Hallituksen esitys: ravintolat auki näillä ehdoin kesäkuun alusta

Ravintoloiden on rajattava asiakaspaikkojen määrää ja anniskelun on päätyttävä klo 22.

Moni ravintolakulttuurin ystävä on pidätellyt henkeään viikkojen ajan, kun hallitus on empinyt millä ehdoin ravintolat saadaan taas avata 1.6. Nyt esitys on viimein julkaistu ja pelisäännöt ovat ainakin suurimpien linjojen suhteen selvillä. Esitys käsitellään eduskunnassa aikaisintaan 26.5.

 

Aukioloaikoja ja anniskelua rajoitettu

Kun eristyksen aikana ravintoloiden myynti keskittyi take away -tuotteisiin, on ravintoloiden nyt mahdollista pitää asiakaspaikkansa auki klo 6–23. Alkoholin anniskelu on rajattu klo 9–22, mutta ennen kymmentä tilattuja juomia saa nauttia ravintolan sulkemiseen asti.

Erityisvaatimukset hygieniaan liittyen

Ravintolat saavat pitää noin puolet normaalitilanteen asiakaspaikoista käytössä. Terassit ja muut ravintoloiden ulkotilat saa pitää normaalilla paikkamäärällä auki. Ravintolan tulee huolehtia siitä, että pöytäseurueiden välillä toteutuvat turvavälit ja jokaisella asiakkaalla on istumapaikka. Buffet-tarjoilu on kiellettyä, mutta asiakkaat saavat noutaa annokset tiskiltä (toisin kuin esimerkiksi Ruotsissa).

Läpinäkyvyyttä asiakkaiden suuntaan

Ravintoloiden velvollisuus huolehtia sääntöjen noudattamisesta tulee näkyä myös asiakkaille: kuvaus siitä, miten ravintola noudattaa rajoituksia ja velvoitteita sekä ravintolan suurin sallittu asiakasmäärä tulee olla asiakkaiden näkyvillä.

City juhlistaa asiakaspaikkojen avaamista SYÖ TAAS! -kampanjalla 5.–18.6. Kampanjan idea on kutsua asiakkaat takaisin ravintoloihin nauttimaan tarjousannoksista sekä samalla muistuttaa ohjeista siihen, kuinka ravintoloissa SYÖdään turvallisesti. Kaikki annokset ovat saatavilla myös take awayna. Lue lisää kampanjasta osoitteessa city.fi/syo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi