Galipette Cidre – kun aito ranskalainen siideri yhdistyy suomalaiseen markkinointiin

Ranskalaissuomalaisessa yhteistyössä syntyy puhdasta siideriä ja autenttinen brändi, jolle maailma on valmis.

Galipette on aito ranskalainen siideri, joka tehdään sataprosenttisesta omenamehusta käyttämällä, eikä siihen lisätä sokeria, makeutusaineita, väriaineita tai e-koodeja. Kun puhdas, perinteinen tuote pakataan cooliin pulloon, on taattu, että se kiinnostaa.

Galipette (joka tarkoittaa muuten suomeksi kuperkeikkaa) valmistetaan Ranskassa paikallisin menetelmin, mutta vetoapuna on suomalaista osaamista. Merkin on nimittäin perustanut kolmikko, joka koostuu kahdesta suomalaisesta ja yhdestä ruotsalaisesta.

“Luoteis-Ranskassa on tehty siideriä satoja vuosia, ja siellä ollaan mestareita tässä hommassa. Ongelmana on ollut se, että siellä ei ymmärretty, että tässä on siiderien Rolls Royce, jota kannattaa markkinoida myös ulkomaille”, kertoo Antti Laukkanen, yksi Galipetten perustajista.

Laukkanen näki kumppaniensa kanssa mahdollisuuden yhdistää laadukas siideri taidokkaaseen brändi- ja markkinointiosaamiseen. Ilmeen takana on helsinkiläinen brändisunnnittelutoimisto Werklig.

“Puhdas siideri ja nykyaikainen brändi, siinä on voittava konsepti”, Laukkanen sanoo.

Puhtaudella Laukkanen tarkoittaa muun muassa sitä, ettei Galipetteen lisätä vettä, väriaineita tai ylimääräisiä sokereita. Tutummissa siidereissä, joita meillä ja naapurimaassa mielellään juodaan, on usein hurjat määrät lisättyä sokeria: puolen litran tölkissä vaikkapa mansikkasiideriä saattaa olla jopa 20 sokeripalaa.

Puhtaus tulee myös omenoista. Juoma valmistetaan 8-10 eri omenalajikkeesta, joita kasvaa Bretagnen ja Normandian alueilla. Galipette-siidereissä ei käytetä omenatiivistettä, vaan sataprosenttista omenamehua. Eikä sekään ole ihan mitä hyvänsä.

“On toki olemassa muitakin siidereitä, jotka tehdään sataprosenttisesta omenamehusta. Ero Galipettessä on se, että sen mehu tehdään siideriomenoista. Niissä on korkea happo ja tanniinipitoisuus, eikä niitä ole tarkoitettu syötäväksi. Paikallisen osaamisen kautta niistä löydetään täydellinen tasapaino loistavan makuiselle siiderille."

Galipette-siidereitä on kahta erilaista: kuivempi brut, joka valmistetaan bretagnelaisista omenoista ja luontaisesti hiukan makeampi biologique, joka tehdään normandialaisten luomusiideriomenoiden mehusta. Kaikki omenat poimitaan korkeintaan sadan kilometrin päästä toisistaan.

Voittava konsepti on jo noteerattu maailmalla: muun muassa Monocle ja Wallpaper ovat kirjoittaneet siitä. Siiderin uutta tulemista on povattu jo jonkin aikaa, ja pienpanimobuumin jälkiaalloilla mahdollisuuksia on vaikka mihin. Kategoria kasvaa jatkuvasti.

“Pienpanimo-oluiden kenttä on aika täynnä, mutta siiderimarkkinoilla on vielä tilaa ja kasvun varaa. Siiderin edut olueen nähden ovat virkistävyys, luontainen puhtaus ja gluteenittomuus sekä muuntautumiskyky: sitä voi juoda joko suoraan pullosta tai lasista jäiden kanssa. Se sopii myös oluen ystäville, kun se ei ole ylimakeaa sokerivettä.”

Kuluttajatkin kaipaavat aitoja siidereitä, ja Galipette on otettu avosylin vastaan Skandinaviassa, Baltiassa, Ranskassa ja Hollannissa. Eikä siinä vielä kaikki.

“Ensi vuonna tuplataan markkinat”, Laukkanen lupailee.

2 kommenttia

Galipette fani!

5.12.2017 13:08

Upea tuote!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

happywheelsnow.com

8.12.2017 11:43

Niissä on korkea happo ja tanniinipitoisuus, eikä niitä ole tarkoitettu syötäväksi.!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi