Uusin ruokatrendi: eeppiset friikkipirtelöt

Australialaiskahvilan tehtailemien pirtelöiden kaloreita ei kannata laskea.

Kuva: Pâtissez / Facebook

Muistatteko cronut-ilmiön? Newyorkilainen croissantin ja donitsin risteytys alkoi muodostaa jonoja ympäri maailmaa pari vuotta sitten. Viime vuonna se rantautui Suomeen asti. Yhtäkkiä kaikki alkoivat kehitellä hybridileivoksia, kuten cruffineja (croissant ja muffini), piessanteja (piirakka ja croissant), brookieita (brownie ja cookie).

Kahvila Pâtissez Canberrassa, Australiassa on nyt keksinyt pirtelön, joka on yhdistelmä hulluutta, epäterveellisyyttä, yltäkylläisyyttä ja pirtelöä. Kahvila on saavuttanut huomattavaa somekuuluisuutta mahtavilla herkkujuomillaan, joita se kutsuu eeppisiksi friikkipirtelöiksi. Ne ovat paitsi mahdottoman herkullisia, myös Instagram-optimoituja. Suloinen, tursuileva pirtelö näyttää mahtavalta kenen tahansa kuvakokoelmassa. 

"Halusin luoda herkullisia pirtelöitä, jotka ovat niin naurettavan runsaita, että ihmisten on pakko ottaa kuva ennen niiden tuhoamista", yksi kahvilan omistajista, Anna Petridis kertoo Canberra Timesille

"Kaikki on itsetehtyä, brownieita ja vaahtokarkkeja myöten."

Friikkipirtelöt ovat varsin suosittuja: ihmiset jonottavat jopa tunnin saadakseen niitä. Kahvila on saanut juomilla niin paljon kuuluisuutta, että se hukkuu pöytävarauksiin ja haastattelupyyntöihin. Näitä haluaisi kyllä maistaa, mutta Australia on vähän kaukana. Kuka lanseeraa friikkipirtelöt Suomessa?

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi