Wolt-sovellus lyhentää jonotusta

Suomalainen mobiilisovellus helpottaa ruoka- ja juomatilauksia.

Perusarkipäivä: pääset töistä, olet nälkäinen ja väsynyt, etkä yhtään jaksaisi mennä kahvilaan odottelemaan välipala-annoksen valmistumista. Ajattele, jos voisit valita, tilata ja maksaa ruokasi toimistolta käsin, eikä mitään tarvitsisi odottaa. Noutaisit valmiin annoksen ravintolan tiskiltä joutumatta huolehtimaan enää jonotuksesta tai maksamisesta. Nyt se on mahdollista, sillä avuksi tulee mikäpä muu kuin kätevä mobiilisovellus. 

Wolt on uusi suomalainen mobiilisovellus, jonka avulla voit tilata ja maksaa ruokasi etukäteen, eikä sinun tarvitse tehdä muuta kuin noutaa sapuskat tiskiltä. Voit valita puhelimella kahvisi laadun ja pitsasi täytteet, ja koska sovellus on liitetty maksukorttiisi, ei rahan tai korttien kanssa tarvitse pelata. Sovelluksen avulla voit seurata tilauksesi valmistumista ja noutaa sen tiskiltä juuri sillä hetkellä kun se on valmis. Vaihtoehtoisesti voit tilata kahvit suoraan kahvilan pöytään ilman, että sinun tarvitsee edes käydä kassalla. Ulkomailla vastaavia sovelluksia on jo useita, mutta Wolt on ensimmäinen, joka toimii Suomessa - ja on täysin suomalainen.

Sovellus aloitti Helsingissä, mutta se laajenee kovaa vauhtia paitsi muihin suomalaisiin kaupunkeihin, myös ulkomaille.

"Wolt on jo avattu tai sitä ollaan juuri avaamassa Espoossa, Vantaalla, Turussa, Tampereella ja jopa Salossa. Berliinissä on myös tehty yhteistyösopimukset ensimmäisten 20 paikan kanssa. Pohdimme myös Pohjoismaita, kuten Tanskaa, Norjaa ja Ruotsia", kertoo sähköpostitse Woltin operatiivinen johtaja Juhani Mykkänen, joka on monelle tuttu Nyt-liitteen ja Radio Helsingin entisenä esimiehenä.

Vaikka Wolt ei ole sovelluksena ensimmäinen laatuaan maailmassa, on se saanut Suomessa paljon kiitosta niin medialta kuin käyttäjiltäkin. Eikä ihme, sillä sovelluksen takana on Mykkäsen lisäksi kourallinen muitakin ammattilaisia: idea on Slushia aiemmin vetäneen Miki Kuusen, joka on Woltin toimitusjohtaja, ja niin ikään Slushista tutun AD Mika Matikaisen yhteistyön tulos. Tuotetiimiä vetää Elias Pietilä, ensimmäinen suomalainen Apple Design Award -voittaja.

Tällä hetkellä Woltista löytyy noin 50 kahvilaa ja ravintolaa, ja määrä kasvaa koko ajan. Lähitulevaisuudessa sovelluksen ominaisuuksiin lisätään myös kotiinkuljetusmahdollisuus.

"Halusimme mukaan paikkoja, joissa on laadukasta ruokaa ja mahdollisuus noutotilauksiin tai kotiinkuljetukseen", Mykkänen kertoo.

Wolt on nyt saatavissa iOS-laitteille, mutta Android-sovellusta lupaillaan lähitulevaisuuteen. 

3 kommenttia

ämpäripää

22.5.2015 09:11

Ei toimi Suomessa,Suomalaiset rakastaa jonottamista! ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dili

30.4.2016 01:04

Hahaha ai niinkuin grillijono

WolttaaJa

21.9.2016 14:31

Koodilla 6SVD saat 10€ arvosta Wolt-credittiä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi