Suomalaiset pienpanimot rynnivät joukolla stadilaisiin hanoihin

Finnish Craft Beer Revolution haluaa sinetöidä kotimaisten pienpanimoiden vallankumouksen

Kuva: pyzata / Fotolia

Yhteistyössä HOK-Elanto.

Suomeen ilmaantuu uusia oluentekijöitä jatkuvasti. Ensimmäiset suomalaiset pienpanimot näkivät päivänvalon parikymmentä vuotta sitten ja nyt on käynnissä toinen pienten panimoiden buumi, joka on saanut panimoita nousemaan ympäri Suomea.

Vallankumous ei ole vielä valmis ja siksipä HOK-Elannon olutravintolat kutsuvat kansalaiset tutustumaan suomalaisiin pienpanimoihin Finnish Craft Beer Revolution -olutviikollaan. Jokainen 17:sta olutravintolasta esittelee yhden suomalaispanimon tuomalla hanoihinsa 4–6 olutta kyseiseltä panimolta. Tutustumista useampiin laatuihin helpottaa se, että oluita on mahdollisuus maistella pienempinä desilitran annoksina. Lisäksi panimoiden olutmestarit kiertävät ravintoloissa kertomassa panimoidensa toiminnasta ja valmistamistaan oluista.

Yhden illan aikana ehtii ottaa haltuun useamman ravintolan ja neljässä päivässä ehtii kiertämään vaikka kaikki mestat, jolloin kävijä voi kutsua itseään jo suomalaisen pienpanimo-oluen asiantuntijaksi. Siirtymistä raflasta toiseen helpottamaan on värvätty hevoskärryt, jotka tarjoavat ilmaista kyytiä kotimaisten pienpanimoiden vallankumoukseen osallistuville.

Suomalaisten pienpanimoiden tuottamat olutlitrat ovat yli nelinkertaistuneet vuodesta 2008. Kun vuonna 2008 pienpanimoiden sammioista saatiin kolme miljoonaa litraa olutta, tulee sitä nyt jo viitisentoista miljoonaa litraa vuodessa. Suomalaisten kädet ovat edelleen vahvasti kiinni edullisissa lagertölkeissä ja isojen panimoiden tuotteilla täytetyissä tuopeissa, sillä vaikka pienpanimoiden osuus myydystä oluesta on moninkertaistunut viime vuosina, on se edelleen alle viisi prosenttia kokonaismyynnistä. Suunta on oikea, sillä monipuolinen ja kotimainen laatuolut on tullut yhä useammalle tutuksi.

Finnish Craft Beer Revolution HOK-Elannon olutravintoloissa 28.9.-1.10.

 

 

1 kommentti

nykyisinmaltalla

19.10.2016 20:46

Tämä sama ilmiö saisi myös rantautua Maltalle. Täällä ei valitettavasti ole kovin suuri valikoima ravintoloissa, joskin kaupassa hyllyiltä sentään löytää välillä jotain hieman harvinaisempiakin tuotteita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi