85 vuotta täyttävä klassikkoravintola laajentaa - Café Savoy aukeaa katutasoon: "Eräänlainen pyhiinvaelluspaikka"

Kunnioitettavaan 85 vuoden ikään ehtinyt Savoy remontoi vanhaa ja avaa jotain aivan uutta.

Tammikuussa 2023 toteutettavan 7. kerroksen uudistuksen tavoitteena on luoda Helsingin laadukkain private dining -kokemus.
Tammikuussa 2023 toteutettavan 7. kerroksen uudistuksen tavoitteena on luoda Helsingin laadukkain private dining -kokemus. Kuva: Anton Sucksdorff

Vastikään saimme lukea yhden Eteläesplanadilla sijaitsevan klassikon, ravintola Kappelin, mittavasta uudistuksesta. Nyt on toisen helsinkiläisklassikon, 85 vuotta tänään täyttävän Savoyn vuoro.

Ravintolan juhlavuosi tulee olemaan täynnä tapahtumia aina mittavasta remontista uuteen ravintolaan ja juhlakirjan julkaisuun.

”Päätimme juhlia tekemällä koko vuoden työtä seuraavien 85 vuoden eteen”, Chef Patron Helena Puolakka nauraa.

Helsingin laadukkainen private dining -kokemus

Ravintolan Savoyn 8. kerros kävi läpi juuri ennen koronan alkua mittavan remontin, jossa ravintolasali palautettiin mahdollisimman lähelle vuoden 1937 ilmettä. Tammikuussa 2023 on Savoyn 7. kerroksen vuoro.

Koko kerros tullaan uudistamaan kunnioittaen Aino ja Alvar Aallon suunnittelufilosofiaa, ja remontin tavoitteena on luoda Helsingin laadukkain private dining -kokemus.

Savoyn Chef Patron Helena Puolakka ja 7. kerroksen uudistuksesta vastaava Ilse Crawford.
Savoyn Chef Patron Helena Puolakka ja 7. kerroksen uudistuksesta vastaava Ilse Crawford.

Ennen 7. kerroksen remonttia ehtii tapahtua toinenkin merkittävä uudistus, kun Eteläesplanadin ja Kasarmikadun kulmaan avautuu loka-marraskuussa rento eteläranskalainen ravintola Café Savoy.

”Savoyn perustajaa, Maire Gullichsenia ja itseäni yhdistää suuri rakkaus Etelä-Ranskaa, sen elämäntyyliä ja keittiötä kohtaan. Siinä missä 8. kerros yhdistää suomalaiseen keittiöön Pariisia ja Pietaria, alakerran ytimessä on etelän aurinko ja ilo”, kertoo Puolakka, joka tulee vastaamaan myös katutason ravintolasta.

Ravintola tulee olemaan avoinna sekä lounaalla että illallisella.

Savoyn vorschmack-pelmeni borch-liemessä.
Savoyn vorschmack-pelmeni borch-liemessä. Kuva: Anton Sucksdorff

”Café Savoy tulee tarjoamaan juuri sitä ruokaa, jota olen koko ikäni tehnyt ja jota rakastan. Ja luonnollisesti erinomaisilla viineillä on iso rooli”, sanoo Puolakka.

Savoysta "eräänlainen pyhiinvaelluspaikka"

Juhlavuoden aikana syntyy myös näyttävä, 350-sivuinen englanninkielinen kirja ”The seasons at Savoy”. Kirja rakentuu Helena Puolakan keittiöfilosofian, kuukausittain vaihtuvien Grand Menujen ja ravintolalle tärkeiden raaka-aineiden ja niiden tuottajien ympärille. Myös Savoyn työntekijöiden ja asiakkaiden kokemukset sekä ravintolan historia ja desing tulee näyttelemään kirjassa tärkeää roolia.

Kirjasta tehdään rajattu, numeroitu painos. Sen kirjoittavat Savoyn yhtenä omistajanakin tunnettu Saku Tuominen ja Sara Karlsson

Savoyn 7. kerros uudistetaan Aino ja Alvar Aallon suunnittelufilosofiaa kunnioittaen.
Savoyn 7. kerros uudistetaan Aino ja Alvar Aallon suunnittelufilosofiaa kunnioittaen. Kuva: Anton Sucksdorff

”Teemme määrätietoisesti työtä sen eteen, että Savoy on koko maailman mittakaavassa tunnettu ravintola, eräänlainen pyhiinvaelluspaikka. Tällä kirjalla on tärkeä rooli tässä prosessissa. Kirjan tarkoituksena on tehdä näkyväksi paitsi ravintolan upea historia myös tämän päivän kunnianhimo”, Tuominen kertoo.

 

1 kommentti

PaulaFox

17.6.2022 15:50

Hei) Nimeni on Paula ja olen 23-vuotias) Olen aloitteleva seksimalli 18+) Arvostele kuviani osoitteessa - https://ja.cat/id397034

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi