Espoon uutuusravintolat tarjoavat muutakin kuin hyvää ruokaa: "Ihmiset janoavat elämyksiä ja kokemuksia"

Mutkaton bistro, Espoon aurinkoisin terassiravintola sekä ennennäkemätön ravintolakonsepti ovat Espoon ravintolakentän uusia tulokkaita.

Kuva: Spoon TaGi

Aurinkoisten säiden lisäksi Espoossa on voitu juhlistaa huhtikuussa useammankin uuden ravintolan avajaisia. Seuraavat ravintolat ovat sen verran mielenkiintoisia tulokkaita, että niiden tarjoaman maukkaan ruoan ja ainutlaatuisen tunnelman perässä kannattaa matkata kauempaakin.

Tutustu ja ihastu!

3 x uudet ravintolat Espoossa

Bistro Makoisa

  • Missä: Magneettikatu 3, Espoo
  • Mitä: Konstailematonta ruokaa ja mutkatonta palvelua
  • Milloin: Ovet auki 27.4. Ravintola palvelee ke-la klo 15-22.

Keittiömestari Markus ja ravintoloitsijat Annamari Holmborg ja Linda Mustakari valmiina palvelemaan nälkäisiä asiakkaita.
Keittiömestari Markus ja ravintoloitsijat Annamari Holmborg ja Linda Mustakari valmiina palvelemaan nälkäisiä asiakkaita. Kuva: Bistro Makoisa

Espoon Saunalahti tunnetaan ennen kaikkea viihtyisestä asuinalueestaan ja upeista ulkoilumaastoista, mutta pian alue tunnetaan myös erinomaisesta ruoasta. Keskiviikkona Saunalahteen avautuu nimittäin maukkaaseen ruokaan, kekseliäisiin coktaileihin ja mocktaileihin, laadukkaisiin viineihin ja mutkattomaan palveluun erikoistunut Bistro Makoisa.

Viihtyisä Bistro Makoisa haluaa tarjota alueen asukkaille tunnelmallisen ja kiireettömän paikan, jossa voi herkutella harkituista sesongin raaka-aineista valmistetulla ruoasta.⁠

Ravintolan ruokalistalta voikin löytää niin tällä hetkellä sesongissa olevaa parsaa kuin paistettua kuhaa ja korvasienimuhennostasta. Vai maistuisiko sittenkin hummeriravioli tai keväinen sitruunarisotto. (Myönnä pois, nämä annokset saivat sinunkin kiinnostuksen heräämään!)

“En rajaa tarjottavaa ruokaa mihinkään tiettyyn etniseen alkuperään, vaan poimin parhaat palat maailmalta eettisyyttä silmällä pitäen. Lista elää nopealla syklillä, mikä vain on maistuvinta”, Bistro Makoisan keittiömestari Markus kertoo ruokalistasta.

Varmista paikkasi ja varaa pöytä uutuusravintolaan jo nyt!

Ravintola Spoon TaGi

  • Missä: Turveradantie 17, Espoo
  • Mitä: Herkullista ruokaa suurella sydämellä
  • Milloin: Ma-to klo 11-22, pe-la klo 11-23 ja su klo 11-20.

Tapiolan golfkeskuksen uusi ravintola avasi ovensa 20.4.
Tapiolan golfkeskuksen uusi ravintola avasi ovensa 20.4. Kuva: Spoon TaGi

Spoon ravintoloiden kolmas toimipiste avasi ovensa huhtikuussa Espoon Golfkeskukseen. Sijainnista huolimatta ravintolaan ovat enemmän kuin tervetulleita aivan kaikki - pelasitpa sitten golfia tai et.

Spoon TaGi tarjoilee asiakkailleen sekä maukasta arkilounasta, rentoa illallista että monipuolista brunssia, ja maukkaasta bistromenusta voit löytää niin tryffelirisottoa, karitsan ulkofileetä kuin burgeria.

Näin kesän korvilla monia ilahduttaa taatusti tieto siitä, että Spoon TaGin herkuista pääsee nauttimaan myös Espoon kenties aurinkoisimmalle terassille

“Palamme halusta päästä jakamaan intohimomme ruoanlaittoon ja tuomaan uuden säväyttävän konseptimme Tapiolan Golfkeskukseen. Puitteiltaan ja sijainniltaan TaGi:n ravintolatilat ja valtava aurinkoterassi keskellä urbaania kaupunkia on jokaisen ravintoloitsijan unelma”, ravintoloitsija Sebastian Kuhlefelt kertoo.

Toukokuun 21. Päivä avautuvan terassikeittiön vetonauloja ovat ehdottomasti puuhiili- sekä savustusuunet, joissa Roope Räisänen tiimeinen valmistaa asiakkaiden silmien edessä mitä maukkaimpia annoksia.

“Haluamme tehdä Tapiolaan äärimmäisen laadukkaan Bistro-henkisen ruokaravintolan, joka hyödyntää kesäkaudella upeaa terassia aivan uudella tavalla. Sloganimme on: "Ruokaa suurella sydämellä ja leveällä hymyllä. Aina." ja tästä tinkimättömästä periaatteesta lähdetään TaGin uutta ravintolaa rakentamaan.”
 

Burger Dojo

  • Missä: Kauppakeskus Iso Omena 0. kerros
  • Mitä: Aasialaisia hampurilaisia
  • Milloin: Ma-pe klo 11-20.30, la klo 11.30-20.30 ja su klo 11.30-19.30.

Uutuusravintola sijaitsee Iso Omenan kauppakeskuksessa hyvien kulkuyhteyksien päässä.
Uutuusravintola sijaitsee Iso Omenan kauppakeskuksessa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Kuva: Burger Dojo

Kun puhutaan uusista burgeriravintoloista, moni saattaa huokaista; “ei kai taas”. Vaikka laadukkaisiin burgereihin perustuvia ravintoloita ja ruokarekkoja onkin syntynyt viime vuosina tiuhaan tahtiin, Espoon Iso Omenaan avautunut Burger Dojo poikkeaa muista. Suomessa ennennäkemätön ravintolakonsepti yhdistää aasialaiset maut ja animemaailman tuttuihin hampurilaisiin - kiinnostavaa, vai mitä?

“Mielestämme suomalainen hampurilaiskulttuuri kaipasi uusia makuja, lisää valinnanvaraa ja jotain täysin uutta. Hyvä ruoka ei enää riitä, ihmiset janoavat elämyksiä ja kokemuksia. Vastaus syntyi rakkaudestamme burgereihin, Aasiaan ja animeen”, Burger Dojon partneri, Luckiefun's-sushiketjustakin tuttu Luckie Bao kertoo ravintolan synnystä.

Burgereiden välistä voit löytää muun maissa lohta, paistettua katkarapua ja kananreittä. Burgereiden salaisuus löytyy kuitenkin kastikkeista; on miso-majoneesia, talon omaa hot saucea ja teriyakikastiketta. Pikkusuolaisen nälkään Burger Dojo tarjoaa niinkin mielenkiintoisia erikoisuuksia kuin Ramenpizzaa ja Chicken Popcorneja.

“Burger Dojon hampurilaiset maistuvat taatusti kaikille hyvän ruoan ystäville ja lapsetkin viihtyvät sarjakuvamaailman parissa", Bao avaa ravintolan konseptia.

Aasialaisten makujen lisäksi anime on vahvasti läsnä tässä ravintolassa, ja Burger Dojoa varten on jopa luotu oma animeen perustuva tarina. Vahvasti konseptoidun Burger Dojon tavoitteena on laajentua lähivuosina franchise-ketjuksi Luckiefun’sin tyyliin.


LUE MYÖS: 3+1 x uudet ravintolat, joista kaikki puhuvat nyt Tampereella

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi