Ääni keittiöstä: Tero Nummelin – Ravintola Ilves

Tero Nummelinin mielestä ravintolassa syödyn ruuan pitäisi hieman haastaa asiakasta.

Tero Nummelin pitää ravintoloista, jotka tarjoavat jotain uutta.
Tero Nummelin pitää ravintoloista, jotka tarjoavat jotain uutta. Kuva: Tero Ahonen / Ravintola Ilves

Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.

Ravintola Ilveksen keittiömestari Tero Nummelin päätyi alalle sattuman kautta. Australiassa matkustaessa piti keksiä keino kartuttaa matkakassaa. Useat hänen ystävistään tienasivat työskentelemällä ravintoloissa, ja sitä kautta hänkin päätyi keittiöhommiin.

"Siellä ollessani huomasin, että tästä voisi saada itselleen uran. Kun palasin takaisin Suomeen, hain Perhoon opiskelemaan, ja siitä lähtien olenkin tehnyt ravintolahommia."

Paras ruokamuisto on peräisin New Yorkin reissulta, Wylie Dufresnen WD-50 -ravintolasta.

"Heidän ruokansa oli mielestäni kiinnostavaa, ja oli kiva jutella heidän ruokafilosofiastaan sekä valmistustekniikoistaan."

"Ruokailun jälkeen siirryimme Culture Fix -nimiseen baariin/taidegalleriaan, missä vietimme loppuyön aamuun asti paikallisten keittäjien ja baari-ihmisten kanssa. Valitettavasti kummatkin paikat ovat nykyisin lopettaneet."

Mikä on suosikkiraaka-aineesi?

Suola, toimii melkein kaikkeen. Mutta jos miettii jotain, mistä voi valmistaa ruokaa, niin kala. Se on tuotteena niin monimuotoinen.

Mitä valmistaisit siitä?

Jos valitaan sesonkiin toimiva kala, niin tekisin ehkä norssia. Kevyesti grillaisin kalan ja lisukkeeksi tekisin tuorekurkkusalaatin ja sitrus-vinaigretten.

Kuvaile ruokafilosofiaasi?

Uskon vahvasti ranskalaiseen keittotaitoon, mutta toisaalta tykkään lisätä siihen hieman twistiä maailmalta. Mielestäni ravintolassa syödyn ruuan pitäisi hieman haastaa asiakasta.

Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?

Tarjoamme hyvää ruokaa kohtuulliseen hintaan.

Mitkä ovat ravintolanne vahvuusalueet?

Maistuvaa ruokaa, rennolla asenteella ja hyvällä palvelulla.

Millaisista ravintoloista itse pidät?

Paikat, jotka haastavat minua. Tarjoavat jotain uutta joko teknisesti tai makuyhdistelmissä.

Mitkä ominaisuudet tekevät ravintolasta hyvän? (yleisellä tasolla)

Omanlaisensa ruoka, hyvä palvelu ja mielenkiintoinen juomavalikoima.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi