Drinkkejä tikun nokassa: Alkoholijäädyke Påps & Skål rynnii kesämarkkinoille

Terasseilla imaillaan tänä kesänä jäädytettyjä cocktaileja.

Påps & Skålin kesän makuja ovat mansikka-mojito, gin tonic ja kermalikööri-kahvi-suklaa.
Påps & Skålin kesän makuja ovat mansikka-mojito, gin tonic ja kermalikööri-kahvi-suklaa. Kuva: Påps & Skål

Nauvolainen Påps & Skål tuo kauppoihin ja terasseille hedelmäjäädykkeen, jonka esikuva on meksikolaisessa paletassa.

Toisin kuin mehujäät, paleta sisältää pelkkää hedelmää ja marjoja eikä lainkaan lisättyä sokeria, vettä tai e-koodeja. Kun reseptiin lisätään loraus alkoholia, syntyy poptail.

Nauvossa käsityönä valmistetuista jäädykkeistä on kaikille sopivia alkoholittomia versiota, joiden lisäksi saatavilla on kolme alkoholipitoista poptailia: gin tonic, mansikka-mojito sekä yhteistyössä helsinkiläisen suklaavalmistajan Goodion kanssa kehitetty kermalikööri-kahvi-suklaa.

Nauvolaista käsityötä

Påps & Skålin poptaileja ja paletaksia valmistaa nauvolainen yrittäjäpariskunta Henri ja Riitta Talvitie. Toistaiseksi ne tehdään alusta loppuun käsityönä.

“Hedelmät kuoritaan ja laitetaan marjojen kanssa blenderiin. Sitrukset puristetaan mehukoneilla ja muut raaka-aineet lisätään sellaisenaan joukkoon. Sekoitettu massa kaadetaan muottiin ja laitetaan tikun kanssa paleta-koneeseen jäähtymään jäiseksi. Lopulta muotit kastetaan lämpöhauteeseen, jotta valmis tuote irtoaa helposti. Sitten pakataan tai syödään heti tuoreeltaan”, kertoo Henri Talvitie.

Poptaileja voi nauttia myös drinkkien lisukkeena.
Poptaileja voi nauttia myös drinkkien lisukkeena. Kuva: Påps & Skål

Poptaileja voi imeskellä sellaisinaan, tai niitä voi käyttää cocktailien lisukkeena jäiden tapaan, jolloin juoma pysyy kylmänä ilman jäiden laimentavaa vaikutusta. Påps & Skålin poptailin alkoholipitoisuus on 5,0%.

“Me uskomme, että tämän kesän Aperol Spritz on Påps & Skål”, Talvitie sanoo.

Paha pukki tekee Turussa alkoholijäätelöä

Turkulainen Bad Santa valmistaa puolestaan alkoholijäätelöä, joka tuotiin markkinoille reilu vuosi sitten, kun uusi alkoholilaki mahdollisti vienti- ja valmistusluvan. Viime vuonna Bad Santan jäätelöä maisteltiin Suomessa ja Virossa, nyt pahan pukin jätskiä viedään myös Saksaan.

Bad Santa Liquer Ice -jäätelön makuina ovat päärynä, hunaja-rommi, laku-salmiakki ja viski-kahvi. Jäätelön alkoholipitoisuus on 3,8–4,2 % mausta riippuen.

Jäätelön nimi kuvaa joulupukin vapaa-ajan alter egoa. Hyvä ja kiltti joulupukki tarvitsee myös omaa aikaa ja silloin hän rentoutuu nauttimalla Bad Santa Liquer Ice -jäätelöä.

Turkulainen Bad Santa Liquer Ice -alkoholijäätelö tuli markkinoille viime kesänä.
Turkulainen Bad Santa Liquer Ice -alkoholijäätelö tuli markkinoille viime kesänä. Kuva: Bad Santa

1 kommentti

kaljanesteenä

27.4.2019 12:54

En ymmärrä mikä tässä on kohderyhmä? Jäätelöt on lapsille, alkoholi aikuisille. Kenelle alkoholijäätelö? Lapset ei saa syödä, aikuiset eivät halua. Kenelle myydään?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi