Fat Lizard – läskin liskon oluet

Espoossa syntyy raikkaita, helposti juotavia oluita

Kuva: Fat Lizard / Facebook

Fat Lizard Brewing Company on Espoon ensimmäinen kaupallinen panimo. Se on vasta muutaman vuoden ikäinen, ja sen takana on kaksi kaverusta: Heikki Ylinen ja Tuomas Koskipää. Fat Lizard on erikoistunut raikkaisiin, helposti juotaviin oluihin, joten se soveltuu hyvin myös aloittelevalle oluenjuojalle.

Fat Lizard sai alkunsa, kun kaverukset eivät löytäneet Suomesta sellaista olutta, jota halusivat itse juoda. Siinä ei auta muu kuin alkaa panemaan itse. Muutamaa vuotta myöhemmin ovat espoolaiset oluet vahvasti mukana suomalaisessa olutvallankumouksessa, parempien makujen puolesta.

Fat Lizardin käsityönä valmistetut oluet ovat Suomen parhaimmistoa, ja suosituimpia panimon juomista ovat American Pale Ale- ja Indian Pale Ale -tyyppiset oluet.

Fat Lizard on kasvanut pikkupanimosta lyhyessä ajassa keskisuureksi, eikä ihme. Oluet uppoavat kansaan kuin, no, olut kansaan. Eikä palkinnoittakaan olla jääty: viimeksi Fat Lizard voitti Suomen parhaat oluet -kilpailussa amerikkalaistyylisen vaalean alen kategorian.

Ei mikään turha lisko.

Lue ja tutustu muihin suomalaispanimoihin: Suomalaiset pienpanimot rynnivät joukolla stadilaisiin hanoihin

Tutustu Fat Lizardin tuotteisiin osana Finnish Craft Beer Revolutionia. Fat Lizard esittäytyy pub Amsterdamissa 28.9.–1.10.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi