Mathildedalin kyläpanimo – herkullista kylillä pantua

Mathildedalin suloinen kyläpanimo on idyllisyyden huipentuma.

Kuva: Mathildedahlin kyläpanimo / Facebook

Mathildedalin kyläpanimoa suloisempaa on vaikea löytää. Noin sadan asukkaan pienessä Mathildedalin ruukkikylässä, Teijon Kansallispuiston vieressä, Salon, Perniön ja Kemiön välissä, syntyi runsas vuosi sitten yhteistyössä kyläläisten kanssa panimo, joka panee oluita kylätwistillä.

Panimo syntyi, kun salolainen Tuomo Holm muutti Mathildedaliin ja keksi, että kyläkaupan, kyläkoulun ja kyläravintolan kylkeen voisi perustaa myös kyläpanimon. Yhteisöllisessä kylähengessä ajatus otettiin lämpimästi vastaan.

Kyläpanimossa tiedetään, että olut on hyvää sellaisenaan, mutta myös ruokajuomana. Siksi juomille annetaan makuparisuosituksia. Ja siksi, jotta ruoan kanssa voisi nauttia pienen palan kylää.

Kyläpanimon juomilla tehdään tutkimusmatkoja maailman parhaisiin oluttyyppeihin - ja sitten niihin lisätään ripaus kyläläisyyttä. Maalaiskylässä eletään myös vahvasti sesonkien mukaan, ja niin tekevät myös oluet: eri oluita nautitaan eri vuodenaikaan, sillä oluillakin on omat sesonkinsa.

Oluiden suloiset etiketit kertovat paikallisia tarinoita alueen historiasta ja esittelevät samalla idyllisiä maisemia Teijon alueelta.

Pienen kylän suloisesta idyllistä kertoo myös etiketeissä lukeva tuiki tärkeä teksti: kylillä pantu.

Lue ja tutustu muihin suomalaispanimoihin: Suomalaiset pienpanimot rynnivät joukolla stadilaisiin hanoihin

Tutustu Mathildedahlin kyläpanimon tuotteisiin osana Finnish Craft Beer Revolutionia. Mathildedal esittäytyy Ølhus Københavnissa 28.9.–1.10.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi