Espoon Karhusaareen kaavaillaan 70 miljoonaa euroa kustantavaa, lapsille suunnattua kulttuurikeidasta

Lastenmaailma on lasten kulttuurikeskus, jossa viihtyvät varmasti vanhemmatkin.

Karhusaaren Lastenmaailma kattaa neljän hehtaarin alueen, sekä sinne rakentuisi yksi uudisrakennus.
Karhusaaren Lastenmaailma kattaa neljän hehtaarin alueen, sekä sinne rakentuisi yksi uudisrakennus. Kuva: Karhusaaren Lastenmaailma/Lundén Architecture Company

Espoon Karhusaareen on suunnitteilla suuria pienille. Lastenmaailma Ry kaavailee lastenkulttuuria esittelevän ja edistävän Lastenmaailman rakentamista, joka on kansainvälisesti kiinnostava, taiteellisesti korkeatasoinen, osallistava ja leikkisä kulttuurikeskus sekä ympärivuotinen matkailukohde.

Lastenmaailmasta näyttäisi tulevan melko massiivinenkin lasten keidas, sillä rakentamiskustannukset ovat 50-70 miljoonaa euroa. Suunnitelmaan sisältyy noin 7800 neliön suuruinen uudisrakennus, ja koko alue kattaa peräti noin neljän hehtaarin alueen.

Lastenmaailmassa pohjoismainen lastenkulttuuri kukoistaa maailmanluokan arkkitehtuurin ja suomalaisen luonnon keskellä.

”Karhusaaren Lastenmaailmassa lastenkirjojen tutut hahmot ja tarinat heräävät eloon. Tavoitteena on rakentaa maailman hauskin kulttuurikohde”, hankkeen ideoija ja Lastenmaailma ry:n leikkijohtaja Taneli Heikka sanoo.

Karhusaaren Lastenmaailman liiketoiminnasta tulee vastaamaan Lastenmaailma Säätiö, joka tulouttaa toiminnan tuotot perustajajäsenilleen lasten hyväksi tehtävään työhön. Säätiön perustajiksi haetaan ensisijaisesti muita säätiöitä ja järjestöjä.

Lastenmaailman vuotuinen kävijätavoite on 600 000 henkilöä, liikevaihtotavoite 12 miljoonaa euroa ja tuottotavoite kaksi miljoonaa euroa vuodessa.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee Karhusaaren Lastenmaailman suunnitteluvaraushakemusta tänään.

2 kommenttia

landettaas

18.12.2018 20:40

Ja espoolaiseen tapaan paikalle pääsee vain autolla. Kivat ruuhkat tiedossa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

metsien_mies

29.12.2018 10:27

Polkupyörällä pääsee hyvin. Rampilla taitaa olla bussipysäkki, tosin bussithan eivät siellä enää kulje. Koko saaressa on luvalliset pysäköintipaikat ehkä kymmenelle autolle, eikä kuvassa näyttäisi olevan asiaan kummoistakaan parannusta. Nykyisellään Karhusaari on kiva retkikohde monen lähellä, eli käykääpä pakalliset siellä ahkerasti ennen kuin se pilataan jollakin turistipyydyksellä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi