Saimaan juomatehdas – monella tapaa kestävää olutta

Myös siideri on Saimaalla sydämen asia.

Kuva: Saimaan juomatehdas / Facebook

Saimaan juomatehdas on kiinnostava ja rehdisti suomalainen pienpanimo, joka on matkalla pikku hiljaa suuremmaksi ja suuremmaksi. Panimossa kannetaan ylpeyttä siitä, että juomat ovat aitoja lähituotteita ja että ne kantavat Suomalaisen Työn liiton Avainlippua ensimmäisenä suomalaisena pienpanimona. Mikkelissä Saimaan rannalla valmistetaan moneen kertaan palkittuja oluita ja siidereitä.

Kestävän kehityksen periaatteisiin Saimaan juomatehtaalla paneudutaan muun muassa pakkauksien suhteen. Aiemmin ongelmana oli, ettei pienten erien oluita voinut pakata kierrätettäviin tölkkeihin, sillä painettuja tölkkejä sai vain sadan tuhannen kappaleen ylittäviin eriin. Niinpä panimossa löydettiin ratkaisuksi suomalainen, UPM Raflatacin valmistama Vanish-materiaali, joka tarjoaa ohutta etikettimateriaalia, jonka ansiosta tölkit kelpaavat Suomen palautusjärjestelmään. Ekologisuuteen satsataan myös käyttämällä tuotannossa EKOenergiaa.

Viime keväänä Saimaan juomatehdas ilmoittautui taisteluun suomalaisen laatusiiderin puolesta. Tilanteeseen pyritään tuomaan muutosta Crafty-siidereiden avulla.

“Emme tarvitse tilastotieteiden maisteria todistamaan, että me suomalaiset olemme kyllästyneitä keinomakeutettuihin ja esansseilla aromatisoituihin siiderijuomiin, jotka ovat yhtä kaukana aidosta siideristä kuin omena lantusta”, panimon blogissa kirjoitetaan.

Lue ja tutustu muihin suomalaispanimoihin: Suomalaiset pienpanimot rynnivät joukolla stadilaisiin hanoihin

Tutustu Saimaan juomatehtaaseen osana Finnish Craft Beer Revolutionia. Saimaan juomatehdas esittäytyy Poseidonissa 28.9.–1.10.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi