Foodycle tarjoaa tietoa, lähiruokaa ja tuoreita näkökulmia ruokaan

Uusi poikkitieteellinen ruokafestivaali etsii tulevaisuuden kestävää ruokajärjestelmää tiedettä, taidetta ja kansalaistoimintaa yhdistämällä.

Kuva: Thinkstock

Foodycle -ruokafestivaali kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen taiteilijat, tiedemiehet, suunnittelijat, kuluttajat, ruoan tuottajat ja aktivistit Helsingin Viikkiin ja Suvilahteen 12.-13. syyskuuta. Tapahtuma käynnistyy torstaina 12. syyskuuta Viikin yliopistokampuksella Farmers’ Market -tyyppisellä tuottajatorilla. Torilta voi ostaa tuoretta lähiruokaa suoraan lähialueen tuottajilta.

Työpajoissa on mahdollisuus tutustua esimerkiksi matokompostin perustamiseen tai osallistua opastetulle kävelylle Viikin maatilalla.

Perjantaina Suvilahdessa järjestettävät paneelikeskustelut tarjoavat erilaisia näkökulmia ruokajärjestelmään. Pääaiheita ovat ruokahävikki, lihankulutus ja ruokakulttuurin murros. Paneeleiden osallistujina nähdään niin tiedemiehiä, taiteilijoita kuin kansalaisaktiiveja ja myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluihin. Mukana paneeleissa ovat esimerkiksi ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä, agroekologian professori Juha Helenius, ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm, roskaruokaillallinen-konseptin ideoinut Arto Sivonen sekä taidekuraattori Amanda McDonald Crowley.

Foodycle-festivaalin järjestävät Pixelache Helsinki ja Ruoan tulevaisuus ry yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Pixelache on Helsingissä sijaitseva poikkitieteellinen kokeellisen taiteen, muotoilun, tutkimuksen ja aktivismin organisaatio. Ruoan tulevaisuus ry on Helsingin yliopiston agroekologian opiskelijoiden ja alumnien elokuussa 2012 perustama yhdistys, joka pyrkii edistämään poikkitieteellistä ruokajärjestelmään liittyvä keskustelua ja tuomaan
Viikin kampuksen tieteellistä asiantuntemusta mukaan aktiiviseen yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi