Uusi suomalainen indiepeli yhdistää parodian ja seksuaalisen monimuotoisuuden

Prinssi tykkää prinssistä.

Suomalainen indiepelistudio Lizard Hazard Games on julkaissut Kickstarter-rahoitetun pc-pelinsä Your Royal Gayness. Se on tarinavetoinen parodiapeli, joka sisältää vahvan viestin seksuaalisen monimuotoisuuden hyväksymisestä.

“Your Royal Gayness -pelin aihe on minulle erittäin henkilökohtainen. Kuulun itse seksuaalivähemmistöön ja vaikka olenkin onnekas asuessani varsin hyväksyvässä ympäristössä, syrjintä ja LGBT+-ongelmat eivät ole tuntemattomia minullekaan”, kommentoi pelin pääkehittäjä Salli Loikkanen.

Pelin päähenkilö on prinssi Amir, joka johtaa satumaailmassa kuningaskuntaa hänen vanhempiensa poissaollessa. Tilanteesta johtuen prinsessat kilpailevat prinssin huomiosta, mutta Amir pitää miehistä. Pelin tapahtumien aikana pelaajan tekemät valinnat vaikuttavat prinssi Amirin polkuun hallitsijana.

“Vaikka Your Royal Gaynessin taustalla on vahva sanoma, peli on kaukana vakavasta kokemuksesta. Pelialan ammattilaisten humoristinen käsikirjoitus pitää huolen siitä, että avoimen huumorintajun omaavat pelaajat viihtyvät pelin parissa. Esimerkiksi prinssin raportointinäyttö muistuttaa sangen paljon erästä homoyhteisön treffisovellusta”, Loikkanen huomauttaa.

Your Royal Gayness on saatavana Windows-, Mac- ja Linux-käyttöjärjestelmille Steam-palvelusta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi