7 x Aamiainen Kalliossa

Kallio on täynnä ihania aamiaispaikkoja.

Flät 14:n aamiaistarjonta koostuu erillisistä annoksista, joita voi yhdistellä mielensä mukaan.
Flät 14:n aamiaistarjonta koostuu erillisistä annoksista, joita voi yhdistellä mielensä mukaan. Kuva: Flät 14

Astetta paremmasta aamiaisesta on lupa nauttia myös arkisin. Yhä useampi kahvila tarjoilee aamiaisannoksiaan muulloinkin kuin viikonloppuisin, eikä aamiaista saadakseen tarvitse herätä kukonlaulun aikaan.

Listasimme seitsemän tärppiä Kallion monipuoliseen aamiaistarjontaan.

Flät no 14

Flät no 14:n aamiaismenulla on tarjolla monenlaisia komponentteja, joista voi koota oman maun mukaisen 3, 5 tai 7 annoksen setin (12–25 €). Täällä aamiaista on tarjolla muillekin kuin aamuvirkuille, sillä aamiaismenu on saatavilla aina neljään asti.

Lue lisää: Aamiaista voi syödä muulloinkin kuin aamulla – Flät no 14 tarjoaa rentoa kahvilatunnelmaa Karhupuistossa

Cafelito

Pieni ja sympaattinen espanjalainen kahvila Cafelito tarjoilee aamiaissettiään Harjutorin laidalla all day breakfast -tyyliin koko aukioloaikansa ajan. Noin 13 eurolla saa eteensä espanjalaisittain täytettyjä leipiä, jugurttia, mehua sekä kahvia ja teetä.

Meli Cafe

Helsinginkadun Meli Cafessa aamiaistarpeet ovat taatusti tuoreita, sillä kaikki leivotaan päivittäin itse paikan päällä. Hintatasokin on laatuun nähden kohtuullinen.

Tarjolla on muun muassa käsintehtyjä croissanteja, täytettyjä leipiä, patonkeja ja pullia, mutta myös ruokaisia munakkaita, salaatteja, jugurtteja sekä smoothieita. Kaikki annokset tehdään tuoreina tilauksesta, ja aamiaisannoksia on saatavilla koko päivän ajan.

Lue lisää: Kallion uusin leipomo-kahvila panostaa tuoreuteen – Meli Cafe & Bakeryssä leivotaan joka yö

Way Bakery and Wine Bar

Karhupuiston laidalla palveleva Way on yhdistetty viinibaari ja leipomoravintola, jonka ykköstuote on vastaleivottu hapanjuurileipä. Lounasannosten ja viinibaarimenun tavoin myös aamiaisannokset rakentuvat herkullisen hapanleivän ympärille. Leipäannosten hinnat liikkuvat kuuden ja yhdeksän euron välimaastossa, jugurttiannos granolalla ja hunajalla irtoaa viidellä eurolla.

Gastro Cafe Kallio

Gastro Cafe Kalliossa aamiaislistalta löytyy arkisin vaihtelevasti esimerkiksi erilaisia lämpimiä leipiä (n. 10 €), luomuohrapuuroa, jogurttia ja räiskäleitä.

Viikonloppuisin aamiaislista on laajempi, ja sen antimet ovat tarjolla koko päivän. Legendaarisen Eggs Benedictin (15,50) lisäksi viikonloppuisin tarjolla on muun muassa sillivoileipiä ja verimakkaraa sekä asiaankuuluvia aamiaisdrinkkejä.

Tanner

Tilava Tanner on muuntautumiskykyinen ravintola, joka toimii niin lounaspaikkana, iltaravintolana kuin musaklubinakin. Aamuisin Tanner on kuitenkin aamiaisdiggarin paratiisi, jonka aamiaismenulla valinnanvaraa riittää avokadoleivistä (7 €) erilaisiin tuorepuuroihin (7 €) ja smoothiebowleihin (n. 10 €). Saatavilla on myös kaksi eri kokoista valmista aamiaissettiä (10/16 €)

Lue lisää: Tanner on yhdistelmä ravintolaa, levykauppaa ja hifi-musiikkibaaria

Early Bird

Early Bird on varsinainen aamiaiskeidas Kallion Kolmannella Linjalla. Koko päivän tarjolla olevan aamiaisen voi rakentaa joko erillisistä annoksista tai valita kolmesta valmiista setistä (11–15 €) mieleisensä. Vihersmoothien, vegaanisen “munakokkelin” ja raakakakkujen lisäksi tarjolla on perinteisempiäkin aamiaisklassikoita, kuten papuja tomaattikastikkeessa sekä grillattuja juustoleipiä. 

1 kommentti

SweetCandy

31.10.2019 22:40

Super!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi