaniemi ja Timo Wright, kuvataiteilija Heta Kuchka, muusikot Astrid Swan ja Mirel Wagner, designtoimisto KaksiTvå ja esseisti Antti Nylen. Uusia nimiä liittyy mukaan jatkuvasti.

"Koskaan ei ole liian myöhäistä eikä liian aikaista avata keskustelua lähisuhdeväkivallasta. Joko itse koetusta tai vierestä nähdystä. Kampanja rohkaisee naisia jakamaan salaisuutensa, purkamaan kulissit ja unohtamaan häpeän", sanoo kirjailija Anja Snellman.

"Teema koskettaa minua myös henkilökohtaisesti, sillä isäni oli ajoittain väkivaltainen osa-aika-alkoholisti. Nyt opiskelen pyskoterapeutiksi ja kohtaan työharjoittelussa sekä lähisuhdeväkivallan tekijöitä että kohteita", Snellman kertoo.

Kampanja lähtee käyntiin keskiviikkona 15. toukokuuta. Silloin Naisten Linjan Facebook-sivulla ryhdytään julkaisemaan taiteilijoiden tekemiä kuvia, musiikkia ja tekstejä. Jokaisen teoksen taustalla on todellinen, suomalaisen naisen kertoma tarina väkivallasta.

Kampanjan avajaiset järjestetään myös keskiviikkona 15. toukokuuta kello 12 Espan lavalla Helsingin keskustassa. Luvassa on puheenvuoroja ja esityksiä kampanjaan osallistuvilta taiteiljoilta.

Kampanja haastaa Facebook-käyttäjät levittämään tietoa Naisten Linjan palveluista ja tukemaan Naisten Linjan työtä. Voit jakaa taiteilijoiden töitä Facebookissa, julkaista Naisten Linjan sivulla oman teoksesi, vaihtaa kansikuvaksesi kampanjakuvan, lahjoittaa mediatilaa, liittyä Naisten Linjan kannatusjäseneksi tai ryhtyä vapaaehtoiseksi.

Naisten Linja auttaa väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneita naisia ja tyttöjä sekä heidän läheisiään maksuttomasti puhelimitse ja netissä. Naisten Linja kuuntelee, tukee ja antaa tietoa väkivallasta ja siitä selviytymisestä. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia ja perustuvat koulutettujen vapaaehtoisten työhön.


Naisten Linja päivystää numerossa 0800 02400 arki-iltaisin klo 16-20. Ruotsinkielinen päivystys ke klo 16-20, englanniksi pe klo 16-20.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi