9 x uudet ravintolat: Helsinki, kevät 2016

City kertoo, mistä kaupungin uusissa ruokapaikoissa on kysymys.

Nälättääkö? Kaupunkiin on avattu viime viikkoina koko joukko uusia ravintoloita nälkäisten testattavaksi. Näissä rafloissa viihtyy takuulla ja saa vatsan täyteen varmasti. Bon appetit!

Kuva: DragonImages / Fotolia

Ox

Pieni Roobertinkatu 11

Kun legendaarinen Beefy Queen Jambo ilmoitti sulkevansa ovensa, oltiin Pikku roballa hetken verran hukassa. Maaliskuussa sen tilalle avattiin uusi härkä: ruokaravintola Ox. Intiimin ruokaravintolan erikoisuutena on loppumaton menu: asiakas päättää, milloin napa on täynnä.

Finnjävel

Eteläranta 16

Ravintoloitsijoiden mukaan Finnjävel ei ole ravintola, vaan kulttuuriprojekti. Suomalaista perinneruokaa fine dining -hengessä Helsinkin toisiksi vanhimmassa kivitalossa, jonka jokainen huonekalu ja astia on suunniteltu ja valmistettu räätälöidysti ravintolaa ja jopa annoksia varten. Jävla fint!

Bystro

Eteläranta 16

Henri Alén ja Tommi Tuominen räjäyttivät pankin Finnjävelillä, mutta sitä ennen he panivat pystyyn slaavilaisen blinilän, joka tarjoilee Suomessa harvoin saatavilla olevia ruokaelämyksiä. Bystro on hämyisä, venäläisestetiikkaa tihkuva ravintola, jossa myydään rehellistä ruokaa kohtuuhintaan ja vodkaa gramma kerrallaan.

Soma

Fredrikinkatu 27

Burrito, joka on kuitenkin sushi, mutta silti burrito, ja samalla sushi? Sanfransiscolaisen buumin Suomeen keksi tuoda helsinkiläinen kaveriporukka. Sushiburrito on raikas, terveellinen rulla joka yhdistää meksikolaisen burriton japanilaiseen sushiperinteeseen. Soma ottaa huomioon niin kasvissyöjät, keliaakikot kuin laktoosi-intolerantikotkin.

Natura

Iso Roobertinkatu 11

Natura on espanjalaishenkinen tapasravintola, muttei sinne päinkään. Naturassa tarjoillaan pieniä annoksia ryppäissä niin, että seurustelulle jää sijaa. Kaiken takana on täällä hauskuus: annoksista löytyy paitsi makua, myös kekseliäisyyttä ja huumoria. Siitä esimerkkinä muun muassa suussa villisti poksuva, sitruunainen vodkapallo.

Frans & Amélie

Kluuvikatu 8

Kaikki Fransmanni-ravintolat uudistuvat tämän ja ensi vuoden aikana rennoiksi ranskalaisbistroiksi. Helsingin Kluuvikadulla majaa pitää Frans & Amélie, Tampereen Koskikeskuksen ravintola on Frans & Marie ja Turussa Fransin kaverina on Emilie. Frans ja naiset panostavat juustoihin, viineihin ja suklaaseen - kuten ranskalaishengessä kuuluukin.

Oficina

Mannerheimintie 5 (Kaivopiha)

Isä Miguel pyyhkii syntisten erheet herkullisilla cocktaileilla ja monipuolisella lattariruoalla S-ryhmän kellariravintolassa Kaivopihalla. Lattariromantiikkaa löytyy paitsi lautaselta ja lasista, myös ravintolan seiniltä ja katosta. Ay caramba!

Vinkkeli

Pieni Roobertinkatu 2

Pikku Roba on pian kaupungin vilkkain ravintolakatu. Viimeisin lisäys kavalkadiin on Savoyn poikien Vinkkeli, rehti ja mutkaton viini- ja ruokaravintola, jonka ruokalista ammentaa inspiraationsa maailman klassikoista. Vinkkelissä tarjoillaan arkisin myös kolmen ruokalajin lounas.

Street Gourmet

Vanha Kauppahalli

Kauppahallin uutuus Street Gourmet on kalarafla katuruokatwistillä. Kadun toisella puolella sijaitsevan Goodwin Steakhousen omistajien halliravintolan erikoisuus on aito, perinteinen fish & chips -annos Englannista. 

Bubbling under: 

  • Töölöläinen kasviskeittoravintola Soup avaa perjantaina 15. huhtikuuta toimipisteen myös Kallioon, ja jakaa 99 ilmaista keittoa avajaispäivänä
  • The Cock saa sisarravintolan Katajanokalle, kun Holiday avaa ovensa kesäkauteen mennessä - luvassa lomatunnelmia ja kesämeininkiä
  • Torikortteleihin avattava uusi ravintola on vielä suurilta osin salaisuus, mutta odotus palkittaneen, kun ovet vihdoin avataan kesäkuussa

1 kommentti

Wubi

11.4.2016 13:29

Oulusta sushiburritoja on saanut jo pitkään ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi