Vuoden nuoret yrittäjät suojelevat sammakoita ja sademetsää

Innogreen teki intohimostaan ammatin ja voitti sillä palkinnon.

Innogreenin ydinjengi.
Innogreenin ydinjengi. Kuva: Jaana Tihtonen

Vihersisustuksen asiantuntijat Mikko Sonninen, Jaakko Pesonen ja Oula Harjula (Innogreen / Green House Effect Oy) palkittiin tänään 8.5.2018 Vuoden 2018 helsinkiläisinä nuorina yrittäjinä. Helsingin Yrittäjät ry:n myöntämä palkinto jaettiin järjestön Yritystä Stadiin! -yrittäjätapahtumassa.

Vihersisustukseen ja kasviseiniin erikoistunut InnoGreen (Green House Effect Oy) sai alkunsa vuonna 2011, kun trooppisiin kasveihin ja luontoon hurahtaneet silloiset metsäekologian opiskelijat Sonninen ja Pesonen halusivat tehdä intohimostaan ammatin. Tropiikin kasveista ja sammakoista innostunut Sonninen otti osaa The Summer of Startups -innovaatiokilpailuun ideallaan uudenlaisesta kasviseinästä. Tiimiä täydentämään liittyi jo yrittäjänä kokemusta kartuttanut Pesosen lapsuudenystävä Harjula.

"Yrityksemme vahvuus on meidän kolmen hyvin erilaisen yrittäjän ja koko henkilöstön jaetussa intohimossa tuoda luonto takaisin ihmisten lähelle. Sitoutunut ja ammattitaitoinen työyhteisömme tuottaa uusia ideoita ja tuotteita, joista asiakkaamme innostuvat ja haluavat juuri meidät toteuttamaan heidän projektinsa", InnoGreenin toimitusjohtaja Harjula toteaa.

Nuoret yrittäjät ovat kasvattaneet yritystä rohkeasti yritysostojen kautta. Vuonna 2014 yritys osti kilpailijansa toiminnan ja laajentui neljän hengen toimistosta kolmenkymmenen hengen pk-yritykseksi. Tänä keväänä yritys laajeni myös Turkuun. Kotimaisten markkinoiden lisäksi yritys myy innovatiivisia vihertuotteita Baltiassa ja on suuntaamassa myös Saksan ja Venäjän markkinoille. InnoGreenin valmistamat kasviseinät ilahduttavat muun muassa Kauppakeskus Sellossa ja Kaaressa.

Vastuullinen vihersisustus ja akateeminen yrittäjyys vetosivat tuomaristoon

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2018 -valinnasta vastaa raati, johon kuului tänä vuonna Pertti Kallioinen (Street Gastro Oy, vuoden 2017 palkinnon voittaja), Terhi Salosaari (Helsingin Uutiset), Sanni Kaikkonen (HYNY), Satu Ågren (Amke ry), Eveliina Heinonen (NewCo Helsinki) sekä Tiina Oksala (Helsingin Yrittäjät).

"Raatiin teki vaikutuksen se, että InnoGreen menestyy kilpaillulla ja perinteisellä alalla erinomaisesti startup-hengessä. Intohimo omaan tekemiseen, yritystoimintaan ja luontoon näkyy nuorten yrittäjien määrätietoisessa tuotteiden ja palvelujen kehittämisessä. Yritys on kasvanut rohkeasti, mutta hallitusti, ja vie suomalaista viherosaamista hienosti myös kansainvälisille markkinoille", kertoo Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala palkitsemisperusteista.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi