Kauppatorille kesällä avattavasta ravintolasta tihkuu lisää tietoa

Fishmarketin entisiin tiloihin kesäkuussa aukeavan paikan ravintolapäälliköksi ryhtyy Groteskista tuttu Paul Hickman.

Kari Aihinen ja Paul Hickman.
Kari Aihinen ja Paul Hickman. Kuva: Juuso Syrjä

Helsingin Kauppatorin laidalle Fishmarketin entisiin tiloihin kesäkuussa avautuva uusi ravintola saa arvostetun ravintolapäällikön, kun Paul Hickman siirtyy Groteskista Kari Aihisen ravintoloitsijapartneriksi. Aihinen ja Hickman julkistavat yhteishankkeensa konseptin myöhemmin keväällä. Toistaiseksi ravintolasta tiedetään vain ravintoloitsijan ja päällikön nimet sekä se, ettei siitä tule kala- tai fine dining -ravintolaa. 

Paul Hickman on toiminut paitsi Groteskin ravintolatoimenjohtajana ja Michelin-tähditetyn Demon ravintolapäällikkönä, myös valmennusyhtiössä ravintola-alan ammattilaisten valmentajana. Alan arvostetussa Pro-gaalassa vuoden 2016 ravintolapäällikkö-hovimestari-sommelier -palkinnolla tammikuussa palkittu Hickman pääsee uudessa ravintolassa toteuttamaan pitkäaikaisen unelmansa.

”Palvelun osuus ravintolaelämyksessä kasvaa jatkuvasti ja hyvä tunnelma voi nykyisin olla jopa ruokaa tärkeämpi nimittäjä. Kari Aihisen kaltaisen kilpailuhenkisen mestarin huolehtiessa uuden ravintolamme keittiöstä, syntyy meille varmasti kisaa siitä, kumman tontti saa enemmän kiitosta”, kertoo Hickman tiedotteessa.

”Uskomme, että se oikea on löytynyt ja sen myötä voimme tuoda Helsinkiin jotain sellaista, mitä täältä vielä puuttuu”, hän kertoo ravintolan ideasta.

Keittiöpäällikkö Kari Aihinen on vastannut Savoyn keittiöstä jo yli kymmenen vuoden ajan ja jatkaa vaativassa toimessaan uuden hankkeen ohella edelleen.

”Ottaen Savoyn statuksen huomioon, ei sitä voi koskaan tehdä puolivaloilla. Keittiöömme on kuitenkin kasvanut niin hyvä tiimi, että voin nyt omalta osaltani antaa sinne hieman enemmän vastuuta ja vastaavasti päästä siitä liikenevällä ajalla toteuttamaan itseäni Torikortteleiden Apteekinkulmaan hieman toisenlaisesta näkökulmasta. Myös kirjaimellisesti, sillä laskeudumme Savoyn kattoterassilta nyt kellaritasoon, kaikkien katseille avoimeen keittiöön. Ilman Hickmanin kaltaista partneria ei tällainen kahdessa kerroksessa toiminta olisi kuitenkaan mahdollista”, hän kertoo.

Uusi ravintola perustetaan yhteistyössä Royal Ravintoloiden kanssa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi