Volkswagenin hippipaku päivitetään tähän päivään

Automaattiohjaus ja langaton sähkölataus tekevät klassikosta tulevaisuuden lupauksen.

Kuva: Volkswagen

Volkswagenin hippipaku on yksi ikonisimmista automalleista ikinä. Nyt VW haluaa tuoda pakun tähän päivään uudella konseptiautolla, joka esitellään parhaillaan käynnissä olevilla automessuilla Detroitissa.

Saksalaisvalmistajan tavoitteena on tuottaa vuosittain miljoona sähköautoa vuoteen 2025 mennessä ja sähköllä toimiva Kleinbus-kopio nimeltään I.D. Buzz on askel tähän suuntaan. Kahdeksan henkeä kuljettavan auton toimintamatka on 600 kilometriä ja sen akun lataamisen kerrotaan vievän vain puolisen tuntia. Auto voidaan ladata langattomasti ja tehoja siitä löytyy 200 hevosvoimaa.

Volkswagen ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä siitä, onko Buzz osa heidän tulevaisuuttaan. Myyntiin se tulee 2022, jos yritys saa herätettyä sille riittävästi kiinnostusta.

Buzz pitää sisällään automaatiohjauksen ja pystyy siis ajelemaan tarvittaessa täysin itsekseen. Ehkä robottiautojen tulevaisuus onkin söpöjen, itsekseen ajelevien hippipakujen, joihin kuka tahansa voi hypätä kyytiin tarvittavaksi matkan pätkäksi.

1 kommentti

miespolo

13.1.2017 21:35

Voiko oikeasti käsi sydämellä joku sanoa ainuttakaan noista retroautoista onnistuneiksi? Kupla, mini ja ties mitkä ovat tekopirteää kitchiä. Ja kitch taas - kuten sanonta kuuluu - on "paskan kultaamista". Kun tuo sitten tulee markkinoille, lehdet pistävät kiltisti sivuilleen firman tiedotteen melkein sanasta sanaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi