Suuri ravintolaäänestys 2015: Oulu

Me kysyimme. Te äänestitte. Esittelyssä Oulun ravintolaäänestyksen voittajat.

Paras tulokas, Paras ruoka, Paras kortteliravintola, Paras baari, Paras brunssi, Paras palvelu, Paras kahvila, Paras kasvisruoka, Paras sisustus, Smartum & Paras lounas: Cafe Rooster

Vasta kaksi vuotta oululaisia ruokkinut ja juottanut Cafe Rooster pokasi jopa 10 kategoriaa itselleen Oulun Suuressa ravintolaäänestyksessä. Lähes koko pöydän putsanneessa Roosterissa uutinen otettiin ilolla ja hämmennyksellä vastaan.

“Hiljaiseksi tämä vetää. Ihan uskomaton juttu. Ei voi olla kuin ylpeä meidän porukasta. Tästä myös näkee, että voi olla ylpeä omasta tiimistään ihan kaikilla osa-alueilla”, huokaisee Cafe Roosterin toimitusjohtaja Tomi Kukkonen Suuren ravintolaäänestyksen tulokset kuullessaan.

Tie Cafe Roosterin menestykseen on ollut monipuolinen ja tuore konsepti. Saman katon alta löytyy päivittäin vaihtuva lounas, vaihtoehtorikas brunssi,  makeita ja suolaisia herkkuja tarjoava kahvila, tyylikäs illanistujaispaikka, burgeribaari sekä viihtyisä pub. Vaikka Roosterin tarjonta kuulostaa paperilla lähes sillisaalatilta, on Kukkonen yhdessä henkilökuntansa kanssa hionut paikasta vuoden 2015 suosituimman oululaisravintolan.

Roosterin tarina alkoi vanhassa ja kauniissa Riekin talossa joulukuussa 2013. Taustalla Roosterin perustamiseen oli selkeä kysyntä ja halu avata erilainen ravintola Oulun keskustaan. Itsekin oululaisena Kukkonen halusi perustaa paikan, jossa hän ja läheisensä itsekin viihtyisivät.

“Ennen tuntui olevan vaihtoehtona kuuten asti aukiolevat kahvilat ja sen jälkeen vaihtoehdoksi jäi pizzeriat ja pubit. Ajatuksena oli paikka, jonne olisi helppo tulla ja jossa voisi istua koko illan”, Kukkonen avaa Roosterin taustaa.

Hyvän ruoan salaisuus Roosterissa läheltä tuoduista raaka-aineista ja siinä, että kaikki tehdään paikan päällä itse. Kellarikerrokseen on kätketty oma leipomo, joka takaa aina tuoreen sämpylän burgerille ja nisun kahvin seuraksi. Talon omat kokit pitävät huolen myös brunssi- ja lounasruokalistojen vaihtuvuudesta.

“Ruokalistalla on ollut viikoittain vaihtuva erikoisannos, joka on yleensä ollut burgeri. On ollut muun muassa hirveä, poroa, possua ja vuohenjuustoa. Pyrimme koko ajan löytämään uusia juttuja ja pitämään listan mielenkiintoisena”, kertoo Kukkonen.

Mari Kankaala (vas.), toimitusjohtaja Tomi Kukkonen ja Emmi Anttila palvelevat asiakkaita Roosterissa.
Mari Kankaala (vas.), toimitusjohtaja Tomi Kukkonen ja Emmi Anttila palvelevat asiakkaita Roosterissa.

Vaikka lounas pidetään vaihtuvana, on listalla aika-ajoin tarjolla myös tuttuja suosikkeja.

“Kala ja erityisesti lohi on oululaisten mieleen”, naurahtaa Kukkonen.

Roosterissa on huomioitu hyvin myös kasvissyöjät. Ruokalistalla on falafelia ja seitania. Lisäksi lounaalta löytyy aina vähintään yksi kasvisvaihtoehto ja lisäksi annokset on osittain toteutettavissa vegaanisesti. Myös kerran pidetty vegebrunssi oli suosittu ja Kukkonen lupaaki vegebrunssin tulevan vielä uudelleen Roosteriin.

Vuoden verran kivijalassa janoista kansaa palvellut pub toi Roosterille myös Paras tulokas -tittelin. Kellarin suunnitelmat olivat Kukkoselle selvät jo kahvilapuolta avatessa ja ovien oltua auki vuoden sai pubikin viimein nähdä päivänvalon. Ajoitus kellarin aukaisemiselle ei olisikaan voinut olla parempi, sillä pienpanimotuotteiden kysyntä räjähti loppuvuonna 2014 käsiin myös Oulussa.

Pienpanimokulttuurin ja olutharrastuksen suosion nousu huomioidaan tuotteiden vaihtelevuudessa. Hanatuottesiin Roosterissa uutuuksia tuodaan kahden viikon välein, joten uutta maistettavaa löytyy aina.

“Yläkerran kahvilassa panostamme itsetehtyyn ja lähiruokaan. Samaa tunnelmaa haluttiin tuoda myös kellariin pubin puolelle. Meillä on valikoimassa pääosin kotimaisia pienpanimotuotteita.”

Tarjolla pyritään pitämään noin 12 hanatuotetta, joista valtaosa on täysin kotimaisia pienpanimotuotteita. Rinnalle tuodaan vahvistusta Pohjois-Euroopasta ja Amerikasta. Pullotetut juomat mukaan lukien valikoima kasvaa sataan ja tuotteita löytyy useilta kymmeniltä eri panimolta.

Oman tekemisen meininki näkyy myös pubin olutvalikoimassa. Hanassa komeilee yhteistyössä oululaisen Maistila -panimon kanssa suunniteltu olut, Rooster’s Vice Pale Ale. Maistilan oluiden lisäksi hanasta löytyy, totta kai, myös toista kotikaupunkilaista eli Sonnisaaren panimoa.

Erityisen kiitoksen Rooster ansaitsee myös kolmannesta tuoppikoosta. Ison ja pienen lisäksi juotavaa on mahdollista tilata myös puolikas tuoppi eli 0,25 litraa.

“Oululaiset uskaltavat hyvin kokeilla myös todella erikoisia oluita. Pienempi annoskoko helpottaa kynnystä kokeilla uutta olutta”, Kukkonen arvioi.

Paras ruoka TOP 5

 1. Cafe Rooster
 2. Kauppuri 5
 3. Hella
 4. Sokeri-Jussin kievari
 5. Sauraha

Paras tulokas TOP 5

 1. Cafe Rooster
 2. Ilona
 3. Sticky Wingers
 4. Fuchka
 5. coyoacan

Paras kortteliravintola TOP 5

 1. Cafe Rooster
 2. Wood bar
 3. St. Michaels
 4. 45 special
 5. Graali

Paras baari TOP 5

 1. Cafe Rooster
 2. 45 Special
 3. Kuluma
 4. Wood bar
 5. Jumpru

Paras brunssi TOP 5

 1. Cafe Rooster
 2. Tuba
 3. Puistola
 4. Makia
 5. Grill It

Paras palvelu TOP 5

 1. Cafe Rooster
 2. Kauppuri 5
 3. Wood Bar
 4. Garam Masala
 5. 45 special

Paras kahvila TOP 5

 1. Cafe Rooster
 2. Bisketti
 3. Makia
 4. Puistola
 5. Roberts coffee

Paras kasvisruoka TOP 5

 1. Cafe Rooster
 2. Sauraha
 3. Tuba
 4. Fitwok
 5. Etra

Paras sisustus TOP 5

 1. Cafe Rooster
 2. 45 Special
 3. Tuba
 4. Sticky Wingers
 5. Graali

Paras lounas TOP 5

 1. Cafe Rooster
 2. Ravintola Puistola
 3. Tuba
 4. Tähtilounas
 5. Pannu

Paras keikkapaikka, Paras bailupaikka: 45 Special 

Nelekku, Nelivitonen, Numero, Numba, Nelifemma – rakkaalla baarilla on monta nimeä. Iältään neljännesvuosisadan saavuttanut rokkibaari 45 Special on jo muodostunut klassikoksi niin Oulun baarikulttuurissa kuin Cityn Suuressa ravintolaäänestyksessäkin.

Kolmikerroksinen klubi tarjoaa asiakkailleen takuuvarmasti liikkeelle saavan tanssilattian tiskijukkineen, kattavan tarjonnan monipuolisia keikkoja sekä maistuvaa ruokaa pikkutunneille saakka. Mikä parasta, viikon jokaisena päivänä!

Kaikkea näitä kolmea suosittelee myös 45 Specialin kanta-asiakas Katja Pikkarainen.

“Itsellä tulee käytyä Nelivitosessa tanssimassa yläkerrassa sekä myös ihan syömässä. Tämän vuoden keikoista mieleen on jäänyt erityisesti Paleface”, kertoo Pikkarainen.

Kaupungin paras tanssilattia saa Pikkaraisen äänen eritoten hyvin toteutettujen valojen ja tietysti loistavan musiikin vuoksi. Myös baarin henkilökunta sekä keikkojen äänentoisto saa häneltä kiitosta. Yksi asia on kuitenkin 45 Specialissa Pikkaraisen mielestä ylitse muiden.

“Jamit! Itselläni tulee käytyä niissä lähes joka viikonloppu ja suosittelen jameja kaikkien soittajien lisäksi myös muille oululaisille!” naurahtaa 45 Specialin Vuoden jamittelijaksi palkittu Pikkarainen.

Sunnuntaijamit ovatkin takuuvarma bailupaikkavalinta, mikäli pyhäkengät kantavat yökerhon humuun sunnuntaina.

Paras bailupaikka TOP 5

 1. 45 Special
 2. Kaarlenholvi
 3. Ihku
 4. Ilona
 5. Jumpru

Paras keikkapaikka TOP 5

 1. 45 Special
 2. Tähti
 3. Ihku
 4. Sport it
 5. Ilona

Paras terassi: Keltainen aitta

Loistava sijainti, koko päivän hellivä aurigonpaiste ja kaupungin suurin patio niittää kolmatta kertaa menestystä myös Keltaiselle aitalle.

Ympäri vuoden oululaisia palveleva Keltainen aitta ja sen patio tarjoavat aina hyvän syyn istahtaa hetkeksi alas. Talviaikaan Keltainen aitta tarjoaa poikkeuksellisen hyvän mahdollisuuden yhdistää lämmittävä minttukaakao revontulien tiirailuun ja kesäisin aurinkoa voi paistatella patiolla huurteisen kera aamusta iltaan.

Vuodenajat eivät ole kuitenkaan ainoa syy, miksi oululaiset palaavat Keltaiseen aittaan kerta toisensa jälkeen.

“Asiakkaat ovat kiittäneet meitä erityisesti hyvästä ja rennosta palvelusta”, kertoo Keltaisen aitan toimitusjohtaja Samir Ikni.

Paras terassi TOP 5

 1. Keltainen aitta
 2. Cafe Rooster
 3. Cafe Kuluma
 4. Jumpru
 5. Kahvilamakasiini

Paras yöruoka: Kauppuri 5

Oululaisen burgeritaivaan pioneeri Bar & Grill Kauppuri 5 on 5-vuotisen taipaleensa aikana saavuttanut maineen oululaisena lihansyöjien mekkana ja pyhiinvaelluskohteena. Vaikka Kauppuri sulkee ovensa jo kellon käydessä kahta, on se ansioikkaasti valloittanut paikkansa myös oululaisten yöeläjien ravinnon tarjoajana.

Olit liikenteessä sitten isommalla porukalla tai ihan vain itsellesi pientä hiukopalaa hakemassa, niin ruokaa odotellessa kannattaa ehdottomasti tutustua myös Kauppurin kiitettävän laajan olut- ja virvoikevalikoimaan.

Ainoa ongelma Kauppuri 5:n suhteen lienee talon myydyin burgeri eli Teurastaja. On nimittäin ikuisuuskysymys, pitäisikö se tilata sittenkin tuplana vai jopa triplana. Vai mitäpä jos ottaisi kerrankin haasteen vastaan ja kellistäisi tuon pedon quattrona… Oh, here come the meat sweats...

Paras yöruoka TOP 5

 1. Kauppuri 5
 2. Da max
 3. Da mario
 4. Järvigrilli
 5. Hadia

Rawat Dhanpal pyörittää Garam Masalaa.
Rawat Dhanpal pyörittää Garam Masalaa.

Paras etninen: Garam Masala

Kun astuu sisään pienestä ovesta Kajaaninkadun nurkalla, ruokailijaa tervehtii mausteisten tuoksujen lisäksi hymystään ja asiakaspalveluasenteestaan ehkä Oulun tunnetuin ravintoloitsija, Rawat Dhanpal.

Myös kokkina ravintolassaan Garam Masalassa työskentelevälle Dhanpalille asiakas ei ole koskaan itsestäänselvyys.

“Meille asiakas ei ole vain raha-automaatti, vaan hyvän ruuan lisäksi asiakkaalle pyritään tarjoamaan mahdollisimman tervetullut olo ja ruokailukokemus. Asiakas pyritään huomioimaan koko ruokailun ajan”, avartaa Dhanpal ravintolafilosofiaansa.

Vaikka Ouluun on viime vuosina avattu liuta uusia etnisiä ravintoloita ja kilpailu alalla on lisääntynyt, se ei Dhanpalia haittaa.

“Kilpailu on tervetullutta, sillä se pitää oman ja asiakkaiden tason korkealla”, hän naurahtaa.

Garam Masala sopiikin kaikille mausteisen ruuan ystäville. Pieneen intiimiin ravintolaan on helppo pysähtyä pikaiselle lounaalle tai kokoontua illalliselle perheen ja ystävien kesken. Aina yhtä hyväntuulinen Dhanpal pitää varmasti huolen, että ruuan tulisuus on jokaiselle sopiva ja että kaikki poistuvat ravintolasta kylläisenä.

Paras etninen TOP 5

 1. Garam Masala
 2. Sauraha
 3. Coyoacan
 4. Istanbul
 5. Indian Cuisine

Paras katuruoka: Nakkifakiiri

Tiedät illan jo koittaneen, kun päivän ruuhkien jälkeen hetken hiljaisuutta nauttivalle Rotuaarille ilmestyy pieni ruokavaunu. Jo ennen yökansan aiheuttamaa kuhinaa Kauppurienkadun ja Kirkkokadun risteyksen täyttää vieno kärkkärin tuoksu. Nakkifakiiri on saapunut.

Nakkifakiiri luottaa perinteiseen linjaan ruokalistansa suhteen. Keskellä karppauksen, raakaruuan ja hifistelyn kulta-aikaa Nakkifakiiri tuo oululaisten huulille klassisemmat maut nakkisämpylän, lihapiirakan sekä makkaraperunoiden muodossa.

Lämpöä Nakkifakiiri tarjoaa ruokansa lisäksi myös perinteisen nakkikoppijonon muodossa. Mikäli kaupungilla liikkuvia huhuja on uskominen, niin on useampi kuin yksi pariskunta on lähtenyt yhdessä Nakkifakiirin jonosta ja päätynyt käsikynkkää aina alttarille saakka.

Paras katuruoka TOP 5

 1. Nakkifakiiri
 2. Järvigrilli
 3. Kauppuri 5
 4. Lihatiski
 5. Kinogrilli

5 kommenttia

snifj

21.12.2015 18:26

Haiskahtaa vähän. Olisiko Cityn lukijakunta Cafe Roosteriin tykästyneitä tms? Ei ole realistinen tulos. Hyvä paikka, en moiti, mutta kyllä haiskahtaa..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hipsterimekka

22.12.2015 12:39

Samaa mietin myös 45specialista. Ei minusta ole mikään varsinen "bailupaikka"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

McCurtis

22.12.2015 15:20

Lehteä lukee nuoret ja opiskelijat, joten tulokset sen mukaisia...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Auringon lasku

9.1.2016 00:48

Mihinkähän se torilla aurinko illalla paistaa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kocci

10.1.2016 15:27

Eipä oo ravintola Virran patiota voittanutta kessäisen Oulujoen ja kalaportaien kuppeessa,mutta ei siellä taia palijo Cityn lehen lukijoita käyäkkään...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi