City listasi parhaat ravintolavinkit joulukaudelle 2022

Taas on se aika vuodesta, nimittäin vuoden kuumin ravintolasesonki on täällä. Cityn Joululistaus 2022 listaa joulupöydät, pikkujoulut ja herkullisimmat jouluaiheiset tapahtumat.

  Listaus toteutettu yhteistyössä ravintoloiden kanssa.

Joulukausi on rauhoittumisen ja nautiskelun kulta-aikaa. Nyt on aika koota perhe ja ystävät yhteen ja viettää laatuaikaa yhdessä, kiireisen vuoden päätteeksi. Ravintolat ympäri kaupunkia ovat kattaneet pöydän mitä herkullisimmilla menuilla joulukauden sesonkia ajatellen.

Listasimme Helsingistä ja Turusta joulun maukkaimmat tapahtumat yhteen paikkaan. Mukana on niin perinteistä kuin hieman modernimpaa joulumenua, on joulupöytää sekä muita juhlasesongin raikkaita annoksia.

 

Helsinki

Fat Lizard Herttoniemi

Fat Lizard Herttoniemen Fat XMAS Buffet on sillitön, rosolliton ja laatikoista vapaa ”joululounas”, joka nojaa vahvasti ravintolan äärimmäisen suosittuihin brunsseihin. Joulukuussa pöydät notkuvat runsasta, käsintehtyä ja monipuolista herkkua jokaiseen makuun ja ruokavalioon. 

Alkuruokina on muun muassa siianmätimoussea, vihersimpukoita, lämminsavustettua merilohta, katkarapuja sekä laaja valikoima salaatteja ja leikkeleitä. Pääruokapöydästä saa nauttia niin kotimaisia makkaroita, grillattua vasikkaa kuin paahdettua merilohta ja paljon muita herkkuja. Aterian kruunaa herkkuja notkuva jälkiruokapöytä. Kattaukset ovat tarjolla maanantaista perjantaihin 5.12.-23.12. välillä klo 10.30 ja 13.00. 

Lue lisää!

Kuva: Fat Lizard

 

Ravintola Wellamo 

Katajanokan ikoninen klassikkoravintola Wellamo tarjoilee joulun alla tunnelmallisia iltoja pikkujoulujen viettoon sekä itsenäisyyspäivän juhliin. Älä unohda Wellamon joululounasta!

Wellamossa nautitaan joululounaita 20.-23.12. välillä, jonka aikana virittäydytään kunnolla joulutunnelmaan. Joululounasta tarjoillaan kahdessa kattauksessa klo 11 ja klo 12.30. Lounasmenun hinta on 35€ ja se sisältää alku-, pää- ja jälkiruoan sekä Wellamon mallasleipää. Jos olet vielä vailla lahjaideaa lähimmäiselle, ravintolalahjakortti Wellamoon on mukava tapa ilahduttaa ystävää. 

Lue lisää! 

Kuva: Wellamo

 

Svenska Klubben

Perinteistä jouluntaikaa on nyt tarjolla Svenska Klubbenilla! Notkuva herkkupöytä on jälleen katettuna joulukuussa Svenska Klubbenilla. Ravintola kutsuu kaikki niin läheltä kuin kaukaa nautiskelemaan perinteisistä suomalaisista ja suomenruotsalaisista joulumauista.

Svenska Klubbenin joulupöydissä on tarjolla sekä suosittuja kalaherkkuja että klassisia joulupöydän antimia, muun muassa kanelipaahdettua kalkkunaa, piparjuurella ryyditettyä paahtopaistia ja lepällä savustettua lohta. Viimeistään herkkuja notkuvan jälkiruokapöydän jälkeen voi sanoa tulleensa kylläiseksi. Joulupöytä on katettuna 2.-17.12. välillä tiistaista lauantaihin lounaalla klo 12.00 sekä illalla klo 18.00.

Lue lisää! 

 

Momento Lounge Itis

Itäkeskuksen viihtyisässä Momento Loungessa nautitaan tunnelmallista iltaa pikkujoulumenuiden äärellä. Herkullinen kolmen ruokalajin menun hinta määräytyy valittavan pääruokavaihtoehdon mukaan. Alkuruoaksi nautitaan ilmakuivattua parmankinkkua, tuorejuustoa ja hunajamelonia. Pääruokavaihtoehdoissa on tarjolla pariloitua naudan ulko- tai sisäfilettä tai broilerin rintafilettä rosepippurikermakastikkeella ja grillatulla parsalla lisukkeineen. Menun kruunaa crème brûlée ja glögi. Tämä herkullinen pikkujoulumenu on saatavilla ainoastaan ennakkovarauksella. Momento Loungen lämminhenkinen tunnelma kutsuu nauttimaan pikkujoulukaudesta ystävien ja perheen seurassa. 

Lue lisää!  

 

AX Restaurant 

AX Restaurant on urbaani kohtaamispaikka, joka värikkäiden konttien tuomisista inspiroituneena yhdistelee rohkeasti mausteita ja makuja maailmalta niin klassisiin kuin moderneihinkin annoksiin. Kutkuttava joulutunnelma on taattu Jätkäsaaressa. Tänä jouluna AX:ssä glögi tarjoillaan jääkylmänä, possu maustetaan korealaisittain ja jälkiruoaksi kauhotaan kaikkea muuta kuin luumukiisseliä.

Tässä paikassa joululounas tarkoittaa kaikkea muuta kuin perinteisiä jouluruokia. Kolmen ruokalajin joululounas on tarjolla arkisin 11.30–14.00 joka päivä 12.–22.12. AX toivottaa lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan urbaanista tunnelmasta ja makujen sinfoniasta taiteen keskelle joulukuussa. 

Lue lisää! 

Kuva: AX Restaurant

 

Ravintola Lönkka

Lönkka Bull & Bottle on konstailematon pihviravintola, joka palvelee lounaalta iltamyöhään. Ravintola Lönkassa on tarjolla joulusta menoa 12.-23.12. aikana. Joulumenu sisältää alkuruokapöydän lisäksi grillattua naudan ulkofilettä, tummaa maustepippurikastiketta sekä hunajaisia uunijuureksia tai vaihtoehtoisesti paistettua siikaa, punajuuri-hollandaisekastiketta sekä vanilja-palsternakkapyreetä. Jälkiruoaksi nautitaan Lönkan mantelikakkua, omenahilloketta sekä kanelikermaa. Joulumenun hinta on 39 € / henkilö. 

Lue lisää! 

Kuva: Ravintola Lönkka

 

Kuusi Palaa

Kuusi Palaa on viihtyisä ja suosittu ravintola kaupungin parhaalla paikalla, joka tarjoaa suomalaisia makuja modernilla twistillä. Syöminen Marskin ravintolassa on sosiaalista, elämyksellistä ja täynnä yllätyksiä. Kuusi Palaa on valittu Suomen parhaimmaksi hotelliravintolaksi 2022 ja joulun alla ravintola tarjoilee tunnelmallista joululounasta, sekä jouluaaton ja joulupäivän buffetia.

Joululounas on saatavilla 13.-22.12. klo 11.30 alkaen. Pääruoka arjoillaan pöytiin ja alkuruokana on muun muassa Marskin graavilohta ja mätimoussea. Jälkiruokabuffetissa on tarjolla herkkuja kaikille herkkusuille. Joululounaan hinta on 58 € / henkilö. 

Lue lisää! 

 

Hampton Bay

Tunnelmallinen rantaravintola meren ääressä, Hampton Bay, tarjoilee joulun alla skandinaavista joulubuffetia. Joululounas on kaunis tapa kiittää kuluneesta vuodesta asiakkaita, ystäviä tai yhteistyökumppaneita. Joulukuusi, havuköynnökset, ulkotulet, näköala ja tuttu joulumusiikki tekevät Hampton Bayn joululounaasta elämyksen. Hampton Bay tarjoilee perinteistä joulubuffetia hintaan 55 €/henkilö. Joulubuffet-kattaukset ovat 7.12.- 22.12. (ke, to, pe) klo11-12.30 ja klo13-14.30.

Nauti maisemista ja jouluisesta tunnelmasta lähellä Helsingin keskustaa!

Lue lisää!

 

Quel Härdel

Quel Härdel Bar & Brasserie on ranskalaistyyppinen ravintola, joka tuo loppuvuoteen iloa ja asennetta sekä selkeän tasonnoston itäisen kantakaupungin ravintolatarjontaan pikkujouluviikonloppujen ajaksi. We Are Group ja Helsinki Distilling Company tekevät yhteissatsauksen loppuvuoteen, kun Quel Härdel Bar & Brasserie ottaa Story Hakaniemen illat haltuun neljänä loppuvuoden iltana, 9.-10.12. ja 16.-17.12. klo 17-02.

Nimi on vapaasti suomennettuna “mikä sekamelska” ja tuo kilokaupalla elämäniloa Hakaniemen legendaarisen Elannon Kulmaan. Ruokailijoille on tarjolla kuuden ruokalajin menu ja käsityöcocktaileista ja -viineistä koostuva juomapaketti. Baariin sopii mennä nautiskelemaan ilman varauksia. DJ vetoiset illat venyvät pitkälti yli puolen yön. Menu Quel Härdelin hinta on 59 euroa/henkilö ja cocktail- ja viinipaketit ovat hinnaltaan 45 euroa. Katso sivuilta tarkemmat tiedot menusta ja Quel Härdelistä!

Lue lisää! 

 

Kuva: We Are Group

 

Turku

Proud Mary

Ravintola Proud Mary on Englannista ja Saksasta vaikutteita saanut moderni pub-konsepti, jossa yhdistyy englantilaisen pubin tunnelma ja saksalaisen oluttuvan viehätys. Pikkujoulukausi on kuumimmillaan ja nyt on oiva aika varata porukalle tila pikkujouluja varten. 

Loppuvuoden ajan Proud Maryssa tarjoillaan pikkujouluhenkeen Proud Mary's Double Cheeseburger, Mary's Vegetarian Cheeseburger, Fish & Chips hintaan 13 € 23.11.-23.12. välisenä aikana. Varaa Proud Marysta tila pikkujouluporukalle! 

Lue lisää! 

Kuva: Proud Mary Turku

 

SKAAL

Turun SKAALista löytyy yhteensä yli 100 oluen valikoima. Laajan olutvalikoiman lisäksi SKAAL tarjoaa herkullisen menun olutsuosituksineen. Ruokaan on otettu vaikutteita skandinaavisesta keittiöstä ja ajoittain myös eri puolilta maailmaa, pitäen koko ajan mielessä että kaikki on tarkoitettu nautittavaksi oluen kanssa. SKAALin pikkujoulumenussa yhdistetään joulun klassisia makuja moderneina versioina, luottaen skandinaaviseen ruokaperinteeseen. Alkuruoat tarjoillaan joulun lämpimään tunnelmaan sopien jaettavina annoksina. Kaikki on suunniteltu toimimaan yhdessä mielenkiintoisen ja laajan olutvalikoiman kanssa - olutkuorileipää tai olutkaramellikastiketta et saa muualta kuin SKAALista. Lähde nauttiman ainutlaatuisia makuja SKAALiin! 

Lue lisää! 

Kuva: SKAAL Turku

 

2 kommenttia

lardfacelikeable

22.12.2022 03:35

Ravintola on ylellinen, ruoka näyttää myös houkuttelevalta ja kauniilta. word wipe

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi