Ei mitään tavallista pöperöä! Helsingin uudet ravintolat herättävät uteliaisuuden

Kevään aikana avautuneet ravintolat poikkeavat valtavirrasta monellakin tapaa.

Kuva: Luovuus kukkii kaaoksesta

Jos haluat lähteä kokemaan elämyksiä, jollaisia et taatusti ole ennen kokenut, kannattaa suunnata johonkin seuraavista mielenkiintoisista uutuusravintoloista. Nämä paikat eivät jätä kylmäksi!

LUE MYÖS LISTAUS ESPOON UUTUUSRAVINTOLOISTA: Espoon uutuusravintolat tarjoavat muutakin kuin hyvää ruokaa: "Ihmiset janoavat elämyksiä ja kokemuksia"

Nabi Korean BBQ

 • Mikä: Korealainen BBQ-ravintola
 • Missä: Eerikinkatu 14, Helsinki
 • Mitä: Autenttisia annoksia

Toukokuun alussa Helsinki sai uuden mielenkiintoisen tulokkaan, kun autenttisiin korealaisiin makuelämyksiin erikoistunut Nabi avasi ovensa Eerikinkadulle.

Kuva: Nabi Korean Kitchen

Tämän perhosen nimeä kantavan ravintolan ehdottomiin erikoisuuksiin kuuluu monelle suomalaisellekin tuttu liharuoka, bulgogi. Tämän annoksen liha saa marinoitua 24 tuntia ennen tarjoilua, joten maut ovat todellakin kohdillaan! Eikä kannata unohtaa myöskään kotitekoista kimchiä, joka maistuu erinomaiselta lähes kaiken kanssa.

Nabin ruokalista koostuu erilaisista seteistä, joiden joukosta jokainen löytää taatusti oman suosikkinsa, halusitpa sitten tutustua korealaisiin ruokiin kohtuuhintaan tai lähteä kunnon makumatkalle toinen toistaan herkullisempia ruokalajien syövereihin.
 

Luovuus kukkii kaaoksesta

 • Mikä: Intensiivinen ruokaravintola
 • Missä: Pieni Roobertinkatu 13, Helsinki
 • Mitä: Aitoja makuja ja kohtaamisia

Luovuus kukkii kaaoksesta on kahden ystävyksen, Samu Räsäsen ja Ricu Aaltosen perustama intiimi ruokaravintola, jossa keskitytään aitoihin nautintoihin - pilke silmäkulmassa, totta kai.

Sen lisäksi, että ravintolan valtavirrasta poikkeava nimi saattaa herättää ihmetystä, sitä tekee myös ravintolan omalaatuinen, kierrätystavaroista koostuva sisustus sekä maskotti-Mäyrä. Kun tähän lisätään päälle vielä herkullinen ruoka, ikimuistoinen illallinen on taattu!

Raa'at ja raakakypsytetyt kalat ovat tässä ravintolassa isossa roolissa.
Raa'at ja raakakypsytetyt kalat ovat tässä ravintolassa isossa roolissa. Kuva: Luovuus kukkii kaaoksesta

Ravintolan ruokalista elää päivittäin, ja tarjolla on aina vaihtuva kattaus liha- ja kala-annoksia sekä valikoima raakana tai raakakypsytettynä tarjoiltua kalaa ja mereneläviä. Yksittäisten annosten lisäksi illalliseksi voi valita neljän ruokalajin menukokonaisuuden.

Sesogin mukaiset ruoat nautitaan eurooppalaisten pientuottajien viinien, herkullisien cocktailien ja tämän hetken trendijuoman, saken, kera.
 

Roudaribaari Ihme

 • Mikä: Baari ja historiallinen museo
 • Missä: Kaisaniemenkatu 3, Helsinki
 • Mitä: Olutta ja pikkusyötävää

Toinen astetta erikoisemmalla nimellä varustettu paikka avasi ovensa huhtikuussa uutena olutkeskittymänäkin tunnettuun Kaisaniemeen. Roudaribaari Ihme on valo -ja äänentoistoalan ammattilaisten perustama baari, jossa pääosaa näyttelevät 16 oluthanan lisäksi tapahtuma-alan roudarien työkalut. Tarjolla myös lounasta ja lämmintä pubiruokaa.

Roudaribaarin idean isähahmona on suomalaisen valo- ja äänentoistoalan vuokrayritys Movinglight Oy:n perustaja Jyrki Peltonen, ja ravintolan osakkaisiin kuuluu useita suomalaisia roudareita, valo- ja äänisuunnittelijoita, tapahtuma-alan tuotantoyrityksiä sekä maahantuojia.

Kaisaniemenkadun uusi baari on nähtävyys jo itsessään!
Kaisaniemenkadun uusi baari on nähtävyys jo itsessään! Kuva: Roudaribaari Ihme

Roudaribaari Ihmeen sisustus koostuu lukemattomista ääni- ja valolaitteista, jotka tarjoavat vierailijoilleen katsauksen alan historiaan aina 1940-luvulle saakka. Esillä on muun muassa niin sanottu tärinäpenkki, josta kuurot pystyvät tuntemaan soitetun musiikin.

Tätä paikkaa ei voi selittää, se pitää kokea itse!
 

Sanchome

 • Mikä: Japanilainen ravintola
 • Missä: Kluuvikatu 2, Helsinki
 • Mitä: Omakase-elämyksiä ja japanilaisia ala carte -annoksia

Mielenkiintoisista uutuusravintoloista puhuttaessa ei voi jättää mainitsematta Tomi Björckin uutta Sanchome-ravintolaa, jonka kruunun jalokivi on vain harvoille ja valituille. Ravintolan sisällä sijaitsevaan Roku Omakaseen mahtuu vain kuusi asiakasta, ja ainutlaatuinen illallinen käsittää yli 20 kokin valitsemaa ruokalajia.

Sanchomen ruokalista koostuu niin ala carte -listan annoksista kuin maistelumenuista.
Sanchomen ruokalista koostuu niin ala carte -listan annoksista kuin maistelumenuista. Kuva: Laura Matilainen
 

LUE LISÄÄ SANCHOMESTA: Tomi Björck haluaa tuoda Japanin Helsinkiin - tällainen on huippuelämyksiin panostava Sanchome
 

Mala Tang

 • Mitä: Kiinalaista katuruokaa
 • Missä: Mikonkatu 8, Helsinki
 • Mitä: Hot Pot -annoksia

Suosittu kiinalainen katuruoka, hot pot, on nyt rantautunut Helsinkiin. Tässä ravintolassa pääset itse vaikuttamaan annoksesi makumaailmaan monellakin tapaa.

Hot Pottien makumaailmaan pääset itse vaikuttamaan.
Hot Pottien makumaailmaan pääset itse vaikuttamaan. Kuva: Mala Tang

Makumatka aloitetaan keräämällä laajasta valikoimasta kulhoon raaka-aineita, joita haluat hot pot -keitossasi nauttia. Tarjolla on niin kasviksia kuin erilaisia proteiineja, ja annoksen hinta määräytyy ainesosien painon mukaan. Kun raaka-aineet on kasattu ja liemi valittu, kokki valmistaa annoksen suoraan silmiesi edessä.

Hot pot -annosten lisäksi tarjolla on myös muita aasialaisia erikoisuuksia, kuten kiinalaisia pannukakkurullia. Eli toisin sanoen astetta erilaisempaa pikaruokaa!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi