Tuomas Vimma teki paluun Cityyn

Legendaarisen City-kirjoittajan Casual Friday -blogissa sukelletaan hyvän elämän saloihin.

Tuomas Vimma.
Tuomas Vimma.

Tuomas Vimman nimi on Cityn pitkäaikaisille ystäville enemmän kuin tuttu. Ravintola-arvostelijana ja laadukkaan elämän asiantuntijana tutuksi tullut Vimma palaa Cityn sivuille Gantin ja Cityn yhteisessä Casual Friday -blogissa.

“Perjantai-iltapäivät ovat monelle toimistotyölaiselle sitä aikaa, että nettiselain alkaa käydä, vaikka vielä pitäisi tehdä muutama tunti töitä. Lähdin pohtimaan Casual Friday -blogia sen ajatuksen kautta eli tarjoamaan viihdettä noihin hetkiin. Tarkoitus on olla viihdyttävä, mutta samaan aikaan kiinnostava ja ajatuksia herättävä. Toivottavasti joku saa esimerkiksi kipinän lähteä reissuun tai kokeilla jotain uutta”, Vimma kuvailee blogiaan.

Casual Friday -blogissa Vimma pääsee toteuttamaan omaa visiotaan vapaasti. “Tahattoman snobiksi, kansainvälisten urbaanien ympäristöjen seikkailijaksi” blogikuvauksessaan itseään nimittävä Vimma pitää vapaudesta.

“Tämä on hirveän vapaa ilmaisumuoto, jossa saa kirjoittaa omaa mielipidettä. Sellaista on aina mukava kirjoittaa.”


Lue Tuomas Vimman Casual Friday -blogia.

Teräväkynäisyytensä Cityn lisäksi romaaneillaan osoittanut Vimma on keskittynyt viime aikoina elämässään muihin juttuihin, sillä hänestä tuli puolivahingossa rautakauppias, toki punavuorelainen sellainen, urbaaniin perinnerakentamiseen keskittyvässä Smyygissä.

Vimma ymmärtää, mistä muuttuvassa kaupungissa on kyse.

“Helsinki muuttuu ja täällä tehdään systemaattisesti asioita, jotka muuttavat kaupunkia oikeaan suuntaan. Näistä esimerkkinä Ravintolapäivä. Sitten tehdään taas isoja hölmöjä iskuja, joilla otetaan isoja askeleita taaksepäin. Tästä esimerkkinä vaikka uudet terassisäännökset”, Vimma pohtii

“Helsinki alkaa kuitenkin jo etäisesti näyttää oikealta kaupungilta.”

Kaupungin muutos näkyy myös siinä, että esimerkiksi isot yökerhot ajautuvat helposti vaikeuksiin.

“Tiettyä pirstaloitumista tapahtuu, kun kaupunki kasvaa. Pienessä kaupungissa on vain yksi yökerho ja yksi ravintola ja niissä käyvät kaikki. Kun kaupunki kasvaa, isojen on vaikeampi pysyä mukana.”

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi