Bryggeri – painolaitteet laulavat oman baarin alakerrassa

Bryggeri sijaitsee vain kivenheiton päässä Helsingin ensimmäisen panimon sijainnista.

Kuva: Bryggeri / Facebook

Panimotoiminnan ohessa omaa ravintolaakin pyörittävän Bryggerin yli 30 oluen valikoima on kirjava. Oluet poikkeavat toisistaan suuresti maultaan, ulkonäöltään ja alkoholipitoisuudeltaan; on vaaleaa, tummaa, maltaista, pähkinäistä ja hedelmäistä, aina kotimaista ohramallasta käyttäen. Oluita löytyy melkein joka lähtöön.

Bryggerin esikoinen, mahongin värinen, Magnum ja East Kent Golding humalaa sisältävä brittityylinen Aleksanteri Brown Ale valmistettiin vuonna 2013. Hyvin pian Aleksanteri sai pikkuveljen, eteläsaksalaista tyyliä tihkuvan, suodattamattoman Bryggeri Pilsin. Nämä kaksi valmistettiin Lappeenrannassa sijaitsevan Saimaan Juomatehtaan laitteilla. Myöhemmin samana vuonna Bryggeri avasi ovensa Torikortteleihin Sofiankadulle ja sai omat panimolaitteet kellariinsa, jossa oluen teon taika tapahtuu.

Der Braumeister, suomeksi panimomestari Mathias Hüffner pitää huolen, että oluen tekoprosessi etenee kohti laadukasta lopputulosta. Hüffner valitsee raaka-aineet huolella ennen niiden heittoa mäskäyskattilaan, jossa oluen valmistus alkaa. Hüffnerin mukaan täydellisesti kypsytetty olut on valmis tarjoiltavaksi neljän-kuuden kypsytysviikon jälkeen.

Bryggeri panostaa sesonkeihin, joka näkyy vahvasti oluttarjonnassa. Summer Ale on kesäterasseille sopiva hedelmäinen ja "rapea" kesäjuoma, kun taas Winter on tummien marjojen ja maltaan tuoksuinen vahva ja tumma kausiolut talveksi.

Asiakasvirran ja ammattitaitoisen työtiimin lisäksi menestyksestä kertoo Vuoden Olut -kilpailussa saadut ykkössijat. Kesällä 2014 Senaattori Dobbelblock -olut voitti tummien oluiden sarjan ja keväällä 2015 Bryggeri Weizen -olut vei vehnäoluiden kärkipaikan. Menestys jatkui tänäkin vuonna, kun Helsinki Beer Festivalin asiantuntijaraati palkitsi Bryggerin Helsingin Vuoden 2016 Olutravintolaksi.

Helsingin keskustan sydämessä sijaitseva panimoravintola Bryggeri Helsinki on yksi pääkaupungin kahdeksasta panimoista. Bryggeri jatkaa kunniakkaasti 260 vuotta vanhaa helsinkiläistä olutpanimohistoriaa ja se sijaitsee vain kiven heiton päässä Suomen ensimmäisen panimon Stora Bryggerietin sijainnista. Stora Bryggeriet valmisti panimotuotteita vuosina 1756-1775, ja siirtyi myöhemmin Sinebrychoffin omistukseen.

Lue ja tutustu muihin suomalaispanimoihin: Suomalaiset pienpanimot rynnivät joukolla stadilaisiin hanoihin

Tutustu Bryggerin tuotteisiin osana Finnish Craft Beer Revolutionia. Bryggeri esittäytyy oluthuone Kaislassa 28.9.–1.10.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi