Suomen parhaat lounaat – Hyvää ruokahalua!

Suuri ravintolaäänestys helpottaa jokapäiväistä lounastuskaa Tampereella, Turussa, Helsingissä ja Oulussa.

Turun parasta lounasta tarjoilee ravintolaäänestyksen perusteella Roots Kitchen.
Turun parasta lounasta tarjoilee ravintolaäänestyksen perusteella Roots Kitchen.

Cityn Suuressa ravintolaäänestyksessä valittiin tänä vuonna uutena kategoriana Paras lounas, jotta työn raskaan raatajat tietäisivät, missä he voivat luoda tyhjästä miniloman keskelle työpäiväänsä raahaamalla takamuksensa kaupungin arvostetuimpaan lounaspöytään. Lounasedustaan tuttu Suuren ravintolaäänestyksen yhteistyökumppani Smartum palkitsee parhaat lounaspaikat mainosnäkyvyydellä kyseisen kaupungin kaupunkilehdessä sekä uudessa Smartum Stage -mediassaan.

Lounaspaikkojen välinen kilpailu on kovaa, kun lukuisat paikat kilpailevat nälkäisten kaupunkilaisten huomiosta kymmenen euron tienoilla maksavilla annoksillaan. Ravintolaäänestyksen tulosten perusteella Suomen suurimpien kaupunkien lounaissa on mukavasti vaihtelua. Tampereen Kauppahallissa ranskalaistyylinen lounasravintola 4 vuodenaikaa luottaa rehtiin bistromeininkiin, Turussa Roots Kitchen tarjoaa tuoreella otteella luomua, reilua kauppaa ja kasvista, Oulun jättimenestyjä Cafe Rooster puolestaan toimivan lounaan monipuolisen konseptin kylkeen ja Helsingin ykkönen Pompier luottaa alusta asti käsintekemiseen ja yksilölliseen palveluun. Kun mukaan otetaan pistesijoille suorituneet kiinnostavat ravintolat, löytyy lounasruokailijoille vinkkejä kerrakseen.


Helsingin paras lounas: Pompier

Kaupungin paras lounas rakentuu tuoreista raaka-aineista keittiön omin kätösin, ilman puolivalmisteita.

“Laadukkaista raaka-aineista kiinnipitäminen ei ole vaikeata, mutta vaatii paneutumista. Meidän katetavoitteita ei määritellä toimistossa etukäteen, vaan keittiössä tässä mennessä”, kertoo Pompierin Janek Bjurström.

“Mieluummin sentti per lounas kotiin, jos menee satoja päivässä, kuin niin, että katetta tulee enemmän, mutta tuolit on tyhjiä.”

Paras lounas TOP 5

 1. Pompier
 2. The Cock
 3. Factory
 4. Treffipub
 5. Oiva

Oulun paras lounas: Cafe Rooster

Roosterissa saman katon alta löytyy päivittäin vaihtuva lounas, vaihtoehtorikas brunssi,  makeita ja suolaisia herkkuja tarjoava kahvila, tyylikäs illanistujaispaikka, burgeribaari sekä viihtyisä pub.

“Ruokalistalla on ollut viikoittain vaihtuva erikoisannos, joka on yleensä ollut burgeri. On ollut muun muassa hirveä, poroa, possua ja vuohenjuustoa. Pyrimme koko ajan löytämään uusia juttuja ja pitämään listan mielenkiintoisena”, kertoo toimitusjohtaja Tomi Kukkonen.

Paras lounas TOP 5

 1. Cafe Rooster
 2. Ravintola Puistola
 3. Tuba
 4. Tähtilounas
 5. Pannu

Turun paras lounas: Roots Kitchen

Roots Kitchenin menestysresepti on se, että keittiöhenkilökunta valmistaa sellaista ruokaa, jota se haluaisi itse syödä. Ravintolassa tehdään kaikki alusta asti itse, ja se maistuu.

“Joissain ravintoloissa lounas tehdään vähän vasurilla. Meillä käytetään aina molempia käsiä”, keittiömestari ja omistaja Marjaana Pohjola kertoo ja nauraa.

Paras lounas TOP 5

 1. Roots Kitchen
 2. Mami
 3. Fontana
 4. Tintå
 5. Ludu

Tampereen paras lounas: 4 vuodenaikaa

Ravintolan bouillabaissea kuvaillaan sanoilla täydellinen ja jumalainen. Se lieneekin syy siihen, ettei Kauppahalliin tahdo aina mahtua syömään. 4 vuodenajasta saa ronskia, hyvää ruokaa ympäristössä, jossa istutaan kylki kyljessä ja nautitaan lasi viiniä ruoan kanssa. Ruoka on kohtuuhintaista ja takuulla aina herkullista.

Paras lounas TOP 5

 1. 4 vuodenaikaa
 2. Hullu Poro
 3. Pikkubistro Kattila
 4. Fabric
 5. Swagath

1 kommentti

gozamite

3.1.2016 06:38

Espoon paras lounas lienee Haikaranpesä, mutta on kyllä myös aika hinnakas.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi