6 x sympaattinen kahvila Helsingissä

Tunnelma on valttia. Listasimme kuusi ihanaa kahvilaa, joissa istuskellessa aika pysähtyy.

Cafe Amore on perustettu vanhaan siniseen puutaloon, jonka isoja ikkunoita koristaa värikäs kasvillisuus.
Cafe Amore on perustettu vanhaan siniseen puutaloon, jonka isoja ikkunoita koristaa värikäs kasvillisuus. Kuva: Jessica Sorola

Cafe Amore, Oulunkylä

Tässä maalaistyylisessä kahvilassa tuoksuu kakut aamusarasta iltapäivään. Kahvilaan astuessa voi heti aistia sen vanhoillisen tyylin, joka pukee puutaloon perustettua kahvilaa oikein hyvin. Koska rakennus on vanha, haluttiin sen sisustuskin pitää teeman mukaisena. Kahvilassa soi Sinatra ja muut saman aikakauden tähdet. Oikealle avautuu kahvilan sali, jota koristaa kolme isoa ikkunaa pienine sivuikkunoineen päästäen päivänvalon sisään. Tiskillä loistaa kakkuvitriini, jonka tarjonnasta löytyy muun muassa käsintehtyjä kakkuja ja suolaisia piirakoita ja leipiä. Nimenmukaisesti kahvilassa on romanttinen tunnelma ja se sopii mainiosti treffipaikaksi niille, ketkä haluavat pois keskustan hälinästä.

Cafe Amore, Oulunkyläntie 7.

Taideterassin sisätiloissa vallitsee viktoriaaninen tyyli.
Taideterassin sisätiloissa vallitsee viktoriaaninen tyyli. Kuva: Jessica Sorola

Art Cafe Taideterassi, Töölö

Tämä paikka on ehdottomasti koettava ainakin kerran kesässä. Näköalakahvilan terassilta aukeaa näkymä Töölönlahdelle, jonka maiseman luulisi olevan muualta kuin keskeltä kaupunkia. Tämän näyn edustalla viimeinenkin hektisyydentunne katoaa. Taideterassin sisustus on mieletön. Sen miljöössä on muun muassa tauluja, antiikkisia huonekaluja ja taiteellisia veistoksia. Tiskin oikealla puolella koreilee näyttävästi kuvioitu takka, joka on kotimaista työtä 1800-luvulta. Paikka on lapsiystävällinen ja sieltä löytyy viktoriaaniseen tyyliin rakennettu leikkimökki ilahduttamaan pienokaisia. Ruuan ja juoman voi nauttia joko sisätiloissa tai terassilla jonka sadesuojana ovat aurinkovarjot. Valikoimasta löytyy voileipiä, piirakkaa, eri kahveja ja makeaa.

Art Cafe Taideterassi, Linnunlauluntie 11.

Lämmin, vaalea värimaailma on Andanten tunnelman luoja.
Lämmin, vaalea värimaailma on Andanten tunnelman luoja. Kuva: Jessica Sorola

Andante Coffee Shop, Punavuori

Tämä kotoisa kahvila oli alunperin kukkakauppa, jonka kylkeen avattiin myös kahvila. Kukkien siirtyessä kokonaan pois kahvilaan vapautui tilaa Vintage Pop Up -myymälälle, joka toimii kahvilassa aina kesäisin. Sisustus kahvilassa on hyvin miellyttävä ja pehmeä silmälle. Siellä vallitsee vaaleat sävyt ja tiiliseinä. Suuri mustavalkoinen maailmankartta ja vanha jalallinen putkitelevisio tuovat paikkaan vanhaa leppoisaa vivahdetta. Menussa on kaikki kahvilamaailman klassikot: pullaa, leipää ja keksejä. Paikan vetonaulana sisutuksen lisäksi toimivat sen vaihtuvat kahvipavut, joita tulee eri puolilta Euroopan huippupaahtimoista. Mahtava paikka esimerkiksi työntekoon.

Andante Coffee Shop, Fredrikinkatu 20.

Piano odottaa kärsivällisesti soittajaansa Taikalampun nurkassa.
Piano odottaa kärsivällisesti soittajaansa Taikalampun nurkassa. Kuva: Jessica Sorola

Kahvila Taikalamppu, Kallio

Tämä persoonallinen kahvila kätkee sisälleen vaikka mitä. Sisään astuessa herää kysymys astuiko lainkaan kahvilaan vai jonkinlaiseen taidepainoitteeseen kerhotilaan. Läpileikkaavan värikkäässä kahvilassa istuu pehmoleluja kahvittelemassa, kun taas toista nurkkausta koristaa vanha piano. Katossa roikkuu viirejä ja kankaita sekä vihreäksi maalatuille seinille on ripustettu kauttaaltaan erilaisia kuvituksia. Taikalamppu on paikka, johon on helppo mennä, mutta vaikea poistua. Se on rauhallinen ja kodikas. Nappaa tiskiltä kahvi ja pulla ja sukella Taikalampun ihmeelliseen maailmaan!

Kahvila Taikalamppu, Agricolankuja 1.

Ihana Kahvila on lapsiystävällinen paikka. Sen pihalta löytyy myös hiekkalaatikot.
Ihana Kahvila on lapsiystävällinen paikka. Sen pihalta löytyy myös hiekkalaatikot. Kuva: Ihana Kahvila / Facebook

Ihana Kahvila, Kalasatama

Merikonttiin rakennettu kahvila ja sen ympäristö on pulloillaan urbaania henkeä. Sieltä löytyy muun muassa koripallokenttä, 800 metriä pitkä graffittiaita, ympäristötaidetta, DJ:t ja skederampit. Kahvila avattiin vuonna 2011 ja se aikoo pyörittää toimintaansa aina kesäisin siihen asti, että alueen rakennustyöt alkavat arvioidun aikataulun mukaan vuonna 2035. Paikka on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-19 ja vain elokuun loppuun. Joten jos Ihana Kahvila on vielä kokematta, niin nappaa koripallo tai skeittilauta kainaloon ja matkaa kohti erikoista kahvilakokemusta. Kahvila on erittäin lapsi- ja eläinystävällinen, joten paikalle voi saapua koko perheen voimin.

Ihana Kahvila, Nihtikuja Sompasaari.

Regattan terassi on yhtä tiiviisti täytetty kuin sen sisätilakin.
Regattan terassi on yhtä tiiviisti täytetty kuin sen sisätilakin. Kuva: Jessica Sorola

Cafe Regatta, Töölö

Ja niin listamme päättyy ikisuosikki Regattaan. Pieni punainen mökki on sisustettu hauskasti vanhoilla tavaroilla, leluilla ja huonekaluilla. Tavaroiden määrää on mahdotonta edes laskea! Kahvilan edustalla on iso terassi, jolla esiintyy erilaista kasvillisuutta pöytien lomassa. Yläpuolelta roikkuu vanhoja teepannuja ja kärrynpyöriä. Regatta onkin lande keskellä stadia. Paikka on lapsi- että eläinystävällinen ja se on auki vuoden ympäri. Kesällä voi lokoilla nuotion äärellä paistamassa makkaraa ja talvisin kuumaa juomaa viltin alla.

Cafe Regatta, Merikannontie 8.

Kerro kyselyssä oma kahvilasuosikkisi
 
powered by Typeform

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi