Wedding Crashers

Kuokkavierasveljekset eivät halua puhua häistä.

Wedding Crashersin laulaja-kitaristi Esa Pottonen on soittanut eksänsä häissä.
Wedding Crashersin laulaja-kitaristi Esa Pottonen on soittanut eksänsä häissä.

Istun takapihan treeniksellä Helsingin Vallilassa. Samalla pihalla on aseliike ja kadulla Hells Angels. Wedding Crashers -yhtyeen laulaja-kitaristi Esa Pottonen ja basisti-laulaja Oskari Halsti keittävät mutteripannulla kahvia. Rumpali Petri Pottonen ei ole paikalla. Hänen iPhonensa viettää hiljaista hetkeä Steve Jobsin muistoa kunnioittaen, antaen rumpalin nukkua pommiin.

Esa, Petri ja Oskari ovat Universalin uusimpia kiinnityksiä. Yhtyeen debyyttialbumi julkaistiin syyskuun lopussa. Se nauhoitettiin livenä.

"Aiemmat äänityskokeilumme eivät kuulostaneet yhtä hyvältä kuin keikalla. Siksi päätimme tehdä levyn niin livenä kuin mahdollista", sanoo Esa ja hörppää kahvia mukista, jonka kyljessä on kuva hänestä juomassa kahvia.

This Is What You Wanted -albumi nauhoitettiin maineikkaalla Finnvoxin studiolla, jossa lähes kaikki suomalaiset eturivin artistit ovat äänittäneet levyjään. Levyn tuotti Antti Lehtinen, joka soittaa Scandinavian Music Groupissa.

"Livenä soitetussa levyssä on rosoisuutta. Kun soittaa ja laulaa samaan aikaan, lauluun tulee enemmän tehoa", pohtii Esa Pottonen.

Wedding Crashersin debyyttialbumin äänimaailma nojaa The Beatlesin debyyttiin, Please Please Me.

"Rokki ei ole ikinä mennyt täysin oikein", toteaa Oskari Halsti.

"Jos joku pelkää rosoisuutta, se johtuu siitä, että nykyisin monen standardi on sataprosenttinen täydellisyys. Ei Lauri Tähkäkään laula täydellisesti, mutta silti se myy ehkä eniten Suomessa", komppaa Pottonen.

Vaikka Halsti ja Pottonen viimeistelevät toistensa lauseita, yhtyeellä on ollut omat luomistuskansa. Veljesten kanssa soittaminen oli Halstista vaikeaa, varsinkin alkuaikoina. He kun ymmärsivät toisiaan pienimmästäkin eleestä.

"Emme ole Oskarin kanssa koskaan hakanneet toisiamme, toisin kun veljeni Petrin kanssa. Jos löisin Oskaria, se tarkoittaisi jotain tosi synkkää, mutta Petri löisi minua vain takaisin", Esa virnuilee.

Halstin mukaan bändin luottamus ei voi koskaan olla täydellinen. Se kuitenkin parantaa musiikkia ja opettaa tuntemaan muut.

"Tämä on elämänkoulu. Metropoliassa voi tulla ryhmätyötä vastaan, mutta kukaan ei voi oikeasti opettaa, millaista on tehdä tosissaan yhteistyötä", sanoo Pottonen.

"Olen seurannut pitkän linjan bändejä ja sitä, miten ne osaavat bändissä toimimisen. He eivät ota sitä raskaasti, mutta tekevät sen hyvin. En tiedä onko se setäytymistä, vai sitä että he ovat oppineet tekemään yhteistyötä", miettii Halsti.

Wedding Crashers on kuluttanut viimeksi koulunpenkkiä Vaskivuoren lukiossa Vantaalla. Saman koulun kasvatteja ovat mm. Jesse, Pintandwefall, Axl Smith, Yona ja Kim Curly Band. Koulussa hengitetään pop- ja rockmusiikkia, tekemällä.

"Kun menin Vaskivuoreen, siellä aloitti opettajana ammattirockmuusikko Pekka Rautio. Se tiesi, millaista on kentällä. Rautio on opettanut meitä soittamaan kädestä pitäen", kiittelee Pottonen.

Opit menivät Oskarin, Esan ja Petrin kaaliin. Siitä todisteena treeniksen seinällä roikkuu Ääni ja Vimma –kisan voittotodistus vuodelta 2009. Samana vuonna yhtye voitti myös Alkupiste-kisan, jonka palkintona oli keikka Provinssirockissa. Vaikka voisi kuvitella muuta, yhtyeen jäsenillä on jalat maassa.

"Joudun ajattelemaan sitä, kuinka hienoa se on, että meidän keikoille tulee ihmisiä. Kaikki on tapahtunut niin loogisesti, että välillä on ärsyttävän vaikeaa löytää sellaista teinipoikamaista WAU-tunnetta", sanoo Esa Pottonen.

Molemmat osaavat kuitenkin heti kertoa, mistä tuon tunteen voi löytää. Täydeltä keikalta.

"SMG:n lämppärikeikat olivat kivoja, koska siellä oli paljon ihmisiä hyvässä, tiiviissä tunnelmassa. Sellaisia keikkoja haluan tehdä", sanoo Oskari Halsti.

This Is What You Wanted -albumin julkkarikeikka Korjaamolla 14.10.

http://www.weddingcrashersmusic.com

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi