Veikkausliiga allekirjoitti ensimmäisenä Tasavertaisen Urheilun Lupauksen

Veikkausliiga osallistuu seksuaalista tasa-arvoa edistävään Straight Star Ally -hankkeeseen.

Veikkausliiga osallistuu suomalaiseen urheilun hlbti-tasa-arvoa edistävään Straight Star Ally (SSA) -hankkeeseen olemalla Tasavertaisen Urheilun Lupaus (TAULU) -periaatelupauksen ensimmäinen allekirjoittaja.

Lupauksen allekirjoittajat sitoutuvat kolmeen tasa-arvoa lisäävään periaatteeseen:

Kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita seksuaalisesta suuntautumisestaan riippumatta.

Homofobia ei kuulu suomalaiseen urheiluun. Urheilu ja urheilusta nauttiminen kuuluvat kaikille.

Kohtelemme kaikkia ihmisiä tasapuolisesi heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan riippumatta emmekä hyväksy homofobiaa missään muodossa.

Joissakin länsimaissa on vastaavanlaisia malleja yhdenvertaisuuteen sitoutumiselle. TAULU-projektin on määrä olla ns. matalan kynnyksen hanke, jolla urheilutoimijat voivat viestiä arvomaailmastaan. Tasavertaisen Urheilun Lupaus -periaatteiden allekirjoittajiksi odotetaan seuroja, sarjoja ja muita yhteisöjä. Projektia hallinnoi vapaaehtoisten pyörittämä sitoutumaton Straight Star Ally -hanke.

Veikkausliiga ensimmäinen allekirjoittaja

Ensimmäinen Tasavertaisen Urheilun Lupauksen tehnyt urheilutoimija on suomalaisen jalkapallon korkein sarjataso Veikkausliiga.

- Veikkausliigan on helppo osallistua Tasavertaisen Urheilun Lupaukseen. Oma toisten kunnioittamista korostava Respect-kampanjamme on jatkunut nyt vuoden verran. Syrjinnän vastaista työtä on tehty ja tehdään Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ja Suomen Monikulttuurisen Liikuntaliiton kanssa Punainen kortti rasismille -kampanjassa, ja Tasavertaisen urheilun lupaus jatkaa tätä työtä. Jalkapalloa voivat kaikki pelata ja harrastaa, sanoo Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Jääkiekon ja muunkin miesten huipputason joukkueurheilulajien tavoin jalkapallonkin piirissä hlbti-teema on ollut vaiettu asia. Hlbti-vähemmistöihin kuuluvan on omana itsenään katsottu olevan hankala toimia etenkin miesten joukkueurheilun piirissä asenneilmapiirin vuoksi.

- Jalkapallon maailma ei ole syrjinnästä vapaa, mutta osallistumalla Tasavertaisen Urheilun Lupaukseen haluamme omalta osaltamme muistuttaa, että muutos on mahdollista. Toki toivomme, että myös muissa sarjoissa ja seuroissa pohdittaisiin näitä kysymyksiä ja otettaisiin kantaa. Yleisöllä on oikeus tietää, millaista arvomaailmaa suomalainen urheilu edustaa, jatkaa Marjamaa.

Mikä Straight Star Ally?

Straight Star Ally- eli SSA-urheilijoiden toiminnan kerrotaan jatkuvan entiseen tapaan ja Straight Star Ally -projektia edistävästä ryhmästä toivotaan, että lisää urheilun hlbti-tasa-arvon puolesta puhuvia henkilöitä astuisi esiin.

- SSA-urheilija on henkilö, joka ei pelkästään allekirjoita TAULU:n periaatteita vaan on valmis sanomaan sen ääneen omalla nimellään sekä tarvittaessa olemaan henkilö, jolle seksuaalivähemmistöön kuuluva urheilija, esim. joukkueen jäsen, voi turvallisesti kertoa kuuluvansa seksuaalivähemmistöön, kerrotaan SSA-projektin taustavoimista.

Lue koko juttu Ranneliike.netin sivuilta.

1 kommentti

Anonyymi

20.2.2014 12:27

Tämä oli helppoa, eihän arvausliigassa ole yhtään homoa:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi