Donut Island – Munkkikikoilla varustettu kiertolainen

Helsinkiläispanimon visionäärinä toimii mallastaikuri Mika Oksanen.

Kuva: Arttu Muukkonen / Donut Island / Facebook

Helsinkiläinen Donut Island Brewing on muutamassa vuodessa raivannut itselleen sijan Suomen erikoisoluiden skenestä. Panimon oluet valmistetaan pääsääntöisesti Panimo Hiisillä Jyväskylässä, mutta Donut Island on yhteistyössä myös lukuisien muiden panimoiden kanssa.

Punavuoren pikkupanimo haluaa muuttaa Suomen olut skeneä rohkeampaan ja kokeilunhaluisempaan malliin. Niin sanotun "kiertolaispanimon" visionääri ja mallastaikuri Mika Oksanen yhdessä Panimo Hiisin kanssa herättävät kuluttajien huomion mitä innovatiivisimmilla olut yhdistelmillä:

Harvest Moon 5,3 % -oluessa käytettiin ohramaltaan sijaan ruismallasta ja sekaan lisättiin puolukoita antamaan väriä ja makua. Musta Munkki 9% -olut on väriltään syvämusta ja siinä on vadelmamunkin makua. Nimi todellakin vastaa tuotetta, sillä tekoprosessissa oluen sekaan heitettiin sata kappaletta vadelmamunkkeja. Musta Munkki sopii enemmän kylmään talveen, kuin kuumaan kesään. Kyseistä olutta pannaan vain kerran vuodessa niin, että se ehtii tarjoiltavaksi joulu-tammikuuksi. Tämän vuoden erää odotellessa Donut Island vapauttaa happaman olut-uutuuden.

"Reilu kuukauden päästä tarjoamme uuden, reilusti humaloidun ja happamoidun oluen, jota voisimme kutsua vaikka Katariina SOURiksi", Oksanen pohtii nimeä nauraen.

Donut Islandin rakkaus olueisiin syntyi 1001 Beers you must try before you die -kirjan kautta. Vuonna 2013 alkoi Punavuoressa mäskäyskattila alkoi soimaan ja yhteistyönä puristettuja oluita alkoi syntymään rutkasti. Panimon oluita on tarjolla muun muassa Punavuoren alueen baareissa ja Oluthuone Villi Väinössä.

"Olen erittäin ylpeä monesta oluestamme. Varsinkin Frisco Disco IPA:sta, joka on tehty vain yhdestä humalasta. Se on väriltään erittäin vaalea ja vastakohta Mustalle Munkille", kertoo Oksanen.

Jatkossa Donut Island aikoo kehitellä uusia jännittäviä makuja, jotka sopivat niin ruokapöytään, että juotavaksi sellaisenaan.

Lue ja tutustu muihin suomalaispanimoihin: Suomalaiset pienpanimot rynnivät joukolla stadilaisiin hanoihin

Tutustu Donut Islandin tuotteisiin osana Finnish Craft Beer Revolutionia. Donut Island esittäytyy William K. Tennispalatsissa 28.9.–1.10.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi