Sonnisaaren panimo – paluu oululaiseen olutkantaan

Kysyntä ylitti tarjonnan, eikä sivutoimisena aloitettu tuotantotahti riittänyt edes kotikaupungille.

Kuva: Sonnisaari Panimo / Facebook

Olutkattilat otettiin käyttöön Oululahden yrityskylässä puolitoista vuotta sitten pääsiäisenä, kun Sonnisaaren panimo katkaisi perinteikkään panimokaupungin kymmenen vuoden panimottoman jakson. 1600-luvulle ulottuvan panimohistorian omaava kaupunki otti oluensa ilolla vastaan ja kysyntä ylitti välittömästi tarjonnan.

“Sivutoimisena aloitettu tuotanto ei riittynyt sammuttamaan edes kotikaupungin janoa muualta maasta tulleista tiedusteluista puhumattakaan”, panimolta kerrotaan.

Panimo järjesti jo ensimmäisenä syksynään osakeannin käymiskapasiteetin laajentamiseksi.

Panimon taustalla häärivät Timo Tyynismaa, Timo Kanniainen ja Harri Vaarala. Porukassa oli havaittu oululaisen panimotoiminnan puute ja ensin ideat olivat levällään, kunnes tekijät löysivät toisensa ja pienolutbuumi saatiin ulottumaan Perämeren rannikolle saakka.

Sonnisaari haluaa unohtaa suuren yleisön miellyttämisen ja kompromissit ja keskittyä sen sijaan asettamaan oluttyylien rajat koetukselle ja haastamaan maistelijan.

Lue ja tutustu muihin suomalaispanimoihin: Suomalaiset pienpanimot rynnivät joukolla stadilaisiin hanoihin

Tutustu Sonnisaaren panimon tuotteisiin osana Finnish Craft Beer Revolutionia. Sonnisaaren panimo esittäytyy Ølhus Helsingissä 28.9.–1.10.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi