Panimo Hiisi – Sinne painuu mielellään

Jyväskyläläispanimossa tehdään oluita, joita halutaan itse juoda

Kuva: Panimo Hiisi / Facebook

Hiisi on vuonna 2013 perustettu jyväskyläläinen käsityöpanimo, joka perustuu yksinkertaiselle toiminta-ajatukselle: tehdään sellaisia oluita, joita halutaan itse juoda. Ja sehän toimii.

Hiisin valikoima sisältää syvältä, suomalaisesta sielusta ja kansallistarustosta kumpuavista teemoista alkunsa saaneita oluita, joilla on suomalaisittain perinteikkäät ja sisukkaat luonteet ja nimet.

Kansantarun mukaan hiisi on hiukan pahansisuinen, peikkomainen henkiolento tai paikka, jossa sellaiset asuvat. Siksi joskus sanotaan, että “painu hiiteen”. Sana tarkoittaa alkuperäisessä merkityksessään myös pyhää lehtoa eli uhripaikkaa.

Käsityöpanimo Hiisin perustajille tärkeää on hyvä meininki, aito kiinnostus oluita kohtaan, elämyksellisyys ja kokeilunhalu. Tämä on panimo, jossa mennään maku edellä ja tehdään rohkeasti omaa juttua. Hiisissä halutaan hakea inspiraatiota kotimaisesta historiasta ja tarustosta, kehitellä uusia, mielenkiintoisia konsepteja yhteistyössä hyvien, osaavien tyyppien kanssa ja saada tästä kaikesta tulokseksi herkullisia, toimivia oluita.

Hiisi sentään.

Lue ja tutustu muihin suomalaispanimoihin: Suomalaiset pienpanimot rynnivät joukolla stadilaisiin hanoihin

Tutustu Hiisin tuotteisiin osana Finnish Craft Beer Revolutionia. Hiisi esittäytyy Ølhus Oslossa 28.9.–1.10.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi