10 syytä valita pyörä auton sijaan

Pyörä on edullinen, terveellinen ja seksikäs. Lisäksi sen selässä saa coolit rusketusrajat.

Kuva: zozzzzo / Fotolia

Cityn ja Foodoran yhteisessä juttusarjassa tarjoillaan erilaisia näkökulmia kaupunkipyöräilyyn ja kannustetaan hyppäämään pyörän selkään. Tällä kertaa kerromme, miksi kannattaa valita auton sijaan polkupyörä. 


Uskallamme esittää väitteen: pyörä on monin tavoin autoa parempi kulkuväline. Miksi, kysyt? Tässä 10 syytä miksi kannattaa valita pyörä auton sijaan:

1. Pyörä on ympäristöystävällinen

Duh. Pyörä ei saastuta, päästä pakokaasuja tai kuluta bensaa. Ainoat jäljet, minkä se jättää ympäristöön, ovat renkaanjäljet, kun peloton kuski kaartaa villisti kurvissa.

2. Pyörä on edullinen

Kalleimmat fillarit ovat todella arvokkaita, mutta ne eivät millään yllä autojen kanssa samaan hintaluokkaan. Jos haluat kulkea nopeasti vielä pyörääkin halvemmalla, suosittelemme skeittilautaa (tai kaikkein piheimmälle jalkoja).

3. Pyörällä voi temppuilla

Kokeilepa kääntää auto ympäri hyppyrissä turvallisesti.

4. Pyörälle on aina parkkipaikka

Fillarin voi pysäköidä lähes minne tahansa, eikä se maksa mitään. Lappuliisoista ei myöskään ole (ainakaan vielä) pyöräilijöille harmia.

5. Pyörä on terveellinen

Nykyaikainen ihminen liikkuu liian vähän. Jos hän kulkisi kaikki (tai no, ainakin melkein kaikki) matkat pyöräillen, voisi hän takuulla paremmin. Pyörällä voi muuten jahdata myös Pokémoneja.

6. Pyörä on nopea

Vaikka pyörätielläkin on joskus tunkua, ovat liikenneruuhkat yleensä lähinnä autoilijoiden ongelma. Fillarilla sujahtaa helposti kapeastakin välistä - kunhan muistaa olla varovainen liikenteessä. Matka hidastuu, jos matkalla pitää pysähtyä ensiavussa.

7. Pyöräilyyn ei tarvita ajokorttia

Ei kalliita ajotunteja tai vaikeaa teoriakoetta, ei hikistä autokoulunopettajaa tai epäonnistunutta valokuvaa ajokortissa. Vain pyörä, tie ja sinä.

8. Pyörän selässä ruskettuu

Mikä voisi olla coolimpaa kuin kypärän remmien tai ajohanskojen aiheuttamat rusketusraidat? Ne ovat kuin pyöräilijäyhteisön tiimitatuointeja.

9. Pyöräily yhdistää

Pyöräily on kansainvälistä ja ylisukupolvista: kun jokin on “kuin pyörällä ajo”, on se suorastaan ihmisen sieluun kirjoitettu.

10. Pyörä on seksikäs

Ajatellaanpa vaikka Tour de Francea ja lukuisia ohi vilahtavia pakaroita. Tai viehättävää tyyppiä kauniin pyörän selässä olkihatussa matkalla festareille. Kuumaa.


Foodora on laadukkaan ravintolaruuan kotiinkuljetuspalvelu. Startupin pyörälähetit toimittavat hyvää ruokaa hetkessä - kotiin, työpaikalle tai minne vaan! Palvelussa on mukana yli 190 ravintolaa Helsingissä, Turussa ja Tampereella.
Tutustu foodoraan osoitteessa foodora.fi ja lataa mobiilisovellus iOS-käyttöjärjestelmälle tai Androidille.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi